Revolta din Spania

Dupa ce zile la rand, nu s’a suflat aproape nici o vorba despre cea mai ampla revolta populara din Spania din ultimi 30 de ani, de catre nici unul din canalele media importante, treptat incep sa apara stiri despre asta, desi este in a doua saptamana consecutiva! In strada sunt zeci de mii de oameni de aproape doua saptamani, care au iesit pentru ca i’a scos foamea afara din case, Spania fiind una dintre tarile care au inregistrat o adevarata prabusire economica in ultimi ani.

Pe langa revolta grecilor, asta din Spania este bomboana de pe coliva UE, care sunt curios cum va reusi sa le gestioneze, avand in vedere faptul ca nu prea au de a face cu romani, care asa cum ne cunoastem, dupa ce se aduna 1-2000 de oameni in Piata Constitutiei se gatuiesc oleaca si o pun de o hora, pleaca acasa, linistiti si multumiti ca au participat la tambalau, desi scopul trebuia sa fie altul, a contat circul. In cazul dat, cu astia nu prea te intelegi cu una cu doua, iar o inabusire brutala ar da foc la tot ce inseamna stabilitate atat sociala cat si economica prin draga noastra Europa.

Partea interesanta este ca in tot timpul asta, nici in alte tari nu este deloc mai roza treaba, revoltele populare mocnind in stare incipienta.

Odata cu criza financiara, preconizata criza energetica ca sa nu mai zic cea alimentara … viitorul se intrevede a fi mai negru decat si cele mai pesimiste estimari.

10 comentarii la „Revolta din Spania”

  1. vazand ce se intampla in lumea asta observ ca s-ar putea sa-mi foloseasca cele cateva cursuri de sapat porumbul, de taiat vita si de cules ceapa pe care le-am luat in copilarie. sistemul capitalist scartaie din toate incheieturile si s-ar putea sa revina vremea in care vom manca numai ce vom putea produce. smile

    Răspunde
  2. Mai in gluma, mai in serios, in spatele a ceia ce ai scris sta un adevar pe care il stiam inca de la batranii mei … ce spunea cam asa: „atata vreme cat ai o bucata de pamant, nu o sa mori de foame!” si vorbele lor mi’au ramas inca de atunci vii in minte, tocmai de aceia, spre deosebire de tot descreieratii care si’au vandut bruma de pamant ce o aveau din mosi stramosi, de multe ori, pe sume de nimic, eu am preferat si voi prefera toata viata mea, sa imi pastrez ceia ce am primit de la inaintasi mei. Nu sunt averi si nici pamanturi intinse, insa sunt ale mele orice ar fi cu lumea asta. Nu este deloc roza treaba oricat de multa gargara s’ar face … am prieteni plecati de foarte multa vreme in tari de la foarte dezvoltate in sus (Anglia, Germania, Belgia, USA, Danemarca, Franta, Canada etc) care numai cuvinte de lauda nu au, pentru ca sunt oameni care au prins si vremuri de la bune in sus cum le’au prins si pe astea de la din ce in ce mai rau, in jos. Cu alte cuvinte, situatia este gravida si prezinta umflaturi … nu sunt eu ala pesimistu care emite absurde teorii ale conspiratiei, doar realist dincolo de rahatul ce il mananca presa. laugh

    Toate bune Victore!

    Răspunde
  3. Economia, fie ea şi de poaţă, cu tot cu supertehnologiile ei, oricum nu e în stare să depăşească limitele biologice pe care le impune Natura.
    Cum n-o ntorci, fiecare om are nevoie de 2,6 hectare pentru acoperirea tuturor cerinţelor vitale. Iar din punctul acesta de vedere, biologic, Europa e un continent suprapopulat, care nu se mai poate hrăni atâta amar de lume.
    Ştiaţi că Spania e a patra cea mai suprapopulată ţară din Europa cu 17 mln. „guri de prisos”? mai proastă e situaţia doar ăn Italia, Marea Britanie şi Germania…
    Chiar şi ăn România avem deja 5,5 mln. locuitori neasiguraţi cu resursele naturale vitale.
    Vezi: http://posrmioritix.blogspot.com/2010/11/limitele-biologice-ale-dezvoltarii.html

    Răspunde
  4. Paisie, bun venit in IceWorld!

    Romania inca sta bine de tot la capitolul asta, pamanturile noastre daca ar fi cultivate ar sustine fara probleme o populatie de pana in 100 milioane locuitori. Beleaua este ca suntem prea lenesi sa le cultivam si mai ales ignoranti cu tot ce ne inconjoara. Probabil ca intr’o zi tara asta va deveni aceea „Gradina a Maici Domnului” vehiculata in diverse credinte si teorii, dar nu cred ca o vor mai popula romanii.

    Toate cele bune!

    Răspunde
  5. Ca să rămână o „Grîdinî a Maicii-Natură”, România nici într-un caz nu trebuie să hrănească 100 mln. locuitori, riscând degradarea ireversibilă a solurilor.
    Să nu uităm că ecosistemele terestre şi acvatice sunt PRIMARE (producătoare) pe această planetă, iar omul şi celelalte „patrupede” – sunt SECUNDARI (consumatori).
    Să nu „întindem coarda” şi să nu uităm din cân-în-când să ne mai potolim/reducem poftele noastre consumeriste, dar mai ales cele de proliferare fără discernământ şi limite.

    Răspunde
  6. Ideea de baza este ca poate suporta ok populatia care o avem in momentul de fata fara a fi nevoie sa facem alte artificii de vreun fel anume … important ar fi sa ne punem pe munca si sa nu mai vindem celor de dincolo pe nimic, ceia ce am primit ca sfant de la cei dinaintea noastra. smile

    Toate bune! 😉

    Răspunde
  7. Traiesc in Spania de 20 de ani. Ce am vazut in ultima vreme nu am pomenit nici cand Spania era inainte de a intra in UE!! sad Trist este ca nici acasa nu este mai bine, unde sa plec daca nici aici nu mai am ce sa fac? Poate ca ai mai multa dreptate decat stii cand spui ca este doar inceputul sfarsitului. sad

    Răspunde
  8. @Elenutza,
    E trist ceia ce spui.
    si intr-un fel ai dreptate: este „inceputul sfarsitului”, dar nu la general ci concret a Ciclului Demografic Malthusian care a inceput dupa al doilea razboi mondial si se va sfarsi la mijlocul sec. XXI.
    Vom ramane foarte putini, exact atat cat poate duce biosfera Pamantului si iar vom incepe sa traim in liniste si belsug, muncind in sudoarea fruntii…
    Vezi: http://postmioritix.blogspot.com/2011/05/risipa-alimentara-si-capcana.html

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura