Vanatoarea de vrajitoare – Romania 2012

In toti anii de dupa revolutie Romania a fost considerata tara in care orice este posibil si chiar era. Nasul la care ii dadeai ceva ca sa nu te dea jos din tren nu este o inventie moderna (diferenta e ca nu facea parte dintr’o MAFIE bine organizata) cum nici bancheri care fraudeaza. Am avut Caritas, Bancorex, FNI … doar cateva exemple de fonduri sau banci care au creat gauri uriase atat in bugetul tarii cat si in buzunarele noastre … de ce ne’ar mira ca acum am vorbi de BCR, BRD sau CEC, cei din urma nefiind la prima abatere dupa ce au avut implicatii si prin FNI.

Senzatia mea este ca s’a pornit o adevarata vanatoare de vrajitoare in care oricum pe rug vor ajunge fie cei nevinovati fie cei cu cea mai mica vina. In paralel se desfasoara si o lupta impotriva traficului cu tigari, a pirateriei software si a evaziunii fiscale … ma intreb cand si impotriva mafiei gazelor, petrolului sau a industriei alimentare. Nu cred in nimic din ce vad … nu avem de a face cu o operatiune de curatenie pentru ca acesta ar trebui sa inceapa de la parlament incoace. Mari corupti nu sunt aia care dau credite la ghiseu cum nici cei care vand doua cartuse de tigari din genta. Degeaba incerci sa tratezi efectul daca nu ai rezolvat cauza … iar cauza este o buba prea mare ca sa mai aiba vreun tratament.

In adevarul online a aparut in aceste zile un serial intitulat: Prin cenusa industriei in care sunt prezentate cateva cazuri de privatizari celebre din care s’a ales praful si pulberea. Le puteti citi aici, daca mergeti in josul pagini si porniti cu primul episod de la Covoare Cisnadie. Petre Roman incearca sa explice ceva in finalul serialului … nu era rau daca i se lua interviul dintr’o puscarie unde sa se afle alaturi de toti cei ce ne’au adus in cei 22 de ani in situatia unei vanatori de vrajitoare … dar nu de vrajitori.

Inchei cu un gust amar … si speranta ca in vanatoarea asta absurda nu vor fi prinsi doar cei cu vina cea mai mica sau chiar nevinovati … ca astia sunt in stare sa ne bage pe toti pentru a se scoate ei. Dar stiu … visez la cai verzi pe pereti …

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura