2022, bilant fara rezolutie de an nou

Fu’se-fu’se si se duse si 2022, si de la noi s’a dus, pentru ca in ciuda imortalitatii pe care ne’o imaginam si amagirea ca timpul trece, in realitate nu suntem nemuritori, ci doar niste bieti trecatori prin timp, lasand in urma noastra in cel mai bun caz niste vremelnice amprente. Si cu introducerea asta facuta, sa purcedem, pe scurt, la tranditionalul bilant.

2022, a continuat ca un an al schimbarilor profunde

Din 2020 incoace lumea s’a schimbat si nimic n’a mai fost la fel. Au fost 2 ani de pandemie si restrictii ilegale care s’au incheiat odata cu debutul la inceputul lui 2022 al unui razboi inevitabil, un razboi al lumilor care a inceput deja sa defineasca viitorul umanitatii, desi multi inca traiesc in trecutul de ieri si se incapataneaza sa viseaze la „normalitatea” ce o stiau si din care nimic nu mai este.

2022, inca un an pe blog

Locul asta exista aici de 14 ani si tot de atunci scriu aprope zilnic, la fel cum am facut’o si in 2022, an in care desi aparent schimbari mari nu au fost pe blog, dar in realitate au fost multe pentru ca am muncit enorm de mult sa ridic calitatea articolelor prin mult mai multa documentare si formatare a articolelor pentru ca cititori blogului sa aiba o mica alternativa la presa care in 2022 si’a dat obsescul sfarsit. In mare parte feedback’ul a fost bun, dar cum nu poti multumi e toata lumea, e ok, pentru mine blogul asta nu este o afacere, ci doar un loc unde imi exprim ideile si incerc sa creez debateri de idei si se pare ca am reusit, multumind pe aceasta cale tuturor celor care s’au implicat asa cum au simtit sa o faca.

2022, al realizarilor personale

Din punctul asta de vedere, dupa 2 ani de pauza fara voie, am debutat in forta, sau mai exact inca din ianuarie cand am cumparat un apartament pe care l’am renovat de la zero in lunile care au urmat, ca mai apoi sa fac niste mutari de logistica si sa inchei cincinalul in sase ani jumate. A fost mult mai greu ca in alti ani din multe puncte de vedere, cele mai importante aspecte tinand de preturile la materialele de constructii, cu care am fost intr’o permanenta competitie; lipsa de stocuri; lipsa de seriozitate si mana de munca calificata; lipsa de solutii pentru niste impuneri de reguli ce altfel ar fi normale; birocratie si debandada legislativa. Cu toate astea, intr’un final pot considera 2022 ca un an extrem de greu, dar totusi incununat de realizari personale care au mai fost si pe alte planuri, motiv pentru care, acum ca am ajuns la finalul asta de an, ma declar extrem de obosit, dar si multumit cand ma uit in urma.

2022, din punct de vedere financiar

Find un an al investitiilor, nu pot sa ma laud ca am si reusit sa mai pun ceva deoparte, banii si timpul de produs altii ducandu’se in directia aia cu speranta ca incepand din 2023 voi culege si ceva roade. Belele tot mai mari au fost si cu inflatia pe care am reusit doar relativ sa o contracarez, neexistand prea multe variante nici solutii, pentru ca plasamente cat de cat sigure si profitabile cat sa acopere inflatia nu au mai existat, dar m’am impacat cu gandul si am acceptat pierderile, bucurandu’ma de cat am reusit sa salvez. Domnul a dat, sistemul a luat, sanatosi sa fim ca nu e nici prima oara si nici ultima, important e sa te adaptezi si sa te bucuri de ce conteaza.

2022, din punct de vedere al evolutiei personale

Am experimentat si am invatat multe lucruri noi, pentru ca incerc mereu sa ma adaptez la vremurile pe care le traim si in acelasi timp sa simt ca nu am trait degeaba, din fiecare experienta de viata incercand sa invat cate ceva si sa nu ma feresc de provocari. Am trecut prin multe si anul asta, iar astea ultime doua saptamani mi’am oferit in sfarsit ragazul sa le cern pe toate si sa culeg ce e bun de cules. Am evoluat in gandire si in abordarea unor lucruri pe care inainte fie nu le intelegeam foarte bine, fie le abordam destul de prost. Sa fie si varsta un factor aici, e posibil si asta, dar daca nu muncesti permanent la constructia ta, nu te ajuta cu nimic anii care trec, pentru ca in cel mai bun caz, tot la fel de prost ramai. Uitandu’ma cum eram acum un an si cum sunt azi, ma declar multumit de evolutie si voi continua la fel.

Priviri inspre 2023, fara rezolutie de an nou

Unul din lucrurile pe care le’am invatat este ca orice rezolutie de an nou nu e decat o lista de dorinte sau obiective din care nu vei indeplini mai nimic. Din acest motiv am renuntat ca in ultimi doi ani sa imi mai fac o asemenea „lista” si sa proclam vreo rezolutie. Daca privesc azi spre 2023, singurul lucru cert este escaladarea razboiului lumilor cu componenta lui, Ucraina, fapt ce va spori incertitudinile si lipsa de perspective, iar daca 2022 a fost anul in care am inceput sa platim din facturile pentru pandemie, 2023 fi anul in care ca bonus vom incepe sa le platim si pe alea ale razboiului si ne vom bucura de taxe, peste taxe si biruri peste biruri, alea pe carbon sub hatagul #cacrizaclimatica, find cele prin care vor incerca sa controleze si acopere uriasul dezastru provocat de promovarea mizeriei #GreenDeal/GreatReset. Asadar, nimic din perspectivele si evolutia actuala a lucrurilor nu anunta nimic bun pentru 2023, despre a carui evolutie si crizele in evolutie nimeni nu poate face vreo predictie, nici macar maimutele sefi la lume care tot ce stiu si ei la randul lor e ca dupa ce au pus lucrurile in miscare si au pierdut controlul, pentru ca nu sunt dumnezeii care se credeau, ce o mai ramane e la mila adevarului Dumnezeu, deci fara sa fiu pesimit, eu unul ma pregatesc sa ma adaptez pentru tot ce e mai rau, in vremea in care imi rezerv si niste ganduri opimiste de a testa noi teritorii si experiente in tentativa de a imi aloca tot mai mult timp pentru mine.

La finalul finalului de an

Ar mai fi multe de scris, multe de zis, dar e final de an si mai bine zic sa bem ceva, fiecare dupa gust. Va urez la toti cei care treceti pe aici, din obisnuinta sau greseala, multa sanatate si bucurie de lucruri care conteaza cu adevarat si pe care probabil ca o sa aveti sanse bune sa le descoperiti la anul, daca pana acum n’ati reusit! Bucurati’va de fiecare zi si de cei de langa voi, nu puneti botul la nimic si descurati’va pe cont propriu cum si cat de bine puteti fiecare, pentru ca sunteti pe cont propriu, oricati „salvatori” se arata!

Doamne ajuta cu sanatate intr’u multi ani, sa ne citim sanatosi!

 

bilant 800x427

18 comentarii la „2022, bilant fara rezolutie de an nou”

  1. La Multi Ani, domnule Ice! Nu stiu cine sunt cei care au criticat ce scrii pe aici, dar eu iti multumesc ca scrii si o faci bine, aici gasind ce conteaza ca evenimente si in acelasi timp un loc unde ma pot exprima mereu liber! Va fi un an greu pentru toti asta care vine, dar iti doresc sanatate multa si cum se zice la noi in Banat, ti-na-te Dumnezeu tanar si fain! drinks

    Răspunde
    • Eu l-am criticat, dar a fost un pic de critica, zic eu, constructiva. victory Adapteaza el ce vrea si cand vrea.

      Piata constructiilor s-a mai aranjat un pic la final de an fata de inceput. In 2023 o iau si eu de la capat. Vedem cat putem duce cu toate. smile

      Fie ca!

      Răspunde
  2. La Multi Ani, tuturor! Sanatate si impliniri si un an nou cu speranta chiar daca poate ca nu se arata acum a avea cele mai bune auspicii, totusi sa speram la mai bine!

    Răspunde
  3. In 2023 ma asteapta multe schimbari, una ar fi mutatul din garsoniera unde locuim pentru ca de anul asta suntem 3, iar a doua schimbare este pe plan profesional unde as vrea sa schimb locul de munca si sa imi incerc norocul cu o firma romaneasca, pentru a scapa de mizeria din multinationale si sa stau si eu mai mult pe acasa langa familie, mai ales ca se anunta vremuri tare grele. Sunt planuri mari, dar am muncit 3 ani la treaba asta si trebuie sa imi iau inima in dinti si sa fac pasii astia deoarece aceste 2 schimbari au devenit necesare.
    La Multi Ani si succes tuturor!

    Răspunde
    • Mult succes Vlad in tot ce ti’ai propus si sunt sigur ca iti va iesi asa cum ti’ai planuit, important este sa ai curajul sa faci primul pas si de acolo toate se vor lega de la sine! La Multi Ani tie si celor dragi, succes si belsug!

      Răspunde
  4. Cum vine vorba: cu Dumnezeu inainte, sau energie universala, sau..ce-o fi! La multi ani si sa fim cu totii sanatosi si „rezilienti” (place la unii cuvantul asta)la idioteniile docte!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura