Adio masini cu volan pe dreapta

Pentru ca toti soferii care conduceau o asemenea masina au fost gasiti vinovati in accidentele in care au fost implicati (si nu putine la numar) masinile cu volan pe dreapta au fost luate in vizor de catre deputati printr’un act legislativ care va permite conducerea acestor tipuri de masina doar si numai daca vor fi indeplinite 3 conditii:

 • Soferul trebuie sa aiba permis de conducere eliberat de una din tarile in care se conduc astfel de masini (Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Noua Zeelanda, Botswana, Japonia, Australia);
 • Soferul trebuie sa faca obligatoru 20 de ore de cursuri speciale pentru conducere;
 • Masina trebuie sa fie obligatiu dotata cu oglinzi periscopice care costa intre 250-300 lei.

Ca sa fiu sincer, eu sunt total de acord cu prietenul Jules cand declara ca din punctul lui de vedere aceste masini ar trebui interzise complet sa circule in tari unde se circula pe partea stanga a sensului de mers! Este absurd si mai ales extrem de periculos sa conduci o asemenea masina atat pentru tine cand mai ales pentru participantii la trafic, vizibilitatea fiind mult redusa iar manevrele deosebit de periculoase incepand de la schimbarea benzi de mers si ajungand pana la intrarea intr’o intersectie, ca sa nu mai zic de depasiri unde trebuie sa iesi cu toata masina ca sa vezi ceva, oglinzile alea fiind mai mult sau mai putin utile pentru ca te pot deruta rau de tot fiind oricum amplasate destul de aproape de cea pentru vizibiltatea din spate ca sa nu mai zic ca este aproape imposibil sa iti dai seama la ce distanta se afla masina care vine din fata pentru a iti permite o depasire in conditii de siguranta.

Partea buna este ca prin acest nou tip de lege, nu ne sare nimeni in cap ca am incalcat vreun drept si in plus de asta cu siguranta ca ii va descuraja pe cei mai multi sa cumpere sau sa mai circule cu astfel de masini in mare parte neinmatriculate.

Voi ce ziceti? Ati condus sau ati cumpara o astfel de masina?

 

4 comentarii la „Adio masini cu volan pe dreapta”

 1. Acu îi trimit lu fratemiu articolul. Și el care avea de gând să-și ia mașină de uk, ”că-i mai ieftin”.

  Răspunde
 2. Conduc si am condus o masina cu volan la dreapta pentru 4 ani. Cred ca ar fi mai constructiv daca cei care vor sa-si dea cu parere despre acest subiect macar sa incerce o data cum este sa conduci pe partea dreapta.
  Este foarte nefericit ca oameni sufera accidente de circulatie, dar tot asa ar fi nefericit ar fi daca am incerca sa-l facem vinovat masina si nu persoana care a condus-o.

  Cu respect!

  Răspunde
 3. Eu nu zic ca masinile au ceva, insa sunt pur si simplu ridicole pe un drum unde se conduce pe partea stanga, iar de faptul ca cei care le conduc o fac periculos iar aceste masini reprezinta un mare risc nu o spun eu ci statisticile.
  Cu toate astea, apreciez opinia ta.
  Succes si drumuri bune sa ai in continuare!

  P.S. De condus am condus ocazional. Sincer? Nu mai vreau.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura