Amintiri din viitor: Anul 2030, în timpul pandemiei

Suntem acum de zece ani în izolare. Lucrurile s-au schimbat puțin, în bine: tocmai mi-am făcut rapelul nr. 274. Președintele nostru, nu-mi amintesc numele lui, a ieșit la televizor și ne-a încurajat: hai, că mai e puțin și depășim valul 349.

Noua tulpină de pe Marte a făcut ravagii

La televizor am văzut secvențe cu marțienii care cădeau secerați pe străzi și cu mașinile care-i transportau. A fost oribil. Asta înseamnă autorități iresponsabile, nu ca la noi.

Acum nu mai ieșim aproape deloc din case

Nu mai avem nume, ne numim în funcție de vaccinul pe care l-am făcut. Io mă numesc AZ983472873378EN. Nu mai avem nici genuri, că nu e important și e urât.

Azi a fost totuși o zi importantă: a venit drona curier și ne-a aruncat cumpărăturile alocate lunar de guvern. Produse chinezești de foarte bună calitate. Noroc cu plasticul, că e un material foarte versatil. Ce proști chinezii ăștia, muncesc în timp ce noi stăm acasă. Guvernul lor nu e ca al nostru, grijuliu. Noi primim alocații lunare. Oare de ce n-am emigrat în China?

Vecina de pe strada de lângă a mea a fost trasă la sorți de premierul țării pentru activitățile reproductive anuale cu vecinul de pe strada cealaltă

Ăsta e motiv de sărbătoate pentru tot cartierul. O să ne conectăm la rețeaua internă a cartierului și ne vom bucura împreună de un pahar de apă pură, de la chiuvetă. După aia ne vom uita la filmul serii. De obicei avem filme frumoase, în care oamenii nu se ceartă, nu se urăsc, este egalitate și libertate peste tot. Așa cum trebuie să fie.

Ieri am văzut în transmisiune directă de la Paris

Nu mai știu exact unde e asta, dar am vazut colecția de pijamale, treninguri și papuci de casă primăvară – vară 2030. Ce frumos a fost, ce viață aventuroasă au fotomodelele astea robotizate.

Am încredere în președintele nostru că în curând vom ieși din case

Vaaai, ce bucurie o să fie. O să mă întâlnesc cu niște persoane al căror nume nu-l mai știu.

Mai e puțin și vom reveni la normalitate.
#HaștagCanci

Liviu Pandele

6 comentarii la „Amintiri din viitor: Anul 2030, în timpul pandemiei”

  1. slăbuț. Mergea băgat și un calup de știri…gen, azi doi indivizi fără mască au jefuit magazinul de ace, brice si careițe. Poliția declară că va fi destul de greu să-i identifice pe cei doi infractori, sistemul performant de recunoastere facială intâmpină probleme in cazul cetățenilor fără mască…bla,bla,bla..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura