Apa, tranzactionata in premiera la bursa din New York

In premiera, apa a ajuns tranzactionata la bursa din New York ca materie prima de o deosebita importanta, confirmand cumva in acest fel, acel ceva de care se vorbeste de multi ani incoace respectiv o inevitabia penurie de apa in viitorul apropiat in mai multe tari ale lumii care nici in momentul aceasta nu stau foarte bine cu privire la disponibilitatea acestei resurse.

Faptul ca apa a ajuns sa fie tranzactionata la bursa, confirma cumva si niste teorii alea conspiratiei care vorbeau despre faptul ca apa va deveni principala metoda de control al lumii, in acest joc intrand de vreme buna cateva corporatii importante care au cumparat si stapanesc nu doar distributia de apa ci si cele mai importante resurse de apa ale planetei.

Asadar, pentru generatiile viitoare s’ar putea ca viitorul sa nu mai arate atat de frumos cum l’am stiut noi, respectiv accesul nelimitat la resursele de apa, care probabil ca va deveni si principala resursa pentru care se vor naste conflictele viitoarele conflicte armate.

Update:

11 comentarii la „Apa, tranzactionata in premiera la bursa din New York”

 1. Totul e pe bani, mai ales apa, macar sa ai pe teren.
  Eu am sapat acum ceva anii 2 puturi mai serioase, 0,3mc/s, apoi a inceput distractia, ca erau pe firma: debitmetre, dosar cu sina, autorizatii de la urbanism, Apele Romane, !Contract de furnizare! cu Directia Apelor Buzau dash … am gasit si petrol da’ n-am mai zis la nimeni rofl

  Răspunde
  • Exact, e o intreaga epopee… Pare o chestie usoara, cum ar trebui sa fie, dar nu e, ca deh, maine-poimaine ne pun astia contoare de aer la botnitele alea, sa stim o treaba .. buba

   Răspunde
  • Pai nu il platim deja? Nu cumparam masti si taxe de poluare de tampim? Nu’s listate companiile „eco” la bursa? laugh

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura