Proteste in Petrosani, ziua 3

In aceasta seara s’au adunat mult mai multe persoane pe un frig napasnic in Petrosani. Am fost si eu in mijlocul lor, facandu’mi datoria de cetatean alaturi de cei care nu sunt ignoranti!

Felicitati atat oamenilor care au iesit in strada manifestandu’se civilizat, fiecare protestand cum au putut si stiut precum si jandarmilor care nu s’au impus ca o forta de represiune ci ca una care a asigurat ordinea publica si siguranta participantilor la proteste!

Maine …

NU STATI LA BALCOANE, CA MURITI DE FOAME! 😉

12 comentarii la „Proteste in Petrosani, ziua 3”

  1. Nu am spus asta Danette, ma seaca doar faptul ca cei care au alte ideei, sau altceva de spus, nu o fac ci tac si inghit invatandu’i pe nenorocitii astia de guvernanti ca pot face ce ii taie capul pentru ca oricum nimanui nu ii pasa smile Cred ca asta este principalul mesaj care trebuie sa il afle. Ca din strada, ca de pe bloguri ca din alte surse … trebuie sa afle ca suntem un popor viu care are ceva de spus si caruia ii pasa de prezent si viitor. Somnul natiunii/ratiunii, naste monstrii … si asta nu am spus’o eu! smile Exact acei oameni as vrea sa se trezeasca si sa capate curajul de a spune ceva … cei care au alte ideei, gandesc si pot schimba ceva!

    Răspunde
  2. Nu m-ai inteles ! Depinde si ce se spune. De douazeci si de ani … e aceeasi poveste , de ce acum ? Iti dau exemplul meu …. daca tac, nu inseamna ca nu gandesc, ca nu am nemultumiri …dar nu doar nemultumiri…. sunt si lucruri bune care s-au facut, ar fi nedrept sa nu se recunoasca….. insa , mie una … nu-mi place sa cant in acelasi cor cu Mazare, motanul Felix , ilici , bombonel si altii ca ei . laugh

    Răspunde
  3. Nu m’ai inteles nici tu pe mine cum multi nu inteleg ca nu doar aia sunt alternativa. Este pentru prima oara cand in Romania ies in strada oameni fara a fi indemnati de partidele politice sau alte rahaturi. Ca sunt si agitatorii de serviciu e alta treaba, eu si multi ca mine am iesit pentru ca nu exista lucruri cu adevarat bune! Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi maine internata in vreun spital, ca o sa iti schimbi rapid modul de a vedea realitatea dincolo de prosperitatea aparenta, sau sa te fereasca Dumnezeu sa ai un copil, pentru care faci eforturi sa il ti intr’o scoala si sa vezi cum isi bat joc niste necalificati vai de mama lor de viitorul copilului tau, pentru ca cei care ar fi putut fi dascali adevarati si tineau la ceia ce sunt, au plecat de mult din tara asta. Acestea sunt realitatile … dincolo de cacaturile materiale pe care daca le ai iti dau iluzia unei prosperitati in timpul in care esti la limita de supravietuire! Nu ma gandesc ca se va schimba ceva dupa protestele astea, nu sunt naiv, dar merita sa incerc fie si pentru linistea mea interioara. smile Am un copil de crescut, vreau sa il cresc in tara mea nu alungat de bulangii astia ca sa fiu cersetor la altii.

    Răspunde
  4. Opozitia abia asteapta sa cada guvernul..ma rog, sa il inlature..si fac asta prin mesaje subliminale..Nu am vrut sa particip la proteste, acceptand ceaiul lui Mazare, si mai mult decat atat, profesorilor le sta deasupra capului o sabie, exact cum spunea aseara si un lider de sindicat la tv..printre manifestanti, se infiltreaza oameni dubiosi, care sunt pusi acolo tocmai pentru un scop anume..Directorul daca e din PDL, NU-I CONVINE…daca e din PSD..s-ar putea sa ii convina..etc etc..Nu foamea e problema..ca viata noastra nu se rezuma doar la a manca..fondul problemelor din tara asta e mult mai complex, grupurile de interese oricum isi fac treaba tacit..nu e asta o problema..Of of of..suntem prea mici..si o sa vezi in viitor..

    Răspunde
  5. Eu cred ca toate guvernarile si-au batut joc de sistemul de educatie, rand pe rand, prin reforme, reforme, si iar reforme..Oricum, cu descentralizarea de anul asta in toate judetele, vor intra/sau vor ramane in sistem numai favoritii directorilor..oamenii valorosi, care mai stiu ceva carte, ramanand pe dinafara, ca nu au plicul verde..

    Răspunde
  6. Eu te-am inteles ft bine . Cu spitalele si scoala nu are rost sa generalizam …tine de om si management …nu de sistem ( si crede-ma am avut parte si am de tot ceea ce mi-ai dorit ..nu vb din auzite) . OMUL SFINTESTE LOCUL ! Suntem un popor bolnav de ura , nu de altceva, si ura orbeste. Alternativa e una singura, dar pt asta iti trebuie vointa, nu gura ca sa strigi din toti bojocii. Te-ai intrebat de ce de douazeci de ani avem parte de aceeasi conducatori? Pentru ca sunt croiti dupa chipul si asemanarea noastra, de aceea.Uita-te si acum …vrem respect, dar umplem pancartele si eterul cu tot felul de mizerii, rostim neadevaruri ..dar vrem sa nu fim mintiti , siii …ti-as da multe si multe exemple … . Nu stiu cum e la Petrosani, dar la Cluj, duminica, psd-ul si pnl-ul se calcau in picioare la tinut plancarte ( cauta daca vrei ” o poza de rasul lumii. liderii psd cu plancartele la miting. unul a venit cu Mercedes S Class” )
    PS: pt monarhie ies si eu in strada, dar pt visul lui Nastase care spunea prin noiembrie 2011 , cand cu motiunea de demitere a guvernului , ca daca nu le iese pasenta , ramane alternativa strazii …nici nu ma gandesc ( poti sa verifici pe blogul lui )

    Răspunde
  7. Si’au batut toti joc de tot de 20 de ani incoace. Nu exista reforma reala in nici un domeniu, in nici un sector. Exista doar interese si cam atat. Eu mi’am expus aici: https://ingerisidemoni.ro/blog/?p=5287 motivele pentru care ies in strada si cam mine am vazut ca mai sunt. Clar este faptul ca nimeni nu isi doreste asta pentru ca ar insemna o schimbare radicala si le’ar da peste cap mosiile, dar noi putem sa cerem asta si poate chiar sa obtinem. Aici protestele au fost facute de catre oameni si atat. Daca ar fi indraznit sa vina vreun politician, indiferent de culoarea politica printre cei care protestau, te rog sa ma crezi ca era omorat cu pietre! Acolo cei care ies in strada ar fi trebuit sa faca la fel cand i’au vazut pe nenorocitii aia ca ies printre ei, nu de alta, dar acest protest NU ESTE AL LOR! Nu pentru ei incercam sa schimbam ceva ca suntem scarbiti de ei de la Ana la Caiafa.

    Da … omul sfinteste locul … daca are si apa sfintita! In locurile unde exista oameni care vor sa faca ceva .. sunt ciuruiti dupa modelul tatucului acelor imbecili care ocupa functii importante doar pentru ca au o culoare politica favorabila si fac jocul celor care i’au pus acolo! Am prieteni capabili, plecati la dracu in praznic unde si’au gasit ceva de facut, pentru ca aici desi ar fi putut face multe fie nu si’au gasit un loc fie nu au fost lasati sa faca ceva! Problema trebuie privita in ansamblu nu doar punctual.

    Oricum … va multumesc la toti pentru opinii … conversatiile sunt placute cand se dezbat ideei si nu se impun unele! smile

    Răspunde
  8. Sunt mandra de orasul meu si oameni din el. Sunt plecata de atatia ani, imi este dor de tara mea si ma doare crunt cand vad ca isi bat joc de ea toti nenorocitii, facandu-ne de ras peste tot in lume. Ma dor crunt glumele proaste pe care le vad uneori la televizor despre Romania, cand stiu ce tara frumoasa avem si cat de buni si frumosi sunt oameni din ea. Ma bucura sa vad ca in sfarsit oameni iau atitudine si la noi. Pe aici, vuiesc televiziunile cu stiri despre protestele din Romania si poate pentru prima oara o fac la modul in care inteleg ca si romanilor le-a ajuns cutitul la os si cumva simpatizeaza cu ei.
    Ramona

    P.S. Arata foarte frumos orasul, s-a schimbat mult in bine! smile

    Răspunde
  9. ice4you … crede-ma ca printre protestatari, se afla si politicieni … sau mai bine zis, inregimentati politic (membrii de partid) printre care recunosc ca ma aflu si eu. Inainte sa judeci optiunile politice ale fiecaruia prezent acolo care nu are alte scopuri decat cele tintite si de ceilalti … deci inainte sa judeci d.p.v. al optiunii politice, gandeste-te ca suntem in primul rand fiinte umane; suntem cetateni ai acestei tari, platitori la randul nostru de taxe si impozite. Unii dintre noi inca mai au anumite optiuni pe partea de politica, rezultand ca avem si anumite sperante si asteptari de la cei pe care ii consideram ca fiind … lideri, ce sa mai. Crede-ma ca de cand au inceput protestele cu exceptia a 3 zile in care am fost plecat din localitate, am fost la toate protestele, dar n-a fost nicio sarcina de partid. Am plecat cu plancarte facute de mine acasa cu ceea ce credeam eu ca sunt mesaje care transmit ceva celor care se uita la ele si ca sa-ti fie mai usor sa ma omori cu pietre iti spun ca sunt acela care avea plancarte cu citate din Octavian Paler, cu „Afara, afara cu javrele din tara” si multe alte mesaje pe care le-am avut scrise de-a lungul protestelor din Petrosani. Am venit pt. ca eu personal nu mai suport mafiotii astia plini de aroganta, ipocrizie, cinism si indiferenta si lista poate continua cu invective. Daca dupa parerea voastra, in momentul acesta, toti sunt o apa si-un pamant, eu unul zic sa ii lasam pe Basescu si gascuta lui la putere, nu mai facem absolut niciun vot electoral si instauram domnia ereditara si-asa nu mai dam bani si pe alegeri. Dupa cum spunea si Mircea Badea, in momentul asta, in locul lui Basescu e bun oricine. Daca vrei sa faci curatenie in politica romaneasca, cum vrei sa faci curetenie daca nu implicandu-te direct deci prin urmare facandu-si fiecare partidul lui politic sau facand curatenie cu mana ta prin vot?

    Răspunde
  10. Inainte de optiune politica si orice altceva, suntem cetateni romani … oameni. Da am vazut si recunoscut in coloana atat membrii unor partide cat si politisti in civil si nu numai. Nu este treaba mea de ce erau in acea coloana atata vreme cat nu au politizat’o si in acelasi timp nu au zadarnicit cu nimic scandarile celor care le faceau in mod liber si democratic.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura