Dupa manevra prin care au schimbat metoda de raportarea a cazurilor pe metoda stiuletilor raportati la hectar, la doar cateva zile inevitabilul s’a produs, Bucurestiul intrand in Scenariul Rosu, dupa ce rata de infectare a depasit astazi pragul de 3% la mia de locuitori si dupa „noua metoda” de raportare.
Ce urmeaza in Bucuresti?
HAOS! Probabil ca asta fiind cuvantul potrivit, deoarece in Bucuresti un asemenea scenariu va prinde autoritatile in curul gol si va releva probabil cel mai bine dezastrul in care ne aflam cu adevarat atat economic cat si sanitar! Urmeaza limitarile la metrou (masura luata deja in discutie), inchiderea de scoli, teatre, cinematografe, restaurantele si cafenelele ce abia au fost redeschise acum cateva zile si probabil ca acesta este doar inceputul restrictiilor printre care se numara si purtatul permanent al mastilor peste tot!
Ce se intampla incepand de maine?
Pai … nu stie nimeni, pentru ca prefectul Pristanda al Capitalei se afla in al doilea concediu de odihna pe anul asta, inainte sa plece lasand totusi vorba, ca:
La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece şcolile în scenariul roşu. Restaurantele, cinematografele, spectacolele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86, având în vedere un 20%. La 2.500.000, cum a susţinut şi premierul, cifra este reală. Atunci, după ce se va depăşi această cifră de 3 vom lua măsuri. Dar nu vom lua la 3,05. Vom aştepta spre 3,4, ţinând cont şi de populaţia reală. Soluţiile stabilite de către minister, DSP au fost de trecere în scenariul roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce înseamnă preuniversitar. Dacă vom constata că creşterea durează trei zile la rând, după ce se depăşeşte rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre.“
a zis Pristanda al Capitalei, Gheorghe Cojanu.
Vorba contrazisa insa de Lucovid si Arafat cu privire la intrarea Capitalei in Scenariul Rosu, conform carora masurile restrictive intra in vigoare in maxim 48 de ore conform protocolului stabilit, adica …
„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior. Nu sunt singurele măsuri. Lista completă va fi făcută publică în zilele următoare.”
a declarat duminica Ludovic Orban.
Asadar, in momentul asta, nimeni nu stie nici macar ce va urma maine, cum nu am stiut nici vreme de zece luni de cand ne’a lovit nenorocirea asta si ca si cum nu ar fi fost de ajuns nenorocirea in sine, ne’a prins si cu un guwern de incapabili la conducere, pentru ca toate astea zece luni singura lor grija au fost alegerile, alegeri la care nu au renuntat ca idee nici macar acum cand suntem pe marginea prapastiei economice si sanitare.
E, abia de acum incepe balamucul, am scos din camara sacul cu floricele!
Update:
QED: Pristanda, prefectul Capitalei, incurcat in #calculelele …#expertiPNL pic.twitter.com/mwZUoN3aIX
— ice4you (@ingerisidemoni) October 19, 2020
Asa e la pensie? Cu popcorn?
Printre altele!
La sugestiile google pentru azi, apare titlul ” Marți se închid școlile” pentru că titlurile articolelor din presă sunt scrise așa. Ce mai contează că trebuie să citești efectiv articolul ca să te dumirești că măsura se referă doar la capitală? Nu mai comentez faptul că măsura ar trebui să fie dispusă azi pentru a deveni efectivă de mâine, pentru că la noi de când o mandolina dă tonul, săptămâna incepe cu zilele de marți sau miercuri…Azi, luni, copiii merg la grădi sau școală normal ori hibrid. Cireașa balamucului e că măsura este prevăzută doar pentru 14 zile, după care se reia școala „hibridă”. N-am să comentez nici faptul că abia acum tovarășa ministresă a dat dispoziții cu privire la distribuirea tabletelor pentru copiii care nu le aveau, deși școala a început în 14 septembrie, și aici vorbim despre distribuirea lor pentru Mucurești. În restul țării cum o fi? N- am să comentez nici faptul că numărul copiilor care aveau nevoie de ele ar fi sub 10000, a distribuit 8500 și ceva de tablete, cică. Credeți?
Off topic aici, dar un comentariu pentru subiectul zilei, ala cu Rafila. Deci, eu nu mai pot cu opiniile care încep cu ” Nu e vina fiului că ” tac- su a fost un rebut al umanității! De zici că ar fi un singur caz, dar sunt câte astfel de ” coincidențe” ? Da’ ce chestie! Ăia au produs urmași numa’ unul și unul, numa buni de pus în vârf!
Sunt murati ca niste castraveti in cacat! Dau din colt, in colt, 10 luni au avut la dispozitie ca in afara de alegeri si parandaraturi sa se apuce sa faca ceva, n’au facut nimic si acum vine peste ei! In tara e nenorocire prin scoli, multi copii nu au acces la onlineul sufletului fie din lipsa de echipament, fie din lipsa de net, fie ca nu functioneaza absolut nimic pentru ca nu exista nimic centralizat, fiecare face cursurile alea cu ce poate, cu ce are si mai ales cat se pricepe. Asta am vrut, asta avem, amu sa tragem ca e abia inceputul.
Pe tema cu Rafila, un subiect pe care il urmaresc de luni bune, ca sa nu ma repet:
Se pare ca am avut si de data asta dreptate!
Nimic nu se face fără idioții utili. Când a început anul școlar, unele școli erau pregătite cât de cât în sensul că aveau măcar internet, unele aveau și calculatoare, camere, platformă online, altele nimic, dar nimic din toate astea. Ori în cazul ăstora în pom și pomul în aer au sărit părinții, în vreme ce Lucovid dădea declarații că e totul sub control, hibridul merge ca uns. Ce să mai vorbim despre familiile cu copii care n- au! Și asta e în mediul urban, pe la sate…dar poate că acei copii vor ieși mai teferi din debandada asta (nu vrei să cunoști cum se întâmplă, sunt profi care nu vin deloc, fac doar online ). Că asta se poate numi oricum, dar în niciun caz școală.
Referitor la plozii de nomenclaturiști ori de torționari, nimănui dintre aceia care își dau cu părerea și încep cu asta că nu îi impută plodului păcatele parintelui nu- i sare în ochi că vorbim despre caste, așa cum sunt în meserii familii ” cu tradiție” în medicină, notariat, avocatură, actorie ( mai puțin la noi și mai mult în US, acolo și în politică sunt caste) etc? Sau măcar de clanuri, că noi suntem mai cocălari de fel? De unde atâta meritocrație pe ăștia? Mai degrabă o condiție sine qua non ca să acceadă în vârf. Cine știe câți sunt?
Pai uita’te putin pe la USRPLUSH, ca in aroganta lor si’au facut pana si un partid al lor, acolo castra, mai nene! Unul si unul, toti fii de nomenclaturisti si puii de securisti, cu sederi prelungite pe dincolo, ca doar puiutzi astia nu erau ei de pita pe cartela si parizer cu mustar pe ziar. Probabil ca e cel mai elocvent exemplu dintre toate si daca dai o geana si pe la astia care ocupa functii unde’s ciolanele mai grase, e aproape imposibil sa nu gasesti cel putin o vaga legatura de familie care l’a facut „meritocratul” care (nu) e!
Legat de invatamant, sincer, cred ca i s’a pus colac si lumanare! Din moartea asta clinica in care afla, nu stiu cine si cand o mai reusi vreodata sa faca ceva, ca astia nu au reusit sa faca nimic 30 de ani, iar pentru o reformare din temelii, nu cred sa se mai fi nascut vre’un Spiru Haret, care btw, e si un nume pus parca in bataie de joc unei fabrici de diplome nerecunoscute nicarii. Vai de mama noastra ….
Ca în comunism, cu ” origini sănătoase” ( sau cum era? )…
Da, da … tata nu a putut sa faca decat scoala profesionala, l’au tras rau in jos „originile” chiaburesti, sugator din sangele poporului …
Bre, dar sunt unii care spun cu subiect și predicat ” și ce dacă „tac’su, că era în câmpul muncii și doar își îndeplinea sarcinile de serviciu.
Sica e copil de tortionar cunoscut, Lazar tortionar dovedit … am auzit fix aceleasi „scuze”, nu mai mira nimic, dar absolut nimic.