Pristanda, numaratorul cazurilor de covid a decis: Capitala nu e in scenariul rosu pana dupa alegerile parlamentare!

De 10 luni idiotii astia se joaca cu statisticile si numararea cazurilor de covid in functie de ce interse au, lucru de care s’a prins cam toata lumea, dar greu sa dovedeasca cineva ce manarii fac astia cu cifrele, desi, de’a lungul timpului si in ciuda controlului centralizat intr’un singur loc, au tot aparut inadvertente in rapoartele alea ale lor, ba la numarul de morti, ba la miraculoasa vindecare peste noapte a vreo 40 de mii de bolnavi, ba la numarul de imbolnaviri „uitate” si umflate a doua zi, celebrul soft al STS parand ca numara cu acelasi algoritm de la alegeri.

Ieri, Pristanda, numaratorul cazurilor de covid a mai dat o lovitura de proportii, Capitala fiind pentru vreo ora si ceva sub incidenta „Scenariului rosu – Carantina”, in urma unui comunicat emis de catre INSP (Inspectoratul National de Sanatate Publica) care raporta 3 imbolnaviri/1000 de locuitori.

„Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori (populația rezidentă la 1 ianuarie 2020). Asta însemna trecerea la scenariul roșu.”

Au titrat ieri toate televiziunile pe burtiere alaturi de titluri apocaliptice, stirea fiind preluata ulterior de toata lumea.

A urmat o ora si ceva de panica, in care toti responsabili cu comunicarea din Guwern sau maronit in pantaloni si o dadeau din gard in dunga, „mintile luminate” din celebrul obscur Grup de Comunicare Stategica condus de un nene fara studii superioare, unul Manciu, incercand sa gaseasca variante disperate prin care sa regleze „din butoane” aceasta crestere astfel incat, rata de infectare sa fie sub 3% pentru a nu se ajunge la dezastrul izolarii Bucurestiului, taman acum inainte de alegerile parlamentare, singurul obiectiv important de pe agenda lor.

Cu au reglat’o „din butoane”

Metoda gasita e una care mi’a adus aminte de raportarile productiei de stiuleti la hectar de acum 30 si ceva de ani, respectiv au marit din estimari empirice numarul populatiei din Bucuresti, pana cand incidenta a cazut sub 3%, astfel incat sa aiba probabil liniste pana dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie:

„Institutul Naţional de Sănătate Publică a revenit şi, pe lângă coeficientul de 3,11 calculat în funcţie de „populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2020”, a mai comunicat şi un coeficient de 2,65 în care s-a luat în calcul „populaţia după domiciliu la 1 ianuarie 2020”

Ca treaba sa fie treaba si sa nu se mai loveasca de o asemenea problema pana dupa 6 decembrie, prefectul Capitalei a mai venit cu un anunt ce il contrazice direct pe Arafat, care dicta ca orice localitate care trece de 3% intra automat in „Scenariul rosu – Carantina” si un cu totul alt coeficient:

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de astăzi este 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece şcolile în scenariul roşu. Restaurantele, cinematografele, spectacolele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86, având în vedere un 20%. La 2.500.000, cum a susţinut şi premierul, cifra este reală. Atunci, după ce se va depăşi această cifră de 3 vom lua măsuri. Dar nu vom lua la 3,05. Vom aştepta spre 3,4, ţinând cont şi de populaţia reală. Soluţiile stabilite de către minister, DSP au fost de trecere în scenariul roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce înseamnă preuniversitar. Dacă vom constata că creşterea durează trei zile la rând, după ce se depăşeşte rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre.

a zis  Pristanda al Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Adicalea in traducere libera pentru orice prost care nu a priceput, bucurestenii pot sa stea linistiti, pana dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie, nici nu se pune problema de carantina, existand inca loc de ajustari „din butoane” in functie de cum o cere situatia stiuletilor la hectar! laugh

Trecand peste faza demna de operele lui Caragiale si faptul ca daca n’ar fi de plans, ar fi de ras, sincer si fara patima intreb: cine dracului din tara asta mai poate sa spuna ca are incredere in ceva din ce comunica astia? Care e defapt dimensiunea dezastrului? Cata eficienta au avut toate masurile restrictive cand, acestea desi s’au asprit si au limitat libertati, singurul rezultat a fost si este crestere constanta de la cateva sute de cazuri la cateva mii, pentru tot si toate doar noi fiind vinovati, desi gunoaiele astea nu au facut absolut nimic concret, cum ar fi testari masive la nivel national si izolarea realelor focare, singura lor grija fiind alegerile si datul vinei pe noi toti restul, desi cea mai mare majoritate a oamenilor din tara asta respecta cu strictete toate cacaturile impuse, fara a avea nici o dovada ca aceste masuri restrictive au functionat pe undeva?!

In acest sens, sfatuitorul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, dupa ce a incurajat medicii de familie sa se comporte ca niste soldati fara frica de a murii in linia intai, a tinut sa ne linisteasca si pe noi:

„Aceste raporturi contradictorii sunt dovada ca guvernul nu smechereste cifrele!”

#voteaza #votulTauEsingurulCareConteaza hi

Photo:twitter.com/piticu21

Update: Batjocura continua! Azi, 15.10.2020, numar recod de infectari in Bucuresti, 777 de noi imbolnaviri, procentul este acelasi de ieri, Pristanda prefectul a intrat pentru a doua oara anul asta in concediu de odihna!  rofl

5 comentarii la „Pristanda, numaratorul cazurilor de covid a decis: Capitala nu e in scenariul rosu pana dupa alegerile parlamentare!”

 1. “Aceste raporturi contradictorii sunt dovada ca guvernul nu smechereste cifrele!”????? asta chiar e din puța gândirii !!!

  Nu-i niciodată bine să generalizăm dar pentru că avem deja 2 exemplare , poate ar fi bine să ne întrebăm : avem o problemă cu Guran-ii ? Că ambii pe care îi cunoaşte o țară întreagă dau în gropi şi pe parchet !
  Cu alte cuvinte , nenea ne explică ceea ce românul neaoş a spus-o mai demult : pân’ nu eşti prost , deştept n-ai cum !
  Dar : vezi cât faci pe prostu’ , să nu cumva să rămâi aşa ! Aviz amato , scuze , profesioniştilor dân guvern ???

  Răspunde
 2. bre ice , totul se limitează la : rămâne cum am stabilit.
  Restul ? Nu mai are nici o importanță , totul se rezumă la ceea ce şi-au propus/trasat să facă .

  Îmi place ( ?! ) faptul că totul e la vedere dar de văzut , văd puțini. Or fi …anii orbului ?! sau surdului ?!

  E incredibil la ce asistăm !!!!!
  Aaaaa , stai că nu asistăm , cum pot să spun una ca asta ?????
  Corectez , P A R T I C I P Ă M…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura