Facebook se pregateste sa dea Apple in judecata. Telegram si Signal profita si lovesc sub centura

Facebook se pregateste să dea in judecata Apple, acuzand compania de abuz de poziție dominanta, potrivit unor surse Bloomberg. Mai exact, Facebook considera ca Apple se foloseste de pozitia dominanta pe care o detine pentru a dezavantaja ceilalti dezvoltatori de aplicatii din App Store, obligandu’i in acest mod sa foloseasca produse Apple in dauna altor produse, Zuckerberg considerand punctual ca Whatsapp este o aplicatie mult mai buna si securizata decat iMessage, serviciul de mesagerie al Apple.

De unde a pornit razboiul intre Facebook si Apple

Anuntul companiei Apple ca incepand cu primavara acestui an prin noile update’uri programate, Facebook nu va mai putea colecta date ale utilizatorilor de iPhone si iPad fara acordul expres al acestora, lucru ce a dus la ingrijorarea companiei Facebook care se asteapta ca numerosi utilizatori sa refuze acest lucru, in ciuda unei campanii de incurajare a utilizatorilor pentru acordul colectari datelor, pornita ieri de Facebook la nivel global.

Ce reclama Facebook mai exact

In urma unei analize al rezultatelor financiare ale companiei Facebook, Mark Zuckerberg prevede un viitor in care Apple se va impune cu tot mai multe produse ce se vor intersecta cu produsele Facebook, favorizandu’si, prin pozitia dominanta pe care o are, propriile servicii adresate utilizatorilor de iPhone si iPad.

„Privim Apple din ce în ce mai mult ca pe unul dintre cei mai mari competitori. Apple are toate stimulentele necesare pentru a se folosi de poziția dominantă a platformei sale cu scopul de a interveni asupra asupra altor aplicații și a-și favoriza propriile servicii”

a declarat Zuckerberg, la o conferinta de prezentare a rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg.

Zukenberg lauda Whatsapp cu privire la criptatea mesajelor si critica iMessage pentru lipsa acestei criptari

Punctual, Zukenberg nu s’a ferit sa vorbeasca despre Whatsapp pe care o considera a fi  o aplicatie mult mai buna si securizata decat iMessage, serviciul de mesagerie al Apple, sustinand ca in ce priveste protejarea mesajelor utilizatorilor, Whatsapp este superior,  iMessage stocand copii de siguranta necriptate ale utilizatorilor pe serverele proprii.

„iMessage stochează copii de siguranță (backups-eng.) ale mesajelor, fără criptare end-to-end, iar acest lucru are loc automat dacă nu dezactivezi funcția din iCloud. Deci Apple și guvernele au posibilitatea de a accesa mesajele celor mai mulți utilizatori. Așa că, în ceea ce privește aspectul cel mai important – protejarea mesajelor utilizatorilor, cred că WhatsApp este superior”

a adăugat Zuckerberg, potrivit Bloomberg

Facebook da in judecata Apple?

Potrivit surselor citate acest lucru ar urma sa se intample daca Apple nu va renunta la update’urile anuntate, prin care Facebook nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor de platforme Apple, acest lucru urmand sa fie decis si dupa rezultatele financiare ale Facebook pe al doilea trimetru cand se asteapta la pierderi mari atat datorita migratiei explozive ale utilizatorilor de pe reteaua sociala dar si de pe Whatsapp inspre Telegram si Signal, cat si deciziei Apple de a le limita accesul pe platformele Apple.

Telegram pune degentul pe rana si lanseaza un update prin care utilizatorii pot importa datele de pe Whatsapp

In urma cu cateva zile Telegram anunta un update prin care utilizatorii isi pot importa foarte usor datele de pe Whatsapp direct in Telegram, date care pot contine atat conversatiile cat si continutul media.

Începând de astăzi, toată lumea își poate aduce istoricul chatului – inclusiv videoclipuri și documente – în Telegram din aplicații precum WhatsApp, Line și KakaoTalk. Acest lucru funcționează atât pentru chat-uri individuale, cât și pentru grupuri.

Anunta Telegram pe blogul companiei, importul facandu’se foarte simplu, mai multe detalii aici.

Signal ofera posibilitatea mutarii istoricului datele din grupurile create pe Whatsapp

Signal, datorita criptarii avansate, are o alta abordare si alege sa targeteze zona de bussines, oferind posibilitatea mutarii istoricului datele din grupurile create pe Whatsapp printr’o metoda destul de simpla, descrisa pas cu pas, aici.

Opinie personala

Asa cum anticipam, razboiul pentru datele utilizatorilor care aduc acestor companii profituri de zeci de miliarde de euro este doar la inceput, desi altii credeau ca e doar ceva trecator. Din cate se pare, s’a cam dus vremea aia romantica in care gigantii astia isi imparteau frateste profiturile, acum pornindu’se un razboi fatis ce treptat probabil ca va angrena si restul gigantilor din tehnologie, pentru ca Facebook nu este singura companie care are frictiuni cu Apple si care face profituri uriase din datele personale, politica asta de bussines avand’o si giganti ca Google, Amazon, Tinder, Twitter, etc, toti lucrand in acest moment la strategii prin care incearca sa isi tina captivi proprii utilizatori, lansand in acest sens in ultima vreme tot mai multe produse pe platformele lor.  Una peste alta, viitorul pare a aduce schimbari majore si prin aceste retele, lupta pentru bani fiind una acerba.

facebook da in judecata apple

7 comentarii la „Facebook se pregateste sa dea Apple in judecata. Telegram si Signal profita si lovesc sub centura”

 1. Off topic: voi aveti ceva informatii despre ce voi pune cu copy-paste mai jos?

  „YEEEEEESSSSSS!!!!
  Am asteptat 3 ore sà am o confirmare , am si un video , dar care nu mi-a fost acceptat , asa cà fac un rezumat !
  Anunțul oficial al legii marțiale și al guvernului militar legitim, în vigoare de la 12 dimineața, 20 ianuarie 2021, a fost făcut vineri, 29 ianuarie, la ora 18:00 EST (23:00 GMT).
  Anunțul oficial al arestării lui pebideu, precum și a 355 de congresmeni și 109 de senatori (sau 464 aleși) pe 24 și 25 ianuarie a fost făcut duminică, 31 ianuarie la 16:35 EST (22:35 GMT).
  Aceste anunțuri au fost comunicate la datele și orele menționate mai sus tuturor mass-media americane (televiziune, radio și ziare naționale), precum și tuturor agențiilor de presă mondiale.
  Așa cum era de așteptat guvernul militar legitim care guvernează America, precum și Trump și Qforce, această știre oficială a fost cenzurată 100% de către toate mass-media oficiale din lume. Guvernul militar american știa și îl dorea.
  Ca și în cazul loviturii de stat a lui Biden și a partidului său, guvernul SUA legitim permite mass-media SUA să comită fapta de înaltă trădare a cenzurării comunicărilor oficiale din partea guvernului legitim cu privire la măsurile de securitate națională și pericol imediat pentru națiune.
  Mass-media Illuminati din cel de-al 4-lea Reich a căzut cu toții în capcană. De acum înainte, guvernul militar legitim poate prelua controlul (provizoriu) asupra tuturor acestor mijloace de informare vinovate de terorism ori de câte ori dorește, așa cum prevede legile și constituția americană.
  Guvernul militar american va prelua controlul (cu forța) asupra TOATE mass-media oficiale (radio, televiziune, ziare) vineri, 5 februarie, la 18:30 EST (23:00 GMT sau miezul nopții în Franța), exact pe tot teritoriul american.
  Aceasta include preluarea tuturor canalelor americane pe sateliții cu transmisie directă care difuzează în Franța și Europa. Aceasta înseamnă, de asemenea, că toți francezii și europenii cu o antenă de recepție prin satelit care primesc canale americane nu mai pot fi cenzurați și, prin urmare, vor afla adevărul de vineri seara.
  Printre altele, armata americană va difuza forțat pe toate aceste mass-media americane dezvăluirile privind lovitura de stat a lui Biden, despre arestarea sa cu oficiali aleși duminică 24 ianuarie și luni 25 ianuarie …
  În cele din urmă, pe 12 februarie, guvernul militar american va publica oficial (dovezi prezentate tuturor guvernelor lumii și presei internaționale) toate dovezile complotului săvârșit de guvernul francez și China pentru a crea o falsă epidemie globală pentru a răsturna guvernul american.
  Aceasta prin ruinarea economiei sale prin distrugerea întregii economii mondiale. Este un act de război care oferă, printre altele, dreptul legitim guvernului american de a răsturna guvernul Macron…
  Mirela Fry-Fometescu”

  Răspunde
  • Numa’ azi nu e cinci. laugh Vladiana, eu cred că e o tâmpenie ca să nu spun mai mult. Am văzut- o altundeva postată înainte. Și mai cred că dacă nu e intenționată, înseamnă că cine scoate așa ceva din el/ei, are/au probleme cu acceptarea realității. sad Știm foarte bune ce trăim oricât de neconceput este, eu una nu văd momentan nimic concret, credibil, ca să ne revenim cu capul în primul rând și apoi cu restu, dimpotrivăl. sorry
   @ Ice, nu prea mai sunt vorbăreață în ultima vreme…și eu una sunt bine așa, dar vreau să îți spun că îmi place foarte mult noua ta rubrică cu ” ultrascurte…” . Felicitări!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura