Ce mai mancam pe acasa daca tot e sarbatoare?

Zile de sarbatoare fara numar, fara numar date din generozitate electorala de catre stapanire la prostimea. Dincolo de traditionala fasolea cu ciolan, ce mai mancam pe acasa?

Dupa sublima experienta de la OroToro, de unde am plecat mai mult verde decat alb la fata , am jurat ca eu burgeri nu mai manc decat facuti de mine, si … m’am tinut de cuvant.

Asadar, va recomand o reteta proprie si personala facuta dupa cum m’a dus pe mine mintea …

Chifla proaspata, coapta putin pe grill …

Putin sos tartar cu capere dupa o reteta proprie 😛 …

Nelipsitul ardei iute proaspat copt pe grill laugh

O felie de branza Cheddar …

Nelipsita chiftea din carne de vita tocata si amestecata cu condimente si alte cateva mici secrete care i’au dat un gust absolut divin, facuta mai in sange (cum imi place mie) la grill si putin afumata …

Peste care am pus niste mustar fin si cateva felii de rosie …

Si pe modelul: sa fie bogatie laugh, inca o felie de branza Cheddar peste care am pus si cateva rondele de castraveti in otet …

Iar peste toata treaba am pus capacul de la chifla …

Si l’am lasat sa se odihneasca si intrepatrunda aromele acoperit la cald vreo 10 minute pana cand au fost gata si o mana de cartofi prajiti, de aia adevarati si nu de aia la punga congelati, asa … la misto …

Nu stiu cat s’a inteles din pozele sau ce am scris eu, insa mie si acum in vremea in care scriu postul asta mi’a lasat iara gura apa. Credeti’ma pe cuvant ca toata treaba asta e divina, iar de facut il faceti acasa in maxim 30 de minute fara prea mari eforturi, singura munca e la chifteaua aia ca in rest va mai ia timp doar montajul final. Daca nu va pricepeti sa faceti sosul tartar, gasiti unul excelent pe la Lidl.

Costul unui asemenea burger care sa tot aiba vreo 400G laugh (250 are doar chifteaua) ajunge la aproximativ 4 lei! Adica … e cam cat 4 burgeri cheliosi la Mac cu pretul unuia singur … ca sa nu mai zic de mizeria aia de OroToro unde un burger din ala infect costa cam cat cinci de astia facuti acasa. laugh

Recomand cu caldura burgerul asta in locul oricarei mizerii pe care o mancati prin fastfooduri unde habar nu aveti ce mancati!

Astept feedback daca l’ati incercat!

Pofta buna! smile

9 comentarii la „Ce mai mancam pe acasa daca tot e sarbatoare?”

  1. beton .. sosul tartar si cheddar cheese fac diferenta .. m-as putea lipsi de zarzavaturi prin el, si as pune in loc de/pe langa cartofii aia niste onion rings .. sanatate curata smile

    Răspunde
  2. Asa vere, in loc sa manci cu mine niste chiftele falafel cu sos de iaurt, bagi dastea americane!
    Ok, maine face eu un burger vegetarian! Alea jacta est!
    PS ptr cine nu stie, je are dieta ovo-lacto-vegeta cu peste , in semimaraton de alergat pe 18 decembrie, plus un target de 75 de kile pana la 31 dec 2017!

    Răspunde
  3. Noroc ca am niste sandvisuri facute la aparat, cartofi prajiti si rosii, ca altfel te injuram putin in gand.

    Răspunde
  4. Radule, 75 de kile?! Astia anunta vreme vantoasa, sa de-a bine sa fie vreme calda, soare si minim 10 grade pe 18 decembrie
    ICE mi-ai facut pofta mare de tot, poate zilele astea fac unu’ si pun o poza. In rest mancare obisnuita, coaste pe varza, vin rosu de la beci si ce’o mai fi.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura