Cele mai bune sfaturi de la centrul de reparatii laptop sector 4

 

Reparatii laptop sector 4 dezvaluie in acest articol cateva sfaturi extrem de benefice pentru orice laptop. Daca vreti sa va faceti viata mai usoara si sa utilizati laptopul in parametri normali pentru o perioada cat mai indelungata, urmati aceste indemnuri.

1. Incarcarea

Aici ne referim la un plan de alimentare. Laptopurile cu sistem de operare Windows includ cateva planuri de alimentare prestabilite pentru maximizarea duratei de viata a bateriei, dar exista de asemenea posibilitatea de personalizare a functiilor manageriale. In Windows, sub Optiuni de alimentare din Control Panel; in Vista sub Mobile PC din Control Panel. Setarea unor obiective agresive atunci cand afisajul se opreste si cand aparatul trece in modul Sleep vor ajuta bateria sa tina mai mult.

2. Limitati conexiunea

Daca nu utilizati in mod activ conexiunile Wi-Fi, Bluetooth, WWAN sau alte conexiuni wireless ale notebook-ului, opriti-le pentru ca acestea mananca mult din puterea bateriei. De asemenea, folositi cu prudenta dispozitive USB atasate atunci cand rulati doar pe baterie.

3. Reduceti luminozitatea ecranului

Cea mai consumatoare componenta a bateriei este ecranul LCD (LED mai putin). Pentru a retine energia bateriei cand nu sunteti in apropiere de o priza, setati luminozitatea la nivelul cel mai mic astfel incat sa va puteti continua lucrul. Pentru cele mai multe laptopuri exista o combinatie de taste functionale – sau chiar o tasta speciala dedicata – pentru o manevra rapida. De asemenea puteti ajusta luminozitatea in Display Settings de sub Control Panel.

4. Atentie la supraincalzire.

Este un lucru pe care il subliniem. Pentru aceasta la fiecare 6 luni veniti in centrul reparatii sector 4 pentru curatare minutioasa. De ce se supraincalzesc laptopurile? E simplu. Din cauza carcaselor mici, inghesuite, a orificiilor inguste. Din pacate folosirea laptopului in poala – sau pe o patura poate inrautati problema. Ventilatia se inabusa pur si simplu. Pentru a mentine temperatura sub control, folositi un cooling pad, lucrati pe birou (nu in pat) si curatati-l periodic.

5. Faceti back-up la date.

Preferam sa va inlocuim hard diskul decat sa riscati sa nu va puteti recupera datele. In general recuperarea datelor poate fi mai scumpa decat reparatia sau inlocuirea hard diskului. Desigur in practica sunt situatii mai grave si cazuri usoare, dar cu siguranta nu doriti sa riscati mai ales daca este vorba despre documente importante. Prin urmare – faceti back-up pe un hdd extern, dvd, card de memorie sau un stick usb… de preferat hdd externe.

6. Protejati tastatura. Atentie la lichide – cafea, ceai, apa, suc etc. Cu cat e lichidul mai dulce, cu atat mai rau daca ajunge pe sub taste spre placa de baza. Nu mancati deasupra tastaturii si fiti intotdeauna atent cand inchideti capacul displayului sa nu fi ramas ceva pe tastatura – casti, stick etc. Altfel ecranul se poate sparge la impact.

7. Cumparati o geanta. Daca vreti sa folositi laptopul cat mai mult pe teren, atunci procurati o geanta pentru el. Va fi mai bine protejat.

In general, ca sunt probleme mai mici sau mai mari, va asteptam in centrul de reparatii laptop sector 4.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura