Cernobîl, 1986 – raspunsul cinematografiei Rusiei la ecranizarea miniseriei HBO

In urma cu doi ani de zile HBO realiza un miniserial foarte bun care avea ca subiect accidentul nuclear de la Cernobîl, miniserial care a avut o mare priza la public, rusii insa rezervandu’si o oarecare parte a criticismului, anuntand ca vor face si ei un film ca raspuns la acest serial in care vor ecraniza partile lipsa sau insuficient conturate ale tragediei si tocmai de aceea acest film trebuie privit ca unul care vine in completarea seriei HBO si nu ca o alta varianta a povestii, cum multi au inteles gresit!

Cernobîl, 1986 – raspunsul cinematografiei Rusiei la ecranizarea miniseriei HBO

Lansat pe celebrul canal de streaming Netflix, Cernobîl, 1986, este un film care incearca sa reprezinte acele parti lipsa sau insuficient conturate ale acestei tragedii, in prim planul actiunii aflandu’se oamenii de rand care au trecut prin acea tragedie, ecranizarea fiind facuta dupa fapte reale, filmul fiind bazat 100% pe emotie motiv pentru care unele scene sunt pe cat de pline de suspans, pe atat de greu de privit si asta nu din pricina unor trucuri stereotipe in filmele de suspans, ci al emotiilor puternice ce reusesc sa treaca dincolo de ecran.

Critica intenationala de film, o critica ostila politic

Daca acest film nu ar fi fost un film facut de rusi, cu siguranta ca era unul dintre filmele nominalizate la Oscar! Fiind un film facut insa de rusi, in mare parte critica internationala de film se face ca nu observa nici scenariul foarte bine scris, nici emotia pe care o transmite prin punerea in prim plan al tragediei umane, nici micile detalii simbolice care il scot din zona stereotipurilor, nici jocul fabulos al talentatilor actori rusi, nici regia, nici efectele speciale, nici nimic critic din punct de vedere artistic, ci tot ce conteaza este critica politica, iar din punctul asta de vedere in mare parte ii este ostila. Basca, nu e nici politically correct conform noilor standarde marxist progresiste care bantuie Hollywood’ul! Avand in vedere aceste considerente va recomand sa nu va bateti deloc capul cu cacaturile astea politice si sa va faceti timp sa urmariti acest film daca vreti sa vedeti un film bun, poate ca una dintre cele mai bune ecranizari din de genul drama pe care le’am vazut in ultimi cativa ani!

Vizionare placuta! Merita!

10 comentarii la „Cernobîl, 1986 – raspunsul cinematografiei Rusiei la ecranizarea miniseriei HBO”

  1. Apropo de vaccinarea obligatorie!!! E posibil un asemenea scenariu??? Este un film cu o tipa care vine din viitor cu sarcina de a lichida, prin injectare cu un ser, inaintasii din prezent al unor cetateni care in viitorul nu prea indepartat vor declansa un razboi care va distruge viata pe Pamant. Iar acest ser dupa ce este injectat este activat print-o simpla apasare pe tastatura unui laptop. Cine ne garanteaza ca aceasta vaccinare in masa nu ar avea si un asemenea scop??? Daca cetatenii idezirabili vaccinati cu unul Pfizer vor putea fi anihilati atunci cand sunt supusi la o succesiune de radiatii electromagnetice de o anumita frecventa??? Ies unii in strada si demonstreaza impotriva presedintelui USA si vina CIA cu o sursa de radiatii electromagnetice, amplasata intr-o simpla furgoneta si emite radiatiile necesare asupra multimii??? Mitingul se termine iar dupa un timp toti cei prezenti incep incet, incet sa se imbolnaveasca si in cateva saptamani isi dau duhul. Orice e posibil in lumea de astazi, mai ales cand elita mondiala, Bilderberg goup, a declarat ca oricum suntem prea multi pe acest Pamant si trebuie sa fim redusi cu vreo 4 miliarde de suflete??? Iar cei redusi vor fi tocmai cetatenii recalcitranti care se opun dorintei de dominare a lumii de catre Bilderberg group.

    Răspunde
    • Gelule, potrivit scenariului tau, ai belit-o….după ce vor fi anihilati toți vaccinati, o sa te cocosezi dă muncă….ca aia de rămân trebuie sa-i susțină pe aia de fac așa planurile. Ca nu-l văz pă Bilderberg dând cu sapa sau sa toarne asfalt. Nu stiu, zic si eu…Că ce zici tu cam seamănă cu drobul ala de sare al lui Creangă

      Răspunde
      • La ce sa te cocosezi, nu ai vazut Avengers: Endgame, e asa liniste, toti merg la sedinte de psihopupu… apoi n-are ce face Tony Stark si strica pacea! rofl

        Răspunde
      • Vizionati filmul „In the Shadow of the Moon” ca sa vedeti ce ne asteapta. Vaccinurile Phizer, Modena… nu au fost aprobate pe animalele de laborator pentru a se constata ce urmari au asupra urmasilor celor vaccinati la a 2, 3, 4, 5 generatie. Ele au aparut de 9 luni de zile pe piata si nici firmele producatorae, nici statele care le au cumpart vacinurile nu au facut aceste cercetari pe animalele de laborator. Oare de ce???

        Răspunde
  2. Chiar merită! Mulțumesc pentru recomandare, l-am văzut azi. Văd că termină acum de vizionat și ceilalți din familie. Actorii ruși sunt geniali.

    Răspunde
  3. L-am văzut zilele trecute, e făcut bine nu zic… Dar nu mi-a furat emoții, cum a făcut-o miniseria. Suspansul era mai agresiv…la seria de pe HBO.
    Dar este o alta perspectivă, nu e rău conturată povestea!

    Răspunde
    • Cum ziceam, asta vine in completare doar … ca aia s’a si dorit … si pana la urma e un film care a comprimat totul in 2 ore. smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura