Cum va spuneam acum cateva zile, am decis sa ma implic pe cat posibil in sustinerea nebuniei Atlantic4 din cauze pur umanitare. Pentru a va convinge inca odata ca merita sa rupeti cat de putin din banii vostrii pentru a sustine proiectul unui centru pentru copii la Adunatii Copaceni, haideti sa va fac cunostinta si cu echipa, sa ii luam pe rand in ordinea numerelor de pe tricou:
Andrei Rosu
Adorat de unii, blamat de altii, in primul rand este tata a doi copii (Alexandru 8 ani şi Ema 5 ani) si in rest sportiv de anduranță, blogger și scriitor inspirațional, coach, speaker motivațional, percuționist amator, organizator de evenimente caritabile, susținător de proiecte sociale şi deținător de câteva recorduri naționale și mondiale.
Departe de a fi un sportiv de performanță, Andrei a ales ca primă mare provocare să fie un maraton la Polul Nord. Au urmat apoi alte 7 maratoane și 7 ultra-maratoane pe 7 continente, premiate cu un loc în Cartea Recordurilor. Mai apoi, tot căutând noi provocări transformaționale, a descoperit ciclismul și înotul și a început să participe la ultra-triatloane.
În 2015, a parcurs un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de înot și încă 300 de km cu bicicleta, devenind astfel primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.
Tot el este si taticul acestui proiect, dupa spusele lui, ideea i’a venit prin 2015 odata cu participarea la evenimentele de mai sus, unde a auzit pentru prima oara de acest eveniment de la unul dintre participanti. Desi la inceput i s’a parut doar o poveste, dupa ce a vazut ca treaba asta chiar este reala s’a hotarat sa participe mai ales dupa ce a gasit si cauza umanitara pentru care sa o faca. Am fost curios sa vad de ce ii este teama legat de aceasta cursa, ne’a raspuns ca ii este teama doar de lipsa lor de experienta in ce priveste navigatia pe mare, lucru ce poate sa le puna probleme la un momendat, insa se declara si optimist in acelasi timp avand echipa langa el.
“Pentru mine, succesul este un ansamblu de eforturi mici, repetate zilnic. Iar rețeta este mai simplă decât pare: Visezi – Planifici – Acționezi. Urmate în această ordine, am garanția că pot reuși în tot ceea ceea îmi propun, indiferent că este vorba despre a strânge fonduri pentru cauzele în care cred sau o cursă aparent imposibil de terminat, cum este Atlantic Challenge.”
Vasile Osean
Cam tot cum s’a gandit Iisus la Sfantul Petru , primul chemat sa se alature nebuniei asteia este medicul Vasile Oşean, tata a doi copii (Paul şi Maria, de 7 respectiv 5 ani), coordonator la Clinica MedySportLine, se ocupă împreună cu echipa sa, de recuperare medicală (deficienţe posturale, deficienţe post accidentări, hernii de disc, post intervenţii chirurgicale şi afecţiuni ortopedice şi neurologice) consultanţă medicală pentru susţinerea efortului fizic intens (sportivi de performanţă şi amatori) şi refacerea fizică şi psihică post efort fizic intens.
Domnul doctor deţine supracalificări de: terapeut Bowen (nivel Master), fizio-kinetoterapeut, tehnician farmacist, terapeut basic şi advanced medical taping in sports, neurologics and pediatrics, medic Specialist Acupunctură şi Ultrasonografie şi este absolvent master în Psihologia Sportului de Performanţă.
Din 2006 activează ca medic al loturilor naţionale de: atletism, canotaj, baschet, respectiv medic personal sportivi: tenis, lupte, fotbal, handbal etc. practicând cu pasiune medicina sportivă (dirijarea antrenamentelor, nutriţiei şi refacerii pentru atingerea şi depăşirea limitelor fizice şi psihice). A ales să practice sporturi extreme precum alpinismul şi escalada (cucerirea unui varf montan pe un traseu autoimpus indiferent dacă acel traseu a mai fost vreodată parcurs de o altă persoană), să facă scufundări de adâncime în diferite locuri ale lumii: Oceanul Atlantic, Marea Caraibe, Marea Roşie, Marea Egee etc. fiind certificat PADI Advanced Open Water Diver, combinându-le cu dezvoltarea lui personală prin tehnici energetice, spirituale şi yoga.
Cum ziceam, in toata nebunia asta a fost atras de pacientul si prietenul sau Andrei Rosu la care i’a dat un raspuns pozitiv in ce priveste acesta nebunie fara a sta prea mult pe ganduri, vazand in asta in primul rand o sansa de a isi duce la un nivel superior cauzele filantrope la care a participat pana acum si bineinteles de asemenea un soi de incununare carierei sale de sportiv amator. Intrebat de ce ii este teama a raspus ca se gandeste doar ca nu cumva sa fie el veriga slaba a echipei care se bazeaza foarte mult pe experienta lui medicala.
„In pofida pasiunilor pentru activităţile sportive extreme, în viaţa de zi cu zi, sunt o persoană destul de sedentară, dedicându-mi timpul pacienţilor mei, în clinică (8 am -7 pm). Restul zilei mi-l petrec cu cei doi copii ai mei, Paul şi Maria, de 7 respectiv 5 ani.
Pentru mine, Atlantic Challenge este o provocare extremă întrucât mă forţează să-mi găsesc zi de zi timp şi pentru propria persoană. Punând pasiune în tot ceea ce fac, m-am hotărât, întrucât nu vreau să iau din timpul dedicat altor persoane, să îmi desfăşor antrenamentele în timpul săptămânii în intervalul 05.30 – 07.30 am, urmând să completez planul de antrenament în weekend. Ambiţia mea este să termin în echipă competiţia Atlantic Challenge.”
Alexandru Dumbrava
„O persoană tehnică, îndemânatică, echilibrată şi calmă în situaţii de criză”
Aşa se descria Alex la înscrierea în concurs. Si el tata a doi copii si o persoana tonica care iubeste aventura, are o firmă care închiriază soluţii de transport şi echipament sportiv (Aventuria.ro) inclusiv caiace, motiv pentru care iese periodic pe lacuri, râuri sau mare. Pe lângă judo şi antrenamentele pentru triatlon, în prezent Alex face cursuri de scuba diving. A fost implicat în proiecte de strângere de fonduri (UltraSwim) şi a susţinut logistic prin Aventuria.ro evenimente precum: Transmaraton,1000km Balkan Charity Challenge în repetate editii. Din spusele lui la conferinta la care am participat, atragerea in acest proiect a venit natural, acceptand sa se implice in primul rand din aceleasi ratiuni filantropice si in al doilea rand pentru ca este poate cea mai mare provocare din viata lui desi nu este strain deloc de sporturile de anduranta. Ca teama, declara ca ii este teama de eventuale probleme tehnice inerente ce pot sa apara insa se bazeaza pe echipa si inventivitatea romanului de a improviza in situatii limita.
Marius Alexe
A inceput să practice înot încă de la 5 ani, apoi, succesiv, a continuat cu polo, scrimă, karting, arte marţiale, ulterior fitness, ciclism – mountain bike amator, alergare, vâslit – barcă proprie, trekking montan, snowboarding. S-a implicat direct în proiectele sociale susţinute de compania la care lucrează. Vorbim astfel de acţiuni de ajutorare şi responsabilitate, ecologizarea anumitor zone, strângere fonduri pentru cauze sociale prin participarea la diferite evenimente sportive. Corporatist de vreo 15 ani unde a activat o perioada si pe partea de resurse umane, dupa propriile spuse vine in completarea echipei ca omul responsabil cu moralul, fiind deosebit de tenace si ambitios in ceea ce isi propune sa faca. Ca frica, declara ca ii este teama doar de probleme ce pot aparea din punct de vedere tehnic.
Ionuţ Olteanu
Juniorul echipei in varsta de doar 23 de ani, Ionut şi-a propus ca prin munca sa să se dedice zi de zi ajutorării oamenilor. Acesta îşi desfăşoară activitatea într-un cabinet de pregătire medicală şi nu neagă faptul că este inspirat în ceea ce face de dr. Vasile Oşean. Încă de la înscrierea în concurs, Ionuţ şi-a motivat decizia prin prisma scopului nobil al proiectului, obiectiv pe care doreşte să îl atingă printr-un efort comun, în echipă. Povestea lui de viata, a unui copil fara posibilitati plecat de undeva de la tara caruia nu ii este frica de munca grea si efort fizic sustinut ce a reusit sa razbeasca pana acum cu succes in ce si’a propus ajutat de domnul doctor Vasile Osean pentru care are un respect deosebit, este una care poate sa inspire pe oricine! Mi’a placut mult modestia, bunul simt si respectul de care da dovada, in el am vazut radacinile sanatoase ale satului romanesc si mai ales ale unui copil care incearca sa isi depaseasca conditia impusa de o soarta mai putin favorabila. Cum l’am numit eu in gluma, el este un soi de Dorel al echipei, omul bun la toate pe care te poti baza cand vine vorba de greu. Facand o paralela cu celebrul film Toate panzele sus, Ionut e un Mihu modern, dornic de aventura insa constient ca pentru asta trebuie sa munceasca si sa fie recunoscator pentru vacanta ce urmeaza sa o aiba, ca pentru el asa va fi. Cand l’am intrebat de ce ii este teama, nu a stiut ce sa raspunda, viata grea pe care a avut’o invatandu’l probabil ca poti realiza orice daca lupti pentru asta si nimic nu este imposibil daca iti doresti cu adevarat si muncesti pentru asta.
Cam asta este echipa frumosilor nebuni. Daca va intrebati de ce sunt 5 in loc de 4, aceiasi curiozitate am avut’o si eu, raspunsul venind de la Andrei Rosu, care declara ca cel de al cincilea om este de back’up in cazul in care unul dintre ei cedeaza din diverse motive inainte de plecarea in cursa. In acest moment toti se antreneaza la fel si participa la acelasi program de pregatire, decizia formei finale a echipei urmand sa fie luata inainte de cursa efectiva peste Atlantic.
Pe final, mai pot spune doar ca ma bucur mult sa ii cunosc pe fiecare in parte, toti fiind niste oameni extraordinar de deschisi si sinceri ce mi’au dat impresia unei echipe bine sudate in care fiecare stie ce rol urmeaza sa aiba desi nu stiu inca la ce sa se astepte in ciuda pregatirii lor, primul test urmand sa il aiba pe 16 iunie cand vor incerca sa tranverseze in premiera Marea Neagra cu ajutorul aceleasi barci cu vasle, eveniment despre care o sa scriu in curand.
Pe voi cei care ma cititi am sa va rog atat sa dati share acestui post cat mai ales sa incercati sa faceti o mica donatie dupa posibilitati acestei cauze, aici fiind locul unde puteti face acest lucru! Multam fain in numele lor si mai ales al copiilor ce urmeaza sa se bucure de o viata mai buna la noul centru ce speram sa fie pus pe picioare cu ajutorul acestui proiect!
5 comentarii la „Cine sunt Atlantic4”