#COVID19 – Romania lock down! Batranii de peste 65 de ani, izolati complet in case

Conform unui anunt facut de presedintele Iohannis, incepand de maine, 25 martie 2020, Romania intra in stare de izolare obligatorie la domiciliu, depasarile fiind permise strict pentru cumparaturi de maxima necesitate si serviciu acolo unde nu se poate aplica telemunca, batranilor de peste 65 de ani fiindu’le interzisa complet iesirea din locuinte. De asemenea, cei in carantina vor fi supravegheati electronic (?) pentru respectarea carantinei obligatorii.

Pentru asigurarea ordini publice, pentru prima oara dupa 1989, armata va fi scoasa pe strazi pentru a intari fortele de ordine, respectiv Jandarmeria, Politia Nationala si locala, cu care probabil vor face echipe mixe de asigurarea odinii publice si a restrictiilor impuse.

Ce nu ne’a informat domnul presedinte este ceva legat de masurile de ajutorare pentru batranii de peste 65 de ani care locuiesc singuri si nu au pe nimeni apropiat care sa ii ajute cu cele necesare. Tot la fel inca nu am aflat nimic legat de ajutorarea celor care acum sunt inchisi in case si intre timp au ramas fara nici un venit.

La astea, se gandeste cineva prin #guWerner? Sper sa se gandeasca pentru ca altfel, cu sau fara armata in strada, in maxim doua saptamani in Romania nimanui nu ii va mai pasa de covid, foamea fiind mai rea decat orice alta frica.

Lectura suplimentara: Un Mesaj de îmbărbătare a românilor e doar cel care vorbește despre măsuri. Restul e apă chioară electorală

4 comentarii la „#COVID19 – Romania lock down! Batranii de peste 65 de ani, izolati complet in case”

 1. Pe aici prin Prahova vin jandarmii si intreaba, mai ales pe cei in izolare de sanatate. S-au organizat mese calde pentru cei care nu pot. Asta la oras, la sat… in functie de fiecare comunitate locala, zic.

  Răspunde
  • Mariuse, problema este ca nu le este suficient o masa calda … ok, mai mult decat binevenita, insa batranii aia au nevoie de medicamente (multi dintre ei), detergenti, obiecte de igiena personala … si multe altele, cam ca si noi. Aia singuri … cum se descurca?
   Pe aici nu stiu ce s’a organizat local, sper sa se gaseasca o varianta si nu doar pentru batranei ca asa cum am zis, multi au ramas in curul gol dupa ce au fost dati afara de pe unde lucrau si putini nu sunt, ca sa nu mai zic de diasporezii veniti cu matele lipite de spate.

   Răspunde
 2. Este interesantă „chestia” cu supravegherea electronică(!) a celor din carantină, cumva mă duce gîndul la cu totul alte „chestii” pentru care este încă timpuriu să le menționez. Deocamdată.
  Și într-adevăr – în cazurile în care persoane de peste 65 de ani nu au pe nimeni apropiat, care să le ajute, cu aceste persoane ce se va întîmpla ? Și chiar dacă ar primi pensia pe card, ce poate să facă, să comande online în fiecare zi cîte o pîine ?! Chiar așa să nu luăm în considerare această categorie de persoane ?
  Mi-aduc aminte de o frumoasă poveste, învățată în clasele primare (cu foarte multă vreme în urmă), se chema „Țara fără bătrâni”, după V.A. Urechia, poveste pe care o recomand tuturor să o citească, fiind de învățătură de minte. Cu o frumoasă încheiere: dar de atunci a rămas proverbul vechi şi înţelept: „Cine nu are bătrâni să-şi cumpere !”

  Răspunde
  • Dacă aveau de gând să supravegheze ‘electronic’ pe cei în carantină, trebuiau să o facă de când au intrat valurile de țigani ( nu discriminez pe nimeni, dar ăsta e comportamentul, de țigani, indiferent de etnia din acte ) .. ca să supraveghezi trebuie sa te ducă mintea, mai mult decât să pui sub ascultare telefoane de politicieni și afaceriști .. o goangă securistă, să intre lumea în panică .. israelienilor le-au zis că le urmăresc telefoanele, dar or sa ajungă să le sudeze ușile , cum au făcut chinezii.. dacă 99 % încalcă regulile, se schimbă regulile, e simplu , dar unde sunt securiștii de altă dată laugh
   Cât despre cei de peste 65 de ani, nu va bloca nimeni nimic, că nu sunt in stare sa îi susțină pe cei fără ajutor, dar să zică că au făcut ce a trebuit.. niște impotenți .. dacă măsura e pe bune, trebuie descris în detaliu cine îi identifică, cine îi aprovizionează, când, cu ce mijloace, cum se rezolvă partea medicală, samd.. e doar lăbăreală și propagandă..

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura