Romania de la starea de urgenta la starea de asediu social

Anuntul presedintelui Iohannis ca Romania urmeaza sa fie izolata in casa, iar batranilor de peste 65 de ani le este interzis sa mai iasa din casa, arunca tara in starea de asediu social, treaba asta facuta cu o zi inainte de intrare in aplicare a acestor reguli printr’un nou decret militar, fiind parca un nou oribil experiment de masurare a reactiilor publice, la care s’au tot dedat astia pana acum, unul din aceste experimente electorale fiind si „scaparea” aia a draftului de care aduce masurile anuntat abia acum. Am eu asa, un presimt in urina ca or sa dea curand inapoi. secret

Ca tot sunt securistii ocupati in perioada asta cu scanarea site’urilor, daca cumva ajung si pe aici, o spun clar si raspicat ca ce anunta presedintele Iohannis e o stare de asediu social! Nu contesta nimeni masurile de izolare necesare din punct de vedere sanitar pentru combaterea #COVID19, insa toata lumea se astepta ca aceste masuri sa vina in compensatie cu mult asteptatele masuri sociale si de intrajutorare a populatiei in paralel cu masuri economice de salvarea pe cat posibila a economiei.

Unde sunt masurile astea? Care sunt si de cand se aplica?

Ei bine, din cate se pare cel putin pana acum, in ciuda unor promisiuni vagi si neconcretizate, idiotii astia din #guWerner nu au planificat nimic in sensul asta, ca sa nu mai zic ca deciziile anuntate azi de Iohannis au fost luate dupa o consultarea cu Arafat, ci cu Lucovid, proaspat iesit din izolarea de lux de la Vila Lac, dar nu si din luxul in care a sezut si care din cate bag de seama i’a priit asa de tare sa sada acolo, ca nu se mai da dus.

Babaieti, Romania este pe un butoi cu pulbere. Sute de mii de angajati sunt fie in somaj tehnic (75% venit)si inca nu e clar daca firmele or sa isi vada banii pe somajul ala, masurile birocratice anuntate fiind strigator la cer de proaste, fie au ramas fara nici o sursa de venit si nici o resursa din care sa traiasca. De asemenea, multi, foarte multi din batranii aia de peste 65 de ani tinuti de maine in casa, sunt singuri si fara nici o posibilitate de a ii ajuta cineva, pentru ca fie apartinatorii lor sunt plecati departe de ei, fie izolati prin alte locuri. Cine s’a ocupat pana acum de identificarea lor, cine ii aprovizioneaza, cand, cu ce mijloace, cum se rezolva partea ambulatorie cu problemele medicale pe care le au, dupa ce spitalele deja au intrat in stare de lock down pentru aproape orice nu e legat de #COVID19?

Urmeaza cumva ca responsabilitatea sa fie aruncata oare in curtea primariilor alora care si asa, multe dintre ele sunt la limita de avarie dupa ce le’au fost taiati banii de la buget prin orasele amarate, iar incasarile sunt minimale din cauza saraciei?!

La toate astea s’a gandit cineva? Care sunt masurile luate si cum se vor rezolva aceste probleme, pentru ca in lipsa acestora, in maxim doua saptamani Romania va fi aruncata in aer la propriu, pentru ca nimanui nu o sa ii mai pese de covidul pacii cand exista riscul ca foamea sa ii omoare inainte.

Romania de la starea de urgenta la starea de asediu social

Un comentariu la „Romania de la starea de urgenta la starea de asediu social”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura