Cum arata viitorul: TOYOTA MIRAI

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

3 Responses

 1. radu says:

  Interesant ca o gaura in cap!
  Infrastructura ptr hidrogen este atat de scumpa…tb facut ceva cu infrastructura actuala, nu sunt bani ptr una noua.
  Costurile de productie a unei tone de hidrogen sunt enorme.
  EROEI tuturor !! alternativelor fata de combustibili clasici este negativ!!
  Adica mai mulata energie folosesti sa produci combustibilii astia decat energie produsa de acesti combustibili, lasam la o parte lucrul mecanic produs de acesti combustibili minune care cam lasa de dorit.
  Costul de productie a masinilor este enorm fata de una clasica.
  Parerea mea de doi bani: hybrid va fi viitorul, restul sunt niste “gaze’ costisitoare…

 2. ice4you® says:

  Radea lumea cu lacrimi si de Prius si o dadea de moarta ca nu e de viitor. Nu a trecut mult si toata lumea da acum de viitor hibridele … serios?! laugh Eu ce tot balmajesc pe aici de vreo 5 ani?! In ce priveste viitorul motoarelor cu hidrogen eu nu stiu daca ai fost atent la ce am scris pana aici, japonezii au proiectul asta intins pana prin 2050, Mirai fiind mai mult un prototip de testare a pietei si posibilei dezvoltari, in paralel lucrand la motorizari cu combustie interna de o noua generatie revolutionara si in acelasi timp rafinarea benzinei ce va fi mult mai putin poluanta. Banuiala mea este ca il loc de hidrogen, vor folosi genul ala de combustibili.
  Iti dau in scris aici ca pana prin 2025 japonezii o vor lua serios inaintea restului producatorilor de automobile, exceptie facand americanii unde am vazut de curand cateva ideei foarte interesante ale unor companii independente.

  In completare, ia vezi ce parere are si neica’nimeni asta …

 3. Vasile says:

  Mai dai naibi de japonezi cu balariile lor, mai bine s-ar ocupa de nenorocire aia de Fukushima, care la ora actuala ne iradiaza pe toti. Aia e cea mai mare belea, incalzirea globala e un fas propagandistic ce acopera problemele reale.
  Masini ieftine, motoare mici termice performante, ca se poate da’ nu se vrea, tehnologii din astea SF au mai fost, problema e de randament cum zice si Radu, cheltui 5 lei ca sa produci 2 lei apoi mai ai nevoie de 4 ca sa reciclezi 1 din aia 5, dileala maxima pe profit maxim. Tehnologiile adevarate sunt ingropate prin sertare de smecheri si ne sunt bagate pe gat trenduri paguboase gen strutzo-camila hibrida. Desigur fraieri suntem noi ca ne plecam urechea la ei, desigur daca nu facem asta ne obliga , Fara suparare! Resursele se duc pe zi ce trece si noi ne spargem mai tare!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.