Cutremur de 5,2 – l’am simtit binisor

Stau intr’o zona in care nu prea imi aduc aminte de asemenea evenimente pentru ca este in afara zonelor seismice cunoscute, dar din senin azi m’am trezit pe la ora 16:58 zgaltait binisor de un cutremur de 5,2 grade care s’ar fi produs la doar 15km adancime si care, desi a tinut doar vreo 15 secunde, a fost suficient cat sa semene putina panica prin zona, mai ales ca lumea de prin zona nu este obisnuita cu asemenea evenimente la care s’au adaugat si imaginile dezastrului din Turcia si Siria.

Cutremur de 5,2 – l’am simtit binisor

Trecand peste evenimentul in sine, sunt curios doar care sunt explicatiile pentru cutremurul asta care ar fi avut epicentrul la 14 km nord-vest de Targu-Jiu si 73 km nord-est de Drobeta Turnu-Severin, un loc unde nu s’a mai produs niciodata un cutremur de o asemenea intensitate.

cutremur
cutremur

8 comentarii la „Cutremur de 5,2 – l’am simtit binisor”

  • Asa se pare …. shock

   „Un nou cutremur s-a produs, luni, în Gorj, în jurul orei 17.20. Seismul a avut o intensitate de 3 pe scara Richter și s-a petrecut la aproape o jumătate de oră de precedentul cutremur.”

   Răspunde
    • Acum am priceput, au fost doua. Naspa si nu prea. Sunt cutremure mici de suprafata, aveti cateva falii interesante pe acolo. Importanta e scara Mercalli, ca aia e scara efectelor. Mai da cate unu pe la Belgrad si vecinii dar in general nu sunt nasoale. Oricum, care stai mai pe la munte pe piatra seaca, viteza e mare, trece repede si efectele sunt mici. La Bukale e ca lumea, stam pe nisip, viteze mici, amplitudini babane, e os de os. Cand ne-o vizita, Alecu ne cheama. Pana atunci sa bagam ceva vaxxeeneeee! drinks

     Răspunde
 1. Vasile are dreptate, nucleul pământului a amețit de la atâta rotit, care va să zică s-a oprit, coroana solară a început să se miște de-amboulea.. vorba lui fii-miu, cred că trăim într-o simulare, și a venit ora de culcare.. shutdown, în cel mai fericit caz pause & resume după o noapte intergalactică..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura