Casa Verde – Panouri fotovoltaice, „Dosarul dvs. este aprobat!”

Aventura „Casa Verde – Panouri fotovoltaice” a inceput prin 2021 cu depunerea dosarului de finantare la AFM, inceputul find unul anevoios, respectiv o aplicatie a celor de la AFM care dupa pornirea programului a cedat intr’un sfert de ora, depunerea dosarelor find din nou amanata pe termen nedefinit. Intr’un final, prin februarie 2022, s’a intamplat minunea si instalatorul autorizat pe care l’am ales ca partener in aceasta aventura, m’a anuntat ca a reusit sa depuna si dosarul meu de finantare la AFM.

Casa Verde – Panouri fotovoltaice, „Dosarul dvs. este aprobat!”

La un an de zile de la acel moment, ieri dimineata m’am trezit cu un nou email in care intalatorul autorizat ma anunta ca …

Buna ziua,

Dosarul dvs. este aprobat. Atasat CONTRACTUL INTRE DVS SI AFM + CONTRACTUL INTRE NOI SI DVS  care trebuie semnate si incarcat in platforma  AFM de catre noi. Va rugam nu modificati nimic, doar semnati.

Va rog sa le semnati si sa le trimiteti cat mai curand prin curier la adresa ….

Ce urmeaza

In primul rand voi citi cu atentie contractele si voi alcatui un email cu intrebarile si nelamuririle pe care le am din prevederile acestor contracte si il voi trimite instalatorului autorizat pe care l’am ales, respectiv Esolar Romania, cu care pana acum am avut o relatie de comunicare extraordinar de buna, ba chiar as putea spune ca au reusit sa ma uimeasca cat de receptivi si prompti au fost, nu am mai colaborat cu ei pana acum, dar recenziile par sa nu minta, cel putin pana la acest moment find multumit. Dupa ce voi primi raspuns la toate intrebarile pe care le am si o sa ma edific si de prin alte locuri cu privire la ce nelamuriri mai am, daca totul e ok voi semna si trimite acele contracte prin posta, urmand ca mai apoi sa urmez pasii pentru dosarul de prosumator si ce avize mai sunt necesare.

Voi incerca sa tin un update periodic in functie de pasii pe care ii fac, astfel incat toti cei interesati sa isi faca o idee despre aceasta oportunitate de a isi monta panouri solare prin acest program guvernamental, precum si despre evolutia colaborarii cu acest instalator autorizat de panouri fotovoltaice.

Urati’mi succes!

17 comentarii la „Casa Verde – Panouri fotovoltaice, „Dosarul dvs. este aprobat!””

  1. Mult succes , asa era greu sa platesti o caruta de bani tot felul de echipamente , manopera si costul era imens , bani din care plateai curentul in avans pe cel putin cativa ani

    Răspunde
    • Ceva costuri suplimentare vor fi si nu chiar mici, pentru ca subventia (20.000 de lei) iti acopera strict echipamentele (3Kw) si montarea efectiva (Ongrid), dar, pe langa aia 3.000 de lei pe care ii pui din start din buzunar ca sa acoperi integral contravaloarea echipamentelor, mai trebuie ceva bani pentru avize si ceva echipamente suplimentare pe care le poate cere distribuitorul de energie electrica cu care faci contractul de prosumator, in cazul meu Hidroelectrica. O sa incerc sa tin un update permanent, de aia am si creat deja o categorie dedicata subiectului!

      Multumesc!

      Răspunde
  2. Intrebari:
    1 In cat timp se va amortiza investitia?
    2 Se va amortiza inainte ca panourilor sa le scada performanta?
    3 Daca e on-grid nu e nevoie de baterii buffer?
    4 Daca e nevoie, cat timp isi mentin performantele
    5 Ce randament au aceste panouri? Teoretic, daca nu practic.
    Intrebarile nu sunt cu hate.
    Thanx! drinks

    Răspunde
    • Nu sunt cu hate întrebările, doar cu răspuns așteptat laugh .. răspunsul e relevant doar dacă plătești integral din buzunar totul.. dar cum plătește Greta, nu este relevant, așa cum nu e relevant cât a costat vaccinul minune anti covid..

      Răspunde
    • @Cib
      1. Partea ce o dau din buzunar s’ar amortiza cam in doi ani din consumul pe care il am acum si teoretic l’as acoperi in parte atunci. Daca as plati toata investitia din buzunar, probabil ca niciodata;
      2. Ar mai ramane, teoretic, 23 de ani de randament, din 25 cat ar avea panourile alea in teorie;
      3. Nu este nevoie de baterii care dealtfel nici nu sunt acoperite de subventie, Ongrid ce produci, injectezi in retea si primesti la schimb din reteaua nationala aceiasi cantitate injectata cand nu produci;
      4. Dupa 25 de ani scade la 85%, conform declaratiei de conformitate, garantia acopera 15 ani;
      5. Teoretic, intre 25 si 80% randament, totul depinde de vreme dar niciodata maximul declarat, dar eu as zice ca defapt, adevarul e undeva la mijloc.

      In rest a punctat Cola foarte bine! laugh

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura