De ce corporatiile de pe la noi dau zile libere platite, cazare si pizza la „protestele spontane”?

Sunt sigur ca multi s’au intrebat asta dincolo de manipularile lui Moise Guran si alti mancatori de cacat care o ziceau cu mandrie ca libertatea din Romania e aparata mai nou si de companii. Ei bine, aia de au mai mult creier decat un cacat de gaina (sa nu jignim gaina! ) au ramas probabil cu aceasta enigma in gand:

Cand, de ce si mai ales cum de unor companii private le pasa de Romania? De unde dracu atat dragoste din partea unor companii carora au un singur Dumnezeu si credinta: banul?

Ei bine, raspunsul pe la noi este unul simplu, pragmatic, pe care probabil ca multi din Piata Victoriei si tara probabil nu il stiu si e pacat, ca multi probabil sunt oameni cinstiti care muncesc pe unde nimeresc (si nu doar cubicuri in corporatii) de le sar capacele pentru copii lor ce i’au folosit zilele astea ca scut uman din naivitate si cu durere o spun.

Luati de cititi si mai ales distribuiti ce propaganda feisbucita impacheteaza doar frumos in idealuri …

Angajaţii din industria IT răspândesc mesajele online privind chemarea la proteste

Angajaţii companiilor de IT, în mare parte afectaţi de eliminarea plafonului de 5 salarii medii la plata contribuţiilor asigurărilor sociale şi a contribuţiilor la asigările sociale de sănătate, creează şi răspândesc mesajele de chemare la mitingurile antiguvernamentale din principalele oraşe ale ţării, a declarat pentru Cotidianul un antreprenor din industria IT din Cluj-Napoca. „Angajaţii din zona IT cheamă lumea la proteste prin Facebook, Twitter şi ale mijloace online. Au tot interesul pentru că în programul de guvernare PSD veniturile mari sunt taxate mai mult iar ei au venituri foarte mari. În acest moment, ei se bucură de impozit zero pe venit însă 80% dintre salariaţii companiilor de IT nu sunt programatori şi nu merită acea facilitate. Aceşti 80% sunt testeri de jocuri. Sunt plătiţi cu salariul minim iar restul pe PFA. Este o evaziune fiscală. Cred că e cea mai mare evaziune fiscală din România”, a spus antreprenorul care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

În cea de-a doua şedinţă, Cabinetul Grindeanu a renunţat la plafonul de cinci salarii medii la plata CAS şi CASS pentru a aduna mai mulţi bani la buget. De această măsură sunt afectaţi 36.000 de salariaţi din ţară, care au venituri de peste 3.000 de euro, în special cei din industria IT. „Referitor la recenta măsura a gu­vernului de modificare a Codului fis­cal şi eliminarea plafonului de 5 salarii medii pe economie pentru plata con­tribuţiilor CAS şi CASS şi aplicabi­li­tatea sa în termen foarte scurt, ANIS este de părere că aceasta nu contribuie la un mediu stabil în care companiile să îşi desfăşoare activitatea, în condiţiile în care costurile cu capi­talul uman re­pre­zintă cea mai mare parte a cos­tu­rilor companiilor din indus­tria noastră. O astfel de măsură, fără a fi anunţată în prea­labil, afectează ne­gativ per­for­manţa şi competi­ti­vi­tatea secto­rului şi poate crea incer­titudine, fapt ce poate afecta gradul de încredere în sectorul ro­manesc de tehnologie şi înaltă per­for­manţă. Cu o rată de creştere record, ci­fra de afaceri a sectorului aproape că s-a dublat faţă de 2012, de la 1,87 mi­liarde de euro la 3,61 miliarde de euro în 2016, depăşind astfel 6% din PIB, con­form estimărilor ANIS. De ase­menea, productivitatea anga­jaţilor a cres­cut cu 35% în aceeaşi pe­rioadă, de la aproape 29.000 euro în 2012 la 39.400 euro, conform estimării pentru 2016”, au declarat pentru ZF reprezentanţii Asociaţiei Pa­tronale a In­dustriei de Software şi Servicii (ANIS). Florin Talpeş, şeful Bitdefender, a declarat recent că eliminarea plafonului mai sus menţionat va determina o creştere cu 5 până la 10% a costurilor salariale pentru companiile de IT care au angajaţi care au un nivel al veni­tu­rilor ridicat.

„Încă nu avem date foarte precise despre impactul deciziei de a elimina pla­fonul de salarii la plata CAS şi CASS, estimările noastre sunt totuşi că industria de IT are o parte a leului din cei 36.000 de oameni care intră în «jocul» acesta. Vor fi reacţii diferite, unele companii – şi aici mă refer în pri­mul rând la multinaţionale – probabil că vor scădea salariile nete, alte companii vor prefera să procedeze altfel, să amortizeze integral costul, adică să nu se simtă la angajat pentru că ne aflăm într-o competiţie crâncenă pentru resurse. Din estimările noastre poate să fie un cost suplimentar pe masa salarială de la 5 până spre 10% – mă refer la cei care intră în segmentul acesta. Este un impact clar pentru industria de IT, încă nu ne dăm seama cum va fi absorbit“, a spus şeful Bitdefender.

Guvernul PSD-ALDE susţine că vrea să extindă, din anul 2017, eliminarea impozitului de 16% pe veniturile lucrătorilor din tehnologia informaţiei (IT) şi la cei cu studii medii. „Pentru a încuraja dezvoltarea sectorului IT&C, a fost eliminat impozitul pe venitul IT-ştilor cu studii superioare. Această măsură, împreună cu o creştere economică susţinută a României, a făcut că, în ultimii 2 ani, ponderea în PIB a sectorului IT din România să o depăşească pe cea a agriculturii şi să fie în jurul valorii de 6%. Începând cu 2017, propunem extinderea neimpozitarii venitului şi pentru IT-ştii cu studii medii, dar şi pentru medici şi toţi cei care lucrează în cercetare. În felul acesta IT-ul, cercetarea şi sănătatea vor deveni domeniile care vor putea să aibă cea mai mare creştere în cazul contribuţiei acestora la PIB”, se arată în programul de guvernare al PSD. (C.C.)

Sursa.

Fratilor … nimic nu e ce pare mai ales pe feisbuc! Renuntati dracului pana puteti sa luati pastila rosie … ca s’ar putea ca intr’o zi sa va cereti iertare copilului vostru ca i’ati distrus viitorul purtandu’l in brate ca scut uman in apararea alora pentru care oricum Romania si mai ales voi nu conteaza mai mult ca cifrele din conturi!

Multumesc Cola pentru suport! smile

 

10 comentarii la „De ce corporatiile de pe la noi dau zile libere platite, cazare si pizza la „protestele spontane”?”

  1. Idealuri my ass .. niste nehaliti, care pana sa profite de bunavointa tampa a statului roman (si zic tampa, fiindca nicaieri in lumea civilizata nu se fac exceptii la impozite pe profesiuni – si zic asta fiind IT-ist, scriu software samd ), furau de la mamele lor din geanta, bani de club sau de tras pe nas . acuma fura din pensiile parintilor si bunicilor lor .. niste nenorociti .. minerii din 90 aveau si aia tot soiul de privilegii, de aia erau asa turbati pe strazi .. istoria se repeta, mai soft, dar la fel de ticalos si jegos..

    Răspunde
  2. Cola, ştii cine le-a dat scutirea? Comunistul de Adrian Năstase în 2001. Ironia sorții. Adevărul că străinezii, când auzeau că există scutirea asta, beleau ochii: da’ de ce? Ete dă proşti! Oficial, cică să se evite brain drain.
    Ice, maestrul Niculescu, golan de Piața Universității, a publicat Revoluția shaormei. Book two pe acelaşi site. Enjoy!

    Răspunde
  3. Stiu cine le-a dat scutirea .. ca si bemblegii psd de acum care au dat gratuitate pentru poporul tfl pe cfr, sa poata veni la ‘revolutie’ lejer .. iar brain drainu s-a produs deja .. ce-a ramas e ce nu a tinut mortis occidentul sa exporte afara, plus minus cateva exceptii ici colo .. da-i unui mediocru niste beneficii peste meritele sale, si poti sa ti-l faci sluga pe viata ..

    Răspunde
  4. Multam de info …. publicam si a doua parte. laugh

    In rest da … masura a fost una buna atunci ca sa atraga corporatiile intr’un mediu social in care era destul de greu. In 2004 se anuntau in schimb masuri fiscale … n’au mai fost sa fie. laugh Dar da … iote inca o ironie ca aia cu mineriadele de altadata. laugh

    Stegarul „dac” e protestar de meserie si atat. Il respectam si iubim! laugh

    Răspunde
  5. Cola, poporul tfl, care moare cu corupția de gât, cum crezi că circula pân’ acu’ cu trinu? smile Acuma n-or să mai dea doi lei la naşu’ , că ucide doar corupția pe care n-o fac ei. smile

    Ice, am protestat cu el împotriva Băsului, acum s-a dat cu Băs 2?

    Răspunde
  6. Ce brain drain mai tovarasi? Sunt indieni cata iarba si cata frunza peste tot in domeniu’, asta e iarasi un mit feisbucist-ziaristic, cu romanii buricul desteptaciunii IT, pe care-l avem numai noi in cap. Desigur am putea sa fim numaru’ unu la timp pierdut pe feisbuc aiurea…. daca insistam, posibil laugh , da pentru asta nu cred ca ne importa careva.

    Răspunde
  7. corect vasile .. asta e adevarul, si stiu ce vorbesc .. nici cei care lucreaza afara nu rup gura targului – repet, exceptiile sunt foarte rare .. doi, cum mama drakului sa fii mare IT-ist in romania, cand ai facut matematica si fizica la fara frecventa, capacitatea ta de abstractizare e nula, si ai numai basini in cap ? dovada e si cat de usor sunt de manipulat, mai usor decat un sudor sau un mecanic de service auto .. csf .. ncsf ..

    Răspunde
  8. nu numai angajatii sunt mortificati ca le scad veniturile, insesi multinationalele sunt mortificate ca vor fi luate dur la bani marunti si ca vor trebui sa achite cinstit taxe si impozite, ceea ce bineinteles le-at diminua profiturile immense.
    In tembelica imi spunea ca pleaca strainii de la noi…oh, daa, pleaca pe dracu, aicic e in os de ros aproape de casa, nu te mai duci in China, unde statul e dur, sau India, unde infrastructura e cam naspa.
    Si mai e si faza cu Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii..ii zgandara rau de tot proiectul reindustrializarii tarii/
    Miza e clara: Romania sa fie slaba, inapoiata, dezbinata, o vaca buna de stors pana la ultima picatura de resurse…
    Cat despre ioha, e valabil in cazul lui exact aceleasi racile: ahtiat dupa bani, case, masini si haine scumpe si plimbari instrainatate, deci nu e neamt, e politician roman sadea, ce dracu!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura