De ce corporatiile de pe la noi dau zile libere platite, cazare si pizza la “protestele spontane”? – Partea a II-a

O parte a misterului a incercat Ice sa il desluseasca aici. Eu voi incerca acum sa deslusesc si cea de a doua parte pentru a fi mai usor de inteles de ce elita din Piata Victoriei, Cluj, Timisoara si alte orase corporatiste au pornit acest jihad la care din nefericire au cazut victime ale manipularii si restul oamenilor de buna credinta, manipulati cu motivul unor ordonante ce altfel ar fi trecut neobservate fiind oricum mult prea tehnice pentru ca un om de rand sa le inteleaga.

Dar hai sa o luam usurel cu inceputul …

ART. 4     Unitatea poporului si egalitatea intre cetăteni     (1) Statul are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetătenilor săi.     (2) Romania este patria comună si indivizibilă a tuturor cetătenilor săi, fără deosebire de rasă, de nationalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenentă politică, de avere sau de origine socială.

ART. 16     Egalitatea in drepturi     (1) Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.     (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

ART. 56     Contributii financiare     (1) Cetătenii au obligatia să contribuie, prin impozite si prin taxe, la cheltuielile publice.     (2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure asezarea justă a sarcinilor fiscale.     (3) Orice alte prestatii sunt interzise, in afara celor stabilite prin lege, in situatii exceptionale.

Sursa: Constitutia Romaniei.

Poate nu ati stiut, dar intre timp ati aflat, ca pana in 2017 a existat o casta a celor privilegiati care plateau CAS si CASS plafonat. Noul Guvern a decis eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se mai impunea CAS (contributiile sociale) si CASS (contributiile de sanatate). Aceasta masura este aplicata de la 1 februrarie, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 3/2017.

Nu stiu cine a luat masura asta in favoarea a vreo 40.000 de persoane, dar statul a fost fraudat anual in mode legal, dar deloc constitutional, de cateva miliarde de lei, dupa estimarile unora.

Se zice ca o mare parte din aceste persoane, plus familiile lor, plus prietenii lor, au participat la noua „livolutie” din aceste zile, starniti si sprijiniti de multinationalele unde lucreaza, caci, nu-i asa, si acestea trebuie sa decarteze impozitele aferente. Deci o parte zdravana a protestatarilor a avut si ceva niscai motive mai nehaiducesti sa iasa prin piete, respectiv impotriva unui guvern care are de gand in nesimtirea lui sa ii puna sa isi achite corect taxele si impozitele, la fel ca toti cetatenii de rand ce nu fac parte din aceasta elita.

Ei bine, marele corifeu al presei libere, Catalin Striblea pare a fi unul dintre afectati, aratandu-se extreme de ofuscat la argumentele mele, care se bazau inclusive pe Constitutie. Va las sa cititi si apoi comentati voi, ca eu personal m-am crucit:

 

radu spune:

6 februarie 2017

Cat despre proteste…sa nu va suparati, dar sunteti direct interesat! si dumneavostra, si corporatistii, ca v-a atentat Guvernul la buzunare cand a dat acea Ordonanta prin care vi se va retine CAS si CASS exact in aceleasi conditii ca si noua, celorlalati, mai putin norocosi, care ne spetim sa ne tinem familiile pe 2500 de lei.
Si lasati placa ca e vina PSD ca avem salarii mici. A avut grija BOC si gasca vopsita pnl sa distruga Codul Muncii so legea sindicatelor ca sa dea patronatului largi prerogativa sa asupreasca salariatii.
Si inca ceva: daca sunteti impartial si echidistant, de ce nu cereti public, si dumneavoastra si restul Presei, impreuna cu cei din Piata Victoriei, sa justifice herr president cum si-a luat casele, cand are de gand sa restituie produselel infractiunilor comise, cand isis va achita cinstit taxele si impozitele, cand ne va lamuri daca e sau nu nazist, ca doar a cerut sa fie urmasul Grupului Etnic German, si cum de a inchiriat Primaria Sibiu, adica el, zeci de imobile de la FDGR, adica tot el?
Sa aveti o zi placuta!

Catalin spune:

Din tot ce spuneti, o sa va raspund la un singur lucru: de unde ati scos ca nu platim CASS ca toata lumea? Dimpotriva, oamenii cu salarii mari platesc mai mult, dar in limita a 5 salarii medii brute. Adica dvs platiti 200 de lei, iar ei de 10 ori mai mult. De ce este o bariera de 5 salarii? Pt ca este inechitabil ca ei sa plateasca si solidar cu dvs care aveti venituri mai mici si sa primeasca fix aceleasi servicii. Acum dispriportia o sa fie foarte mare. Cat despre spetit, cred c-ar trebui sa va interesati cat si cum se munceste pt veniturile astea.

radu spune:

7 februarie 2017 la 11:59

Tocmai ca stiu cum isis castiga unii dintre corporatisti salariile, tocmai ca stiu.

Cat despre plata impozitelor…nu mi-a placut Obama, dar le-a spus bogatilor si corporatistilor cu subiect si predicat: un stat se bazeaza pe solidaritate si justitie sociala. Si cu totii beneficiem de infrastructua, serviciile si securitatea oferita de acel stat, ca daca nu ar fi asa, nici voi nu ati avea cum sa aveti acele venituri si acele averi.
Eu sunt de stanga, intotdeauna am fost, intotdeauna voi fi, si stiti de ce sunt asa, d-le Striblea: pentru ca acest neocapitalism globalizant ii lasa doar pe unii sa prospere, in timp ce marea masa este lasata fara scrupule in urma; meritocratie, da, dar echitabila, nu scuipatul de sus si tupeul jegos care caracterizeaza marea masa a corporatistilor romani, ca sa nu mai zic de comportamentul aproape nazist, de genul sa moara votantii PSD si noi vom fi in sfarsit peste ei si fraze de genul electorat de la geriatrie. Din intamplare, PSD si stanga au multi tineri, iar geriartricii, din intamplare, au indurat lucruri pe care corporatistii astia frumosi si liberi nici macar nu viseaza, me included, desi eu am doar 40 de ani.
Si, ultima oara cand am citit eu legile tarii, serviciile statului nu se ofera diferentiat pe venituri sau mai stiu eu ce criterii, ca in perioada nomenclaturii comuniste.
Eu personal nu am nimic cu cei ce au iesit, e dreptul lor sa iasa, drept pentru care bunicii mei s-au batut la Stalingrad, Odessa, Oarba de Mures is in Tatra, ca apoi sa infunde Periprava ca dusmani ai poporului pentru o paine si o branza date partizanilor anticomunisti.
Inca nu mi-ati raspuns la problemele penale ale domnului KWJ, sau dansul e scutit de critica?
Catalin spune:
7 februarie 2017 la 13:06

Trec peste jignirea ilogica pe care o adresati corporatistilor si care spune multe despre dvs. Altfel, fraza cheie: ”Si, ultima oara cand am citit eu legile tarii, serviciile statului nu se ofera diferentiat pe venituri sau mai stiu eu ce criterii, ca in perioada nomenclaturii comuniste.”

Pai dvs vreti sa avem aceleasi servicii, dar ca eu sa le platesc de zece ori mai scump. De asta era pusa bariera de cinci salarii. Pentru ca era ilogic sa-l taxezi pe un bogat cu o suma imensa pentru aceleasi servicii, doar pentru a se potrivi cu o cifra scriptica. Iar asta se va intampla acum. Dvs o sa platiti cei 200 de lei, el cei 2000 sau 20000 de mii sai o sa va intalniti in acelasi salon, cu acelasi doctor si cu aceleasi asistente. In plus, statul stie ca serviciile sale sunt limitate valori si calitativ. De asta nu poate taxa la maximum.

Altfel, de stanga, de stanga, dar de ce nu va luati mai multe servicii? Eu am trei si nu vad ca e cineva solidar la munca cu mine, doar la dat bani.

radu spune:

Deci la impozite pe venit suntem egali, la contributii nu.
Nu am jignit pe nimeni, doar ca stiu din interior cum functioneaza cultura si asa-zisa etica corporatista, cum unii sunt marginalizati si alti promovati pe criterii gen cine se culca cu sefu’, simpatii politice, orice, in afara de meritocratie. Am vazut cu ochii mei odrasle beizadea angajate doar sa se uite pe fereastra doar ca sa se puna firma bine cu tati senator, judecator, procuror.
Sunt multi corporatisti cinstiti, dar sunt alte specimene…doar fata e umana.
Asta cu trei joburi e faina la Capitala sau prin Cluj, nu in restul tarii. Si cum sunt sportiv amator serios prefer sa alerg 150 km pe luna si sa ma mentin mai sanatos decat sa mor, ca japonezii, la un job pe care il detest si il fac doar pentru bani.
Nu-i asa ca ii faina democratia, daca este exercitata civilizat?
PS Apropo, am trait ceva ani afara. Acolo nici dracu nu s-ar fi dus la ambasade sau la Bruxelles cu paraciuni si nici nu ar fi acceptat imixtiuni, facandu-i pachet pe respectivii ambasadorii care incalca senin Conventiile de la Viena. Asta ca sa pun in perspectiva gesturile europarlamentarilor pe care ii sprijiniti fata de, de exemplu, Mircea Diaconu sau Norica Nicolai or Victor Bostinaru.
La buna vedere!”

De precizat ca moi nu are nimic cu protestarii din piete, atata timp cat se iese la protest constient si pe baza de creier propriu, nu manipulat sau spalat si reprogramat…

Discutia am purtat-o aici.

Deci intelegeti cum e schema legala de fraudare? Mie sa mi se ia 10.5% CAS si 5,5% CASS din venituri, ca nu ma incadrez in casta, dar casta sa plateasca pana la plafon, adica vreo 12.000 de lei, dupa care nu mai achita decat impozit pe venit; daca reusesti sa cumulezi vreo 10000 de euroi lunar va cam dati seama cam cati bani le ramaneau, in sfidarea noastra. Bineinteles, presa arondata acestei caste e asa de oripilata de aceasta haiducie. Cum sa plateasca ei la maximum, ca beneficiaza de aceleasi servicii proaste? O fractura logica evidenta!

Cum mama dracului sa fie serviciile alea bune, eficiente, cand, pa langa furaciuni, se fenteaza mereu plata contributiilor? Ca sa nu mai spun ca aceasta casta nici nu se prea agita sa foloseasca serviciile statului…Aveam oaresce simpatii pentru acest domn, dar...rien ne va plus!

16 comentarii la „De ce corporatiile de pe la noi dau zile libere platite, cazare si pizza la “protestele spontane”? – Partea a II-a”

  1. Culmea marlaniei stii care e? Haiducie e numai pentru unii, da nu si pentru altii. Adicalea … echitabil si de bun simt e numai cand are beneficii minoritatea, cand e vorba de majoritate insa, clar e haducie.

    Ei si uite asa, pas cu pas (cum ai zice intaiul haiduc al tarii si romanilor LUI) poate ca la multi incepe sa se faca lumina mai ceva ca aia de la telefon in a intelege de ce dracu buni prieteni de ai lor de ieri ce baga printr’un cubic de corporatie, azi le sunt dusmani declarati, calcand pe demnitatea lor si aruncandu’le la cos prietenia de pana mai ieri pentru un pumn de arginti.

    Ciudata treaba cu sufletul asta al omului, coloana si demnitatea lui.

    P.S. Legat de Stribela, omul mi’a dovedit ca e curva ce isi urmareste doar si numai interesul de cate ori a avut ocazia, sincer, niciodata nu am avut simpatii. Pe langa asta, acum cred ca e clar de ce si trustul PRO a pornit o reala campanie de manipulare, pe langa motivele datoriei istorice pe care guvernul asta ce nu e al lui, are de gand sa o recupereze cumva daca Ponta nu a reusit. Si la aia evaziunea e cat capra, multe din „vedetele” trustului fiind pe persoana fizica sau platite prin diverse agentii si alte inginerii financiare.

    Răspunde
  2. Radule mi-a crescut inima cand am citit articolul tau, sa te iei la harta cu marele Catalin Striblea , da esti suparat tare Stimabile!
    Apropo sa stii ca sunt unul dintre ei, corporatistii, mai multe nu zic ca nu pot, am contract de confidentialitate , dar pe undeva Striblea are dreptate vizavi de servicii si calitate versus cat platesti si daca platesti si nu le folosesti, etc. Discutia e lunga si nu vreau sa particip la infintarea a noi tabere, mai ales aici. Sa fim uniti tovarasi! laugh

    Răspunde
  3. Radu, judecând la rece, nu corporatiştii sunt primii afectați. Ei se pot reorienta, ştii tu cum, cu riscurile de rigoare, respectiv reîncadrarea activității ca dependentă şi nu independentă, reîncadrare făcută forcibly de fisc iar aici nu mai poți s-o dai după loopholes de care te foloseşti ca să-ți exporți profiturile. Şi acum vine întrebarea-întrebătoare: cine are salariu de corporatist (CEO level) şi n-are cum să se facă PFA? Ai văzut că ştii pe cine-a usturat tare la buzunar treaba asta?smile Referitor la chestia că primesc aceleaşi servicii indiferent de cât contribui, aşa e. E principiul contribuției, diferit față de celal impozitului, respectiv al taxei. Dar dacă nu-ți convine, ia de aici cote progresive şi te bag la un 40 la sută de te rup, ca-n Germania. Şi nu-ți dau decât un pospai de deduceri. smile
    P.S. Plafonul l-a băgat Boc. Adică ăla care-a crescut TVA şi-a tăiat salariile la amărăşteni. Fi-mi-ar scârbă…

    Răspunde
  4. Intrigat ne comparam cu Germania, problema la noi e unde se duc banii ca nu se vede. Ulltima data cand am fost intr-un spital, a trebuit sa duc tot de acasa inafara de patul de fier ala era proaspat vopsit, vorba aia, „si „necitit” si cu banii dati”, parca asa era laugh

    Răspunde
  5. Corporatist tovarase Vasile laugh … nu, nu … hai sa discutam, daca tot ai deschis cutia pandorei! laugh Pai si ce ne facem tovarase draga cu constitutia si articolul 4?

    „ART. 4 Unitatea poporului si egalitatea intre cetăteni (1) Statul are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetătenilor săi. (2) Romania este patria comună si indivizibilă a tuturor cetătenilor săi, fără deosebire de rasă, de nationalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenentă politică, de avere sau de origine socială.”

    Unul din fundamentele profunde ale unei democratii functionale si nu prost intelese, este solidaritatea sociala! Adicalea … pentru ca prosperitatea sa fie una reala si simtita pe toate ramurile sociale, principiul unei echitati fiscale este de baza. Cu alte cuvinte, aia de castiga mai mult si au din start un trai bun, cotizeaza ceva mai mult decat amaratul care merita si el o sansa in viata chiar daca sortii nu i’au harazit’o! Sunt si voi fi mereu partizanul muncii si a castigurilor dupa munca fiecaruia, dar ce vina are un copil din Adunati Copaceni ca nu a avut dreptul la scoala prea mult cand in fiecare zi poate merge pe jos 10-15km prin paduri indiferent de vremea de afara?! Ce vina are un batran care a muncit o viata atata cat a putut si s’a priceput ca sa nu aiba parte de o oarecare justete sociala? Cei cu suficienti bani pot alege oricand sa apeleze la variantele private daca nu sunt multumiti de la cat primesc din sistemul public, pe cand amaratul ala ce nu isi permite din X motive, nu are dreptul la macar un minim de decenta?

    Ai spus si tu, discutia este foarte lunga, dar aia care nu pricep ca daca tot or vrut o tara ca afara, asta este un pas inspre normalitate, le recomand sa dea o tura pe afara si sa vada cum e pe acolo cu „haiducia”. Intrigat a punctat deja ceva … restul pot afla singuri.

    Editare ulterioara: pai cam aceiasi intrebare si’o puna si ala sarac, care ghici ce face: duce si el la randul lui cam tot la spital! Eu zic ca sa incepem noi sa platim corect si just, iar mai apoi sa mergem sa ii luam in furci pe aia responsabili cu banii din domeniul asta, unde tot corporatiile au de castigat jefuind banul public mana in mana cu jigodiile din administratie.

    Răspunde
  6. Vasile, ai dreptate, dar cred că depinde de multe lucruri, nu în ultimul rând de oamenii de la fața locului. Ultima dată când am fost într-un spital (unul de urgență de la marginea Bucureştiului unde vine tot Giurgiul, Ialomița şi Călăraşii), am avut parte de un tratament ireproşabil, deşi am stat ca sardelele, în saloane….mixte, să mai zică cineva că nu suntem progresişti, cu mâncare îți imaginezi cum, grupuri sanitare pe hol la nu ştiu câte zeci de persoane unul…dar medicii s-au purtat ireproşabil, mi-au făcut transfuzii, perfuzii, radiografii, endoscopii (pe-aia n-am suportat-o pe viu şi-am făcut un tămbălău monstru, dar nu s-a supărat nimeni), nici măcar n-a venit vorba de şpagă şi-am întâlnit nişte oameni bătrâni de la țară pe care nu i-aş da pe-o mie de tefelei. Spitalul nu e deloc considerat de top, aşa că…ține de cine bagă mâna în bani.

    Răspunde
  7. Absolut corect! Omul sfinteste locul … cele spuse de tine le pot confirma si eu, in general lucrurile astea le’am vazut la spitalele mici, unde, cum-necum esti tratat cu totul altfel, plus ca ramai masca de cate lucruri frumoase pot face cu bani foarte putini!

    Răspunde
  8. Intrigat, fiecare cu norocul lui, eu am dat peste altfel de situatii, incepand de la doctori pana la ultima femeie de serviciu…. niste LEPRE si am avut ceva situatii din astea, nu cu mine, m-a ferit D-zeu, cu parintii, cu socrii, cu oameni in varsta, ce sa zic or fi si si cazuri fericite, dar astea sunt rare, in general toti au cosmaruri cand aud de spitale si sa ai pe cineva apropiat in spital, trebuie sa fii tare si sa te gandesti la haiducie.
    Apropo am avut si dosare penale vizavi de un medic de garda, devenisem insistent intreband situatia mamei si ce se poate face sa fie mai bine si la raspunsul lui ceva de genul; „e batrana dom’le ce sa-i mai facem, nu vezi ca sunt saloanele pline” i-am sterpelit una-n freza, oricum nici acuma nu-mi pare rau o merita din plin era o jigodie ahtiata dupa bani, tot atunci am ultragiat si vreo doua asistente ce radeau cu gura pana la urechi intr-un salon unde toti erau pe ultima 100 de metri, asta ma costat dupa cum spuneam, asa ca poate m-as fi bucurat si eu de o amnistie sa-mi albeasca cazierul laugh

    Cand ajungi in situatii din astea si ai experiente adevarate, nu mituri citite din presa, coridoarele devin intunecate ca sa-l parfrazez pe Iohannis si Constitutia doar o carticica fara valoare(asta o spun eu, pe Iohannis nu cred ca-l intereseaza), atunci conteaza daca ai bani si orice fel de principiu devine utopie, iar instinctul de conservare primeaza si scoate din om tot ce e mai rau, din pacate.

    La fel se intampla si acum, asta cu corporatisti e tot o manipulare si va creia noi antagonii sau le va readuce in atentie. Am zis, asta se vrea, e o diversiune maxima pe toate planurile iar treaba nu mai face nimeni, de catigat nu va castiga nimeni, doar impresii si laicuri pe feisbuc si orgasmuri vizavi de luminitele de la telefoane, e de plans!

    Răspunde
  9. Vasile, sunt total de acord cu tine! Am trecut si eu prin experiente mai mult sau mai putin similare, fericirea e ca am cazier curat … inca. laugh Pe de alta parte, asta nu scuza impozitarile de unde am inceput discutia … parerea mea. smile

    In alta ordine de ideei, nu e vorba de manipulare aici! Cunosc personal oameni de la varful unor multinationale care sunt extrem de nemultumiti de OG’ul intrat in vigoare de la 1 februarie! Pentru mine unul dincolo de toate si orice, o treaba e clara: acel plafon de impozitare trebuia eliminat!

    In rest, te rog sa ma crezi ca nici pe dincolo nu am avut experiente extraordinare cu sistemul public de sanatate atata cand am avut eu de a face cu el! Diferenta este ca aia sunt mai bogati si cacatul e mai bine acoperit.

    Sa dea Dumneazeu sa fie mai bine de amu inainte, tot ce trebuie sa faca cacatii astia de ne conduc e sa elimine pe cat posibil nepotismul din spitale si contractele cu dedicatie. Daca se face ceva pe partea asta, sunt sifgur ca lucrurile se vor schimba.

    Răspunde
  10. Uitam. Dialog cu un jandarm la Cotroceni. smile „Ați fost şi-n Piața Victoriei?” „Daa, cum să nu.” (Bieții oameni au fost aduşi de peste tot de prin țară să se distreze la Woodstock) „Şi chiar erau 100.000 de oameni acolo?” Îl bufneşte râsul. Se pare că-s ultimul cretin care pune botul la GigiTV. Aşa cevaaaa…..

    Răspunde
  11. S’a creat o adevarata dezbatere pe numarul ala umflat cu care s’a manipulat la greu in toate zilele astea pentru a da o greutate evenimentului. Ca sa scapam de minciunile diversioniste, treaba sta cam asa …

    SRI24 …

    Concert Robbie Wiliams (65 000, Piata Constitutiei, cea mai mare din Bucuresti) …

    Ce ar fi insemnat in realitate 250.000 de oameni …

    Sau mai exact, raportat la Cluj de exemplu …

    Sursa.

    Trageti singuri concluziile. smile

    Răspunde
  12. Dom’le este penibila discutia asta, citeam undeva ca… 3 pe mp, ba dao drecului da 250 de mii, ce Piata Victoriei e Maracana, stateau toti pe scaune?!

    Răspunde
  13. Vorba jurnalistului Mircea, ale carui povesti de la proteste le’am scris pe aici … s’or fi tinut in brate! Posibil ar fi fost si daca ii numara Anastase. laugh

    Răspunde
  14. Acuma văd şi io, păi dacă la Robbie au fost 65.000, ăştia au ocupat nu numai Piața Constituției, dar şi bd. Libertății, plus peluzele de la Parlament!! În tot spațiul ăla, numai 65.000? Cum oi fi pus io botu’ la Gigi?! =-O

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura