Stiti paiele alea subtiri cu gust de amidon pe care le vinde McDonald’s pe post de cartofi prajiti?
Nu?
Cum nu mai fratilor? Sunt alea 20-30 de paie de amidon puse intr’un carton rosu ce va sunt servite langa o chifla cu o chiftea compusa din proteina animala (ei ii zic carne) cu gust de nimic! Da, da, daca nu v’ati prins aia sunt cartofi prajiti si cica sunt asa de gustosi pentru ca ar contine atat …
“aromă naturală de vită”’
Cat si …
“grâu hidrolizat şi lapte hidrolizat ca ingrediente principale”
Bonus …
„pirofosfat acid de sodiu, pentru a menţine culoare, ulei de soia hidrogenat şi sare pentru a accentua gustul”
Sursa citand site’ul companiei.
De vis! Eu unul, sa mor daca pana azi nu eram convins ca am gustat (de mancat nu am reusit in alea doua experiente ale mele la McDonald’s din toata viata mea) niste bete de amidon cu un gust de ulei ars, ce semana la miros cu ala de il schimb periodic la masina!
Pofta buna si cat infulecati bunatatile de la McDonald’s va recomand filmul asta genial …
Pe la noi McDonalds e cantina pentru saraci
N’ai crede, dar si in Romania intre timp a devenit cam acelasi lucru.
+ monoglutamatul care schimba perceptia gustului si da dependenta 😉
Saraci cu BMW-uri?! Poate prin Ardeal sa fie cantina de saraci ca aia’s fruntea , prin est, la MeC mananca lumea buna din masini fitoase, ca de benzina e scumpa si toalele da firma costa
In rest va dau o reteta secreta de cartofi prajiti :
Cartofi curatati, taiati la STAS 365/1965, inainte de a fi prajiti, musai in ulei de rapita, sunt trecuti printr-o baie de apa clocotita, fix 45 de secunde, apoi printr-o baie de apa cu zahar(2 linguri la litru) tot 45 de secunde, atentie 45 e cifra !cheie! , la urma i prajiti dupa gust si preferinte, apoi’i mancati adaugand mujdei de usturoi cu iaurt si desigur Sanatate curata!
Zici tu Vasile tovarase ca de la uleiul ala de rapita au miros si gust de ulei ars de motor ?!
Da si de vopsea din aia care se sterge cu pisica de pe perete
Apoi Stimabile ce sa-i faci apucaturi vechi de santierist prin autobaze, desigur acolo afli si unele secrete gen temperatura de ardere, gradul de vascozitatea la temperaturi scazute sau foarte inalte si alte chestii banale fizico-chimice plictisitoare
Pai no mai Vasile, uite asa mai invata omul una-alta.
Daaa si cum sa incalzesti castronul de fasole cu carnati intre 2 injectoare pe motoru’ de Raba
Sau cum se fierb ouale in borcanul ce era pe post de vas de expansiune la Dacia in care bineinteles ca era mai mereu apa, antigel aproape niciodata.
Ce vremuri domne, ce vremuri …
Pff, eu mai trec p-acolo. Aia e… cantina mea ;d
Mariuse, mai bine mananci la un Hiper, ti-as face o recomandare da nu vreau sa fac reclama, incepe cu A si se termina cu N