De ce suntem intr’un mare cacat ca tara, de 30 de ani incoace

Despre faptul ca suntem intr’un mare cacat, ca tara, de 30 de ani incoace cred ca putem cadea de acord toti, indiferent de pregatirea pe care o avem, indiferent de locul unde traim, indiferent de optiunile politice sau ideologice pe care le avem. Doar idiot sa fi sa nu vezi ca in Romania de 30 de ani de cate ori se face un pas inainte se gasesc „de indata” niste dastepti care sa o traga cu cel putin doi pasi inapoi. Si tot asa, schiopatand, am tot mers inainte fara a ne interesa mai mult decat ce avem pus sub nas si inghiti altceva decat ce ni’se mesteca de altii ca numai dracu stie ce blestem o fi pe poporul asta, vorba lui Petrov, securistul ca a primit printr’un urias vot polular nu mai putin de doua mandate de presedinte si probabil ca ar mai primi vreo doua, daca ar mai putea candida.

In continuare, am sa ii dau cuvantul lui Liviu Mihaiu care a expus, intr’un comentariu pentru Mediafax, 15 puncte pentru care tara asta este intr’un mare cacat, puncte la care rezonez de la primul si pana la ultimul si probabil ca si multi dintre voi:

1. Pentru că România este o ţară părăsită şi golită de conţinut genetic-deţinem recordurile de cea mai mare imigraţie intelectuală din lume şi de cel mai mic IQ din UE- care a încăput pe mâna proştilor şi a securiştilor cu deplina complicitate a tuturor deştepţilor. Ceilalţi au fugit, au murit sau sunt supărăţi unii pe alţii.

2. Pentru că până şi în politica românească edilitară avem de ales între un primar PSD al cărui fiu taie degetul mic cu un topor unui copil-sclav şi un şef de comunicare judeţeană PNL care ia la bac 3,69 la limba română. Sau între o ţoapă care vorbeşte prea mult şi se plânge public de o sârmă în fund şi un matematician care vorbeşte mai prost decât alegătorii. Trăim într-o idiocraţie administrativă.

3. Pentru că avem cei mai mulţi analfabeţi funcţionali din UE. Şi cei mai mulţi copii care nu se duc la şcoală. Şi cei mai mulţi copii fără părinţi. Şi cei mai mulţi copii traficaţi. Şi pentru că unul, Selly, care nu era născut la Revoluţie, a ajuns să ne spună cât de proastă este şcoala românească şi să aibă şi dreptate. Pur şi simplu şcoala românească de stat este mai degrabă un bloc traumator, nu un educator sau integrator.

4. Pentru că avem cel mai mare număr de procese din UE. Bucureştiul are mai multe procese decât toată Grecia.

5. Pentru că nu există trei instituţii sau oameni în ţara asta care să tragă în aceeaşi direcţie. Singura dată când „au tras pentru ţară” a fost pentru integrarea în UE şi în NATO. Puterea, Opoziţia şi Preşedintele sunt nişte zombificatori ai urii şi ai discordiei. Pur şi simplu oamenii şi instituţiile statului se mânâncă de vii, zilnic, de peste 15 ani de zile. România nu are nici un pacificator în spaţiul public românesc, nici măcar în cel mai înalt popă şi fericit popă în stat.

6. Pentru că avem cel mai mic consum cultural din UE. A fi intelectual în România de azi a ajuns o “nereuşită”, un “alungat”, o „pacoste”. Nu ai nici bani, nici respect. Pentru că tot ce-i patrimoniu cultural sau imobiliar, sub orice formă ar exista, este, pentru orice guvern român, o preocupare mai puţin importantă decât pe vremea comunismului. Numai Bucureştiul a pierdut mai mult patrimoniu imobiliar decât suprafaţa a două oraşe de talia Veneţiei.

7. Pentru că statul român este cel mai anticapitalist stat capitalist din UE – avem cel mai mare număr de controale pe cap de societate şi cel mai mic număr de firme mici şi mijlocii din UE

8. Pentru că avem cel mai mare număr de boli pe cap de locuitor din UE. Chiar şi la bolile psihice suntem campioni. Vorba marelui profesor Romilă- O ţară de depresivi persecutată de psihopaţi.

9. Pentru că avem cea mai puţin empatică şi mai puţin solidară populaţie din UE. Suntem pe ultimile locuri din UE la întrajutorare. Ultimul exemplu al durerii noastre în cur o arată faptul că suntem ultimii donatori de plasmă cu anticorpi din toată pandemia europeană.

10. Pentru că Securistul/Comunistul este încă cea mai protejată penal specie profesională a României. Vezi cazul disidentului Ursu. Vezi cazul torţionarilor comunişti. Vezi cazul fostului procuror general Augustin Lazăr. Vezi cazul Iliescu şi Mineriada. Vezi cazul turnătorilor ajunşi preşedinţi sau premieri ai României. Justiţia este mai controlată şi mai influenţată de către serviciile secrete şi Preşedinte decât de către societatea civilă sau de către cea politică. Vezi cazul dosarul 10 august, care, se face sau nu se face, în funcţie de comanda organului suprem în stat.

11. Pentru că avem cei mai mulţi agenţi secreţi pe cap de vită spionată. Şi cele mai scumpe şi mai puţin controlate servicii secrete din UE.

12. Pentru că atunci când avem un premier in funcţie care ne spune să nu respectăm Constituţia şi închide terasele ca pe vremea Telejurnalului ceauşist, fără nici o explicaţie, înseamnă că statul a luat-o razna pe mirişte.

13. Pentru că în politica externă şi internă suntem nişte slugi proaste şi nimic mai mult. Politica externă a României pur şi simplu nu mai există decât subcontractată de către două trei mari puteri. Pur şi simplu, în spaţiul european, vocea ministrului de externe român nu mai există. Politica externă a devenit sinecura unui preşedinte care nu ne zice nimic despre afacerile din exteriorul ţării şi pe care-l interesează, de exemplu, Basarabia, mai puţin decât o partidă de golf.

14. Pentru că cele mai mari pensii speciale în România le are sistemul punitiv din România: securiştii, miliţienii, procurorii şi judecătorii. Şi, da, oglindă, oglinjoară, cea mai mare şi mai mare pensie din ţară este a unui fost procuror militar, fost şef de penitenciar comunist.

15. Pentru că mafia pădurilor, mafia justiţiei, mafia asfaltului, mafia prostituatelor, mafia medicamentelor, mafia copiilor traficaţi sau mafia energiei sunt mafii cvasi intangibile în România. Şi mai sunt mafii nemuritoare pe care le puteţi completa aici, de mână.

Doamne Ajută!

Sursa.

Asta’i mai dragilor, sunt 15 puncte ca un rezumat a tot ce am scris si eu pe aici in ultimi ani. E trist cand vezi Romania, o tara cu un potential urias, ca se afla in cacatul in care se afla nu pentru ca este in UE, nu pentru ca e partener NATO, nu pentru ca e lovita de cataclisme ci pentru ca este locuita de oameni care nu dau doi bani pe ea si implicit nici pe viata lor, pentru care uneori ai impresia ca nu se socotesc responsabili nici macar de atat, motiv pentru care isi si aleg conducatorii pe care ii aleg, tradatori, pramatii, oportunisti, slugile inaltelor porti.

Trist.

De ce suntem in mare cacat ca tara_640x376
Foto: da pa facebook

6 comentarii la „De ce suntem intr’un mare cacat ca tara, de 30 de ani incoace”

 1. Domnu’
  , n-am citit decât titlul , deocamdată da’ deja poci zice : mare păcat că nu foloseşti diacritile. Păi , ia , vezi matale ce impact are marele dvs. cacat comparativ cu
  MAAARE CĂCAT !!!! ???
  Vorbim mai multe , după lectura completă …

  Răspunde
 2. Daaaa’ mai am o problemă pe care am tot uitat-o s-o scot în discuție : ce s-a întâmplatără cu neşte comentatori obişnuiți , fervenți , că nu i-am mai văzutără de neşte luni bune . I-a răpus covidu’??Sau le displace felu’ cum vezi afacerea secolului cu …covrigi? Ciudat !!!!

  Răspunde
 3. 1. Blogul asta asa a inceput prin 2005, cu trecerea lui la 2.0 prin 2010, asa a ramas, plus ca eu unul urasc diacriticele, scriu mult mai incet cu ele active, imi rupe Nirvana laugh. Teoretic as putea oricand sa convertesc textul dupa, dar cum ziceam, asa a fost de la inceput si pana acum, asa il las, e mai cu motz! blum
  2. Habar nu am … e vara si de obicei cam asa se intampla, multi prefera sa citeasca (lucru care se vede in traficul destul de constant) dar nu ii mai trage inima sa si comenteze. Treaba asta s’a intamplat cam pe toate blogurile. In plus de asta, probabil ca multi s’au plictisit, poate eu nu mai reusesc sa scriu ceva ce sa ii intereseze … sincer, nu mi’am batut capul niciodata cu subiectul asta, cum nici cu traficul si sa scriu pentru ceva anume. laugh Una peste alta, multam ca o faci tu! 😉

  Răspunde
  • Pandemia a rezolvat multi digitali, inainte multi erau la serviciu si comentau, acum nu le mai trebuie… daca fac asta de acasa.

   Cu diacriticele: romana pentru programatori pentru cateva saptamani. O sa te obisnuiesti sa scrii articole cu ele, daca vrei. smile

   Răspunde
   • As putea sa o fac si acum, multam de info, dar cum am zis, ramane pa traditional! laugh

    La faza aia ca stau multi p’acasa …. nu m’am gandit, dar zici tu bine ce zici! good

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura