PNL se acuza singur de ingerinte in Justitie, dosarul 10August: „Am spus ca lucrurile nu vor ramane asa!”

Stiti vorba aia, romaneasca, care spune ca prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul?! Eh, astazi DIICOT, sub presiuni politice, recunoscute azi de catre PNL, anunta ca a redeschis dosarul 10August, dupa ce acesta fusese clasat in parte, respectiv partea care privea interventia Jandarmeriei. Aceasta decizie a DIICOT a creat valuri uriase in „societatea civila” care a pus presiune pe guwerner cu privire la aceasta decizie, primul semnal ca acest dosar va fi redeschis fiind dat de Iohannis, robotul bipolar din Cotroceni, care a cerut reconsiderarea acestei decizii:

„Îmi exprim convingerea că justiția va face dreptate și cei vinovați vor fi trași la răspundere. Eu personal, ca mulți alți români, sunt de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță. Am încrederea că în final deciziile vor fi cele corecte”

dicta Iohannis de la tribuna prezidentiala, 29 iulie 2020.

Tinand sa aminteasca faptul ca masurile luate de Jandarmerie in timpul protestelor de la 10 august 2018 au fost exagerate.

La cateva zile de la acest discurs in care punea presiune vadita asupra magistratilor DIICOT, in perspectiva alegerilor locale si a „comemorarii 10 august” pentru care rezistentii faceau deja „repetitii”, acestia anunta redeschiderea acestui dosar in urma presiunilor politice din partea PNL, cu care se lauda la doar cateva minunte de la comunicatul DIICOT, insusi vicepresedintele Comisiei de Aparare, liberalul Ovidiu Raetchi:

“După ce a fost anunțată clasarea acuzațiilor împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul 10 august, am scris aici că deciziile justiției nu pot fi comentate de politicieni, dar că, din perspectiva mea, lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că ar fi nedrept și ar afecta trăinicia democrației românești”

a afirmat vicepresedintele Comisiei de Aparare, liberalul Ovidiu Raetchi, intr’un moment de maxim jubileu, in care spera sa nu li’se intoarca #muia inapoi si sa le aduca cat mai multi tefelisti suparati la votul care pentru Bucuresti se anunta unul destul de anemic pentru „alianta de dreapta”, in contextul actual.

”Este inadmisibil că, la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei, românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat şi dispus acţiunea de reprimare a unei manifestaţii care începuse paşnic. Cetăţenii şi justiţia din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeaşi soartă ca cele ale Mineriadelor şi Revoluţiei. Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia morală şi legală de a afla şi prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate şi cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018”

transmite bataios si Ludovic Orban, intr-un comunicat de presa.

Asadar, dragii mei cititori cu mai mult de un neuron, si ala obosit, daca ati mai avut cumva o farama de incredere ca Justitia din Romania este una independenta, eu zic sa renuntati macar acum in ceasul al 12-lea la aceasta iluzie!

Ah, PE-SE-DE? Nope, n’are nici o treaba, Ciumpalacu jublieaza ca l’a laudat de baiat bun Aditza, guvernatorul coloniei Romaniei, cazat la ambasada SUA. E ok.

PNL se acuza singur de ingerinte in Justitie, dosarul 10August

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura