Delatiune pe modelul: O semnez si o dau anonima! Nu mai sunt prostul vostru, sunt „terorist”!

De maine cica si pe aici prin sat pe la mine se aude ca ne’ar bagat in carantina. Nu ca vor autoritatile locale, nu dupa numarul real de infectii (ca nu se fac destule teste), nu ca ar avea vreun efect carantina aia, dar cica e buna, ca asa zic „ei”, dumnezeii pandemiei!

Delatiune pe modelul: O semnez si o dau anonima!

Babaieti, astia de sunteti voi smecherii tarii care de un an si ceva stati la secret si conduceti dar mai degraba distrugeti destine, v’o spun pe aia dreapta: ok, am fost informat, dar de maine, spre deosebire de azi, ieri si „alaltaieri”, daca voi decideti sa ma bagati in carantina, si eu decid ca voi printa declaratii si iesi din casa din ora in ora cu hartii care dovedesc ca ma duc sa imi cumpar o pita. Dupa aia niste sare. Dupa aia niste chibrituri. Dupa aia niste bomboane. Dupa aia niste tigari .. si dupa aia, bag la benzina in masina aia a mea cat tine sa ma tot plimb!

Si o sa ma plimb! Mult o sa ma plimb! La toate magazinele din judet si in afara lui, ca o sa am si o hartie de aia sa pot iesi cu motiv intemeiat!

Nu, nu o sa mai fiu prostul vostru!

Bai, ajunge! Va ajunge! Am fost cetateanul vostru model! Ala care a respectat tot, desi nu crezut in voi, dar a respectat ca asa am fost invatat sa respecte statul, legile si autoritatea, dar pana sa ajung sa mor de foame pentru asta!

Bai incapabililor imbecili, mie mi’a ajuns! Nu mi’ati demostrat nimic in afara ca v’ati batut joc de tot si toate, de toate lumea si de tot ce exista, ati pus economia la pamant si tara asta care si asa abia respira sub bocancul vostru! Rezist pasiv, deci exist!

ROMANIA MEA MOARE si eu cu ea! Ma pis pe voi si amenzile voastre pentru nesupunere neconstitutionala! 

CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale
Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.
Libertatea individuală ARTICOLUL 23
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
(2) Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.(3) Reţinerea nu poate depăşi 24 de ore.

(4) Arestarea preventivă se dispune de judecător şi numai în cursul procesului penal.

(5) În cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult 30 de zile, fără ca durata totală să depăşească un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile.

(6) În faza de judecată instanţa este obligată, în condiţiile legii, să verifice periodic, şi nu mai târziu de 60 de zile, legalitatea şi temeinicia arestării preventive şi să dispună, de îndată, punerea în libertate a inculpatului, dacă temeiurile care au determinat arestarea preventivă au încetat sau dacă instanţa constată că nu există temeiuri noi care să justifice menţinerea privării de libertate.

(7) Încheierile instanţei privind măsura arestării preventive sunt supuse căilor de atac prevăzute de lege.

(8) Celui reţinut sau arestat i se aduc de îndată la cunoştinţă, în limba pe care o înţelege, motivele reţinerii sau ale arestării, iar învinuirea, în cel mai scurt termen; învinuirea se aduce la cunoştinţă numai în prezenţa unui avocat, ales sau numit din oficiu.

(9) Punerea în libertate a celui reţinut sau arestat este obligatorie, dacă motivele acestor măsuri au dispărut, precum şi în alte situaţii prevăzute de lege.

(10) Persoana arestată preventiv are dreptul să ceară punerea sa în libertate provizorie, sub control judiciar sau pe cauţiune.

(11) Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.

(12) Nici o pedeapsă nu poate fi stabilită sau aplicată decât în condiţiile şi în temeiul legii.

(13) Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.

Dreptul la apărare ARTICOLUL 24
(1) Dreptul la apărare este garantat.
(2) În tot cursul procesului, părţile au dreptul să fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu.
Libera circulaţie ARTICOLUL 25
(1) Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.
(2) Fiecărui cetăţean îi este asigurat dreptul de a-şi stabili domiciliul sau reşedinţa în orice localitate din ţară, de a emigra, precum şi de a reveni în ţară.
Viaţa intimă, familială şi privată ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.
Inviolabilitatea domiciliului ARTICOLUL 27
(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;
d) prevenirea răspândirii unei epidemii.(3) Percheziţia se dispune de judecător şi se efectuează în condiţiile şi în formele prevăzute de lege.

(4) Percheziţiile în timpul nopţii sunt interzise, în afară de cazul infracţiunilor flagrante.

Secretul corespondenţei ARTICOLUL 28
Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
Libertatea conştiinţei ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.

(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.

Libertatea de exprimare ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

Dreptul la informaţie ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.

(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.

Dreptul la învăţătură ARTICOLUL 32
(1) Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.
(2) Învăţământul de toate gradele se desfăşoară în limba română. În condiţiile legii, învăţământul se poate desfăşura şi într-o limbă de circulaţie internaţională.(3) Dreptul persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale de a învăţa limba lor maternă şi dreptul de a putea fi instruite în această limbă sunt garantate; modalităţile de exercitare a acestor drepturi se stabilesc prin lege.

(4) Învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţi, în condiţiile legii.

(5) Învăţământul de toate gradele se desfăşoară în unităţi de stat, particulare şi confesionale, în condiţiile legii.

(6) Autonomia universitară este garantată.

(7) Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.

Accesul la cultură ARTICOLUL 33
(1) Accesul la cultură este garantat, în condiţiile legii.
(2) Libertatea persoanei de a-şi dezvolta spiritualitatea şi de a accede la valorile culturii naţionale şi universale nu poate fi îngrădită.(3) Statul trebuie să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, stimularea artelor, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, dezvoltarea creativităţii contemporane, promovarea valorilor culturale şi artistice ale României în lume.
Dreptul la ocrotirea sănătăţii ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.
Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.

Sursa.

Ajunge!

 

10 comentarii la „Delatiune pe modelul: O semnez si o dau anonima! Nu mai sunt prostul vostru, sunt „terorist”!”

    • Nimeni nu mai poate. Toata lumea de pe aici e cu nervii in pioneze, oamenii isi pierd locurile de munca, afacerile, bruma aia de agoniseala si odata cu asta si mintile. Ieri mi’a sunat telefonul ca la balamuc odata cu zvonul ca intram in carantina, toata lumea intrase in panica, iar in aer se simte o tensiune greu de descris, pur si simplu s’a trecut de limita suportabilului si idiotii astia care ne conduc parca sunt de pe alta lume, desi la nivel local sunt cacati pe ei, primarul e la limita disperarii si ala ca e sub pus sub presiune atat de aia care l’au pus in scaunuil ala cat si de lumea care efectiv nu mai poate indura toate cacaturile astea fara niciun rezultat concret ci doar limitari. Sincer, pluteste in aer revolta, deocamdata e tacita dar nu stiu cat o sa mai fie si sper sa nu mai fie mult.

      Răspunde
  1. :)) Între o localitate carantinată și una ne, există doar două diferențe: Un echipaj de poliție la intrarea în localitate și O foaie de hârtie…

    Răspunde
    • Mareane nu e doar atat. Aici e inchis tot de cateva luni! Toate afacerile sunt la pamant, nimic nu mai misca, oamenii au ramas fara locuri de munca si incep sa se duca pe plua si afacerile care au mai rezistat cat de cat, dar nu mai au cu ce si de ce. Nu e vorba doar de cacatul ala inutil de hartie, e cu mult mai mult decat atat, multi care lucrau prin alte localitati din zona, au fost trimisi acasa iar aici mor de foame. Bai … e tragedie, crede’ma!

      Răspunde
      • Cine n-are moldoveni sa-și cumpere.
        Si noi trebuia sa intram în carantina dar pentru ca au domiciliul fictiv sute de mii de moldoveni am sărit din schema, datorita lor incidenta iese mica, deși nu e reala și ar fi trebuit sa intram în carantina smile

        E o mare porcărie modul de calcul, e și invers, sunt zone mici care n-au incidenta mare dar care au spitale covid cu bolnavi aduși din alte județe și intra în carantina pentru ca incidenta populației locale e calculata inclusiv cu ei

        Răspunde
        • Cazul ala este si aici in zona, unde avem 3 spitale de alea „suport Covid” + municipalul unde au tot carat in ultima vreme bolnavi din alte parti pana cand le’au umplut ochi. O mare bajocura si mizerie de nedescris, au omorat orasul si zona toata cu carantina asta, care defapt e si un soi de razbunare politica din cate se aude, desi primarele e de ala galben, la Judet tot galbeni de ai lui, dar au tot avut frictiuni in ultima vreme, useristii fiind marul discordiei, ca peste tot.

          Tocmai de aia ma pisi pe ei si carantina lor, cu bolta! Ajunge bre, ajunge!

          Răspunde
  2. shock Tovarăşe ice !
    După ce zilele trecute te-ai autodeclarat TERORIST conform teoremei câțuitului , acuşi văz că te apropii de apoplexie!!!!! acute Ne , nu se face aşa ceva Tovarăşe ! Nu eşti un bun exemplu pentru colectivitate şi scorul dumitale ăl social va continua să scază ! Mâine-poimâine o să ai surpriza să ți se ia caiidelabicicletă ! Ce vei face atunci ?! Of , nici nu vreau să mă gândesc !
    In plus , chiar nu-ți pasă că-l superi pe căCâțu ? Ai văzut că spune că este supărat pe copii neascultători care nu poartă mască şi protestează şi indeamnă pe alții la join…ăăăăa , altceva am vrut să zic , nu ce face căCâțu…
    Oricum , să îl superi matale pe primu’întâiuprost al țării , să-i strici fengşuiu, nu se face !!!! Badboy, badboy!
    cry

    Răspunde
    • Da’ ce sa fac si eu mai Fane, daca tot zicea Citu ca suntem „teroristi”, pai atunci hai sa fim ca sa fie bine, sa nu fie rau! laugh

      Răspunde
    • Are dreptate omul cu ce scrie pe acolo, chiar daca pe ici pe colo exista si mici rezerve. O treaba e clara pentru toata lumea: nimeni nu stie in momentul asta incotro ne indreptam si ce o sa fie! Daca pana acum o luna-doua aveam o vaga idee si se vedea trasat un plan bine coordonat si destul de punctual, acum lucrurile par sa fie usor scapate de sub control pentru ca in joc au intrat necunoscutele alea ce nu le poate nimeni sa le prevada cand demareaza un plan atat de vast. Una peste alta singurul lucru clar e asta: lumea se schimba, radical.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura