Jurnal de carantina, editia 2021

A trecut un an de cand scriam pe aici un alt jurnal, ala de izolare nationala. Un an in care nu s’a schimbat ABSOLUT nimic, nu s’a rezolvat nimic, nu s’a facut nimic, nu s’a ajuns nicaieri decat fix in punctul in care eram acum un an, situatia fiind acum insa mult, mult mai rea atat din punct de vedere al infectarilor raporate la fel de neclar si netransparent, cat mai ales economic, tara asta fiind pusa pe butuci, toate domeniile economice murind pe rand pana cand nu o sa mai ramana nimic, odata cu aia mai ghinionisti dintre noi prin spitalele mortii, unde nu exista de nici unele cum nu exista nici anul trecut, desi s’au furat cheltuit sume FABULOASE, povestile cu supraaglomerarea si lipsa de paturi/materiale/personal, fiind aceleasi.

Citu arunca responsabilitatea in carca autoritatilor locale

Intr’un efort populist si gretos de imagine, Citu, lumina Romaniei din fruntea guwernului a gasit calea prin care sa arunce responsabilitatea pentru dezastrul in care suntem in carca autoritatilor locale care fiind sub presiunea crescanda a oamenilor ce nu mai suporta inca un lock down mascat, la randul lor cer solutii de la Citu. E un soi de aruncarea matei moarte dintr’o curte in alta, de la Ana la Caiafa, oamenii de rand fiind prinsi la mijloc si tot mai tare rosi de foame pentru ca multe de afaceri sunt deja in faliment, iar ce a mai ramas cu siguranta ca vor lua calea falimentului in scurt timp pentru ca au ajuns la fundul sacului dupa un an si trei luni de restrictii aberante si masuri exagerate, fara cap si fara coada.

De restul sunt „teroristii” vinovati

Corect! Noi, teroristii aia care s’au saturat sa poarte inutile carpe pe fata vreme de un an si trei luni de zile. Tot noi aia care ne’am saturat sa tacem si sa fim luati de prosti. Noi ca nu ne’am spalat pe manute cum ne dicta presedintele Iohanns de la Cotroceni, in lipsa de alte solutii. Noi ca incepem sa ne trezim si sa refuzam sa ne mai supunem ca niste oi tampe la niste „solutii” care nu au dat niciun randament, ba chiar au agravat situatia. Clar, noi, teroristii lui Citu, suntem vinovati ca ne vrem drepturile si libertatile inapoi dupa un an si trei luni de suspendare dictatoriala a lor, noi suntem vinovati de tot si toate, atat de lipsa paturilor ATI, lipsa de personal si medicamente din spitale, lipsa unui tratament pentru Covid si, DA, noi trebuie sa fim batuti in cuiele noului comunism de tip vestic ca reactionarii impotriva oranduiri socialiste multilateral dezvoltate!

Suportabilitatea oamenilor e la limita rosie

Fata de anul trecut cand oamenii erau speriati, dar inca se descurcau si multi traiau cu speranta revenirii la normalitate dupa iesirea din starea de urgenta, acum, la un an de atunci, incepe sa nu mai existe nici teama aia dar nici speranta pentru nimeni odata ce foamea incepe sa ii roada si tot mai multi si isi vad munca de o viata in ruine, fara a mai avea nici macar o mica perspectiva sau orizont inspre care sa priveasca. Da, suportabilitatea oamenilor e la limita, iar inganfatii aia care se cred dumnezei ai pandemiei trateaza totul ca pe niste cifre din statistici seci ce fac parte dint’un plan capatat la to-do-list si tot mai multa lume incepe sa se prinda de asta.

Frica de COVID a fost inlocuita de frica zilei de maine

Da, la tot mai multi dintre oameni frica de covid a trecut pe un loc secundar sau chiar mai jos, frica zilei de maine din perspectiva economica facand deja ravagii. In bula mea de prieteni si cunostiinte, tot mai multi dintre ei sunt deja la capatul puterilor si al resuselor, fie ca aveau afaceri la care au muncit o viata, fie ca erau angajati in diverse domenii de activitate care fie s’au restras deja, fie urmeaza sa faca lucrul asta in perioada urmatoare. Este o realitate tragica, dar care desi poate ca dincolo de bula noastra roz nu pare a fie asa, chiar asa este iar repercusiunile la toata nenorocirea asta ne va ajunge pana la urma pe toti din urma si asta destul de curand.

Incotro mergem?

Cine poate stii? Vrajala aia cu vaccinarea si intoarecerea la o viata normala e doar o vrajala si a inceput toate lumea sa se prinda de asta, vaccinurile alea neoferind nici imunitate pentru tine ca individ, nici pentru cei din jur, necontribuind cu absolut nimic la limitarea raspandurii carcalacului asta care se pare ca ii prieste grovaz de bine vaccinarea asta, dezvoltand noi tulpini si mai ale dracului decat alea pentru care ai fost vaccinat initial, corelatie despre care vorbesc somitati in domeniu si nu un neica nimeni ca mine. Dar cui sa ii pese? Astora care merg cu to-do-list’ul pentru care nici un sacrificiu nu e prea mare?

„Sticla si benzina, carpa si chibrit …”

2 comentarii la „Jurnal de carantina, editia 2021”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura