Cred ca toata lumea a aflat faptul ca DEXOnline a dat o teapa celor care incercau sa copieze la simulari, inlocuind sensul unor cuvinte in functie de cautarile care mergeau inspre site’ul lor, inducandu’i in felul asta pe destul de multi in eroare, lucru pentru care ii felicit, mai ales cand imi aduc aminte prin cate nedreptati a trecut si copilul meu acum un an, dar din pacate nu am putut face nimic sa demonstrez ca multe note date atunci fie au fost nedrepte pentru unii, fie incorecte pentru altii.
Oricat de amuzanta e treaba asta … mie unul nu face decat sa imi confirme ce auzisem si eu de ani buni de la gurile rele (cum ar zice Radu) care vorbeau discret pe ici pe colo, ca examenele de admitere sau terminare a liceelor sunt in continuare fraudate ca in codru, doar ca metodele de acum s’au adaptat si rafinat la vremurile si conditiile actuale. Din cate zic tot gurile alea rele, pregatirea unei promovari la bacalaureat de exemplu incepe inca de la notele din clasa si simularile din clasa a XI-cea, pentru ca la final sa nu bata la ochii diferentele prea mari dintre notele de la simulare si cele finale. Toata manevra se face in spatele cortinei si mai putin in vazul lumii, partasi fiind toti de la cap la coada in frunte cu comisia corectoare.
Nu pot proba in nici un fel cat adevar e in toate povestile astea zise de gurile rele, insa faptul ca au existat mii de cautari pe DEXOnline inaintea deschiderii subiectelor sau in timpul examenelor cand, teoretic, telefoanele sau orice alte mijloace de comunicare externa sunt interzise, sunt suficiente motive pentru declansarea unor anchete draconice din partea organelor abilitate, indentificarea centrelor unde s’au facut aceste manevre fiind destul de simpla daca se cere printr’un mandat judecatoresc celor de la DEXOnline IP’urile de pe care s’au facut aceste accesari, iar de aici incolo fiind floare la ureche in indentificarea centrelor de examinare unde s’au facut aceste manevre!
Nu e atat de greu, no?
Eu n-am nimic cu demonstratia in sine, totusi mi se pare bizar modul in care s-a facut. Cred ca era mai oportun sa suspende temporar activitatea, sau sa cauzeze erori pe paginile respective decat sa inverseze definitia cuvintelor.
Pai si atunci cum aveai confirmarea? Din ce spun ei, monitorizeaza situatia inca de anul trecut cand au observat acelasi fenomen, iar acum nu au vrut decat sa verifice. Pe langa asta, in modul asta, au oferit si cateva probe solide in ce priveste copiatul la examene, testele care contin asemena greseli putand constitui proba in cazul unei anchete. Probabil ca a fost ceva concertat si din alta parte, cum ar fi organele de ancheta pe care le’au contactat in prealabil ca urmare a monitorizarii din anii trecuti, iar acestia aveau nevoie de asemenea probe in cazul demarari unei proceduri anti-frauda cu care sa poata veni in instanta. Cu alte cuvinte … posibil sa avem de a face cu o forma de denunt, urmata de un flagrant. Cum ziceam, bravo lor … sa vedem de acum inainte ce se intampla.
Aia de la site-ul de cultura procedara înțelept.. vrei sa copii ? Ia de aci .. văd că se înfoaie niste unii pe net, altminteri actori și alți ‘culti’ in cap din ăștia, că nu e este fair play farsa… că cică să interzicem copiatul când ai peste 30 ani.. și când copii peste 4% aș completa io.. de unde or fi luat ăștia virusul nesimțirii in forma agravată, nu știu.. radiațiile de pe net-ul lui tolontan or fi de vină..