Cu doar o saptamana sa isi termine mandatul, presedintele USA in exercitiu, Donald Trump, se pare ca a decis ca urmatoarea tinta care intra pe o lista neagra a USA dupa Huawei si producatorul chinez de drone DJi, sa fie Xiaomi, conform agentiei de stiri Reuters.
Cine sunt Xiaomi
Prezenti pe piata de mai bine de 15 ani, Xiaomi sunt cel de al treilea producator chinez de tehnologie, reusind in timp sa dezvolte atat telefoane mobile din ce in ce mai performante si de buna calitate, cat si alte gageturi printre care se numara ceasuri inteligente, bratari de fitness si chiar trotinete electrice care au ajuns sa fie unele dintre cele mai apreciate din lume din punctul de vedere al raportului performanta/pret, precum si dezvoltarii de tehnologii smart care a permis o tot mai buna interconectare cu telefoanele Android.
De ce a ajuns Xiaomi pe lista neagra a USA
In razboiul economic inceput de USA cu China, Xiaomi era o tinta predictibila datorita faptului ca este o companiei finantata si sustinuta de statul chinez, acestia cunoscand o dezvoltare spectaculoasa in ultima perioada dupa ce Huawei a fost scos partial de pe marile piete dupa pierderea suportului celor de la Google, lista neagra a „companiilor militare chinezesti comuniste”, cuprinzand pana cum 8 companii chinezesti de tehnologie. Dupa acest anunt, primul efect a fost o scadere majora a actiunilor companiei chineze pe bursa din Hong Kong unde este cotata, respectiv 10,5%.
Ce ar insemna scoaterea Xiaomi de pe piata de tehnologie
Primul efect care s’a vazut dealtfel si odata cu iesirea partiala a celor de la Huawei de pe piata, probabil ca se va reflecta in preturile telefoanelor mobile si al restul gageturilor, acestea urmand sa creasca dupa ce va fi eliminat si acest producator chinez! Dupa iesirea partiala a celor de la Huawei, efectul preturilor in crestere s’a facut destul de repede resimtit atat la telefoanele mobile high-end cat si la telefoanele mai ieftine, astfel ca un telefon care inainte costa 120-150USD, dupa iesirea celor de la Huawei, acestea au ajuns destul de repede sa coste 150-200USD. Iesirea celor de la Xiaomi care sunt cu foarte multe modele in zona aceasta de pret, ar insemna cam acelasi lucru, deoarece dispare din peisaj un producator important care inca oferea telefoane tot mai bune in raportul calitate/pret.
Vorba romaneasca: Nu mor caii cand vor cainii. Nu voi cumpara prosteala de 1500USD niciodata, prefer sa trec pe telefon fix in ultima instanta…
Recomanda-mi, te rog, o alternativa la Facebook si Google. Multumesc.
A, Trampbook si… Yandex !
In loc de Google, ca motor de cautare cel mai promitator din punctul de vedere al anonimatului pare a fi DuckDuckGo, un motor pe care l’am tot testat de vreo doi ani si pare a fi suficient de dezvoltat incat sa iti faci treaba cu el.
In loc de Facebook, acum vreun an ti’as fi recomandat Twitter, dar de cand cu cenzura, e tot mai ciudata treaba, ramane sa ti’l recomand pentru calitatea oamenilor de pe acolo care este net superioara fata de ce gasesti pe Facebook. In rest a mai fost Parler pana acum cateva zile dar l’au executat baietii, si acum din cate vad si citesc MeWe e in crestere constanta fiind considerat un soi de next level social network, in care teoretic iti garanteaza anonimitatea datelor, dar prea multe nu stiu nici eu inca.
Ca si browser daca vrei sa eperimentezi ceva, as recomada Vivaldi, eu il folosesc de vreo 2 ani cred si e foarte ok avand numeroase optiuni de customizare si de privacy, permitand sa instalez tot ce aveai ca si pluginuri si pe Chrome.
Multumesc!
Cu tot dragul!
Are taica-miu un telefon de la ei, 200 de Ron cred am dat pe el, redus de pe la 399. Are un an de zile și nu i-a făcut capătul . Deci sunt bune, că tata nu știe să evite anumite site-uri dubioase, linkuri la fel, umblă pe Facebook și ce prostii mai apare pe el.
Într-un timp chiar mă gândeam la un telefon undeva la 1000 de Ron de la ei, că mă simt cam tepuit că am dat 2000 pe un Nokia 8.
Si eu luasem in calcul ca atunci cand o veni vremea sa il schimb pe asta, tot Xiaomi sa’mi iau. De vreo doi ani am unul prin familie, un Redmi 6, super telefon, construit misto, aluminiu si tot ce trebuie, merge de rupe, o singura belea a avut la touch …uneori nu se activau apelurile la atingere, defapt era un bug, rezolvat cu un update aparut la cateva zile dupa ce l’am cumparat. De atunci nu a facut nici o belea, si acum ii tine bateria lejer doua zile de consum mediu. Ii stiu de mult, si au evoluat mult, probabil d’aia si necazul americanilor dupa ce Huawai luase fata Iphone si probabil nu vor sa se ajunga iarasi acolo. Un rahat cu perje, sper ca Google sa fie aia care sughita ca dupa pierderile mari cu Huawai, nu stiu sincer daca isi mai permit inca unele aproximativ la fel de mari.
Intra OPPO tare
Oppo la telefoane ieftine au ramas aproape de „chinezarii”, la high-end au lucrat ce e drept, dar alea nu prea intereseaza foarte multa lume si daca sar calul, cica mai e loc pe lista aia neagra cu OnePlus cu tot.