Dupa victoria lui Trump, americanii traiesc un soi de libertate cum a fost in 1990 pe la noi

Singura retea de socializare unde activez sporadic de vreo 15 ani si pe unde imi mai fac de lucru este Twitter, aka X’ul de azi al lui Elon Musk. Am ales atunci sa imi fac cont pe acolo pentru ca era cea mai utilizata retea de politica internationala si de acolo luam cumva si „pulsul” societatii americane. De’a lungul timpului am fost conectat pe reteaua aia la cam tot ce se intampla peste ocean si am observat trecerea destul de brutala de la libertatea de exprimare la cenzura crancena care a culminat in timpul pandaliei, pentru ca ulterior sa vad si cum „pasarea a fost eliberata” de Elon Musk prin preluarea retelei si curatenia care a urmat, desi oamenii, mai ales din societatea americana, au continuat de atunci si pana acum sa se autocenzureze intr’o anumita masura cu privire la subiectele „sensibile”, respectiv mizeriile care tineau de neomarxista indeologie woke, BLM, LGBQT si alte mizerii asa zis „progresiste”.

Efectul victoriei lui Trump in societatea americana

Odata cu victoria lui Trump in alegerile din USA, primul efect imediat al acestei schimbari al narativelor schizofrenice impuse cu valoare de adevar absolut a fost ca tot mai multi dintre utilizatori au renuntat sa se mai autocenzureze si sa abordeze subiectele impuse ca TABU pana atunci, amintindu’si incetul cu incetul cum este sa aiba pareri critice sau pur si simplu sa faca misto de anormalitatile ce pana mai ieri le erau impuse ca noile reguli sociale. Practic la nivel de societate s’a simtit un soi de eliberare a constiintei si a libertatii la cuvant pe care noi am gustat’o prin Romania in anii ’90, cand brusc aveam voie sa criticam guvernul, sa protestam si chiar sa radem in gura mare la bancuri cu Iliescu, iar desi eram saraci si desculti, macar eram fericiti ca putem face misto de asta.

Festivalul victimizarii in partea „privilegiata” pana mai ieri

In partea pana mai ieri „privilegiata” a baricadei, este tot cam la fel cum era la noi printre nostalgicii privilegiati (in mai mica sau mare masura) ai sistemului, care dupa ce si’au revenit din socul initial, au trecut la faza de victimizare, luandu’le ceva vreme sa accepte noua realitate si sa incerce sa se adapteze la ea, respectiv la un statut de nonprivilegiat, statut care nu se masura neaparat in bani sau bunastare, ci in „privilegiul” de a apartine unei „caste”.

Ciclul istoric al celor 35 de ani

Fortand putin paralela cu Romania, daca e sa merg putin mai departe cu acest set de idei cu valoare de opinie, America probabil ca a ajuns la finalul unui ciclul de 35 de ani de constructie ideologica in care ideile neomarxiste au reprezentat fundatia constructiei societatii americane pentru a ajunge in dezastrul ecomonico-social de azi ce ii ameninta insasi existenta imperial-hegemonica. Dincolo de ambitiile geostrategice ale Statelor Unite ca cea mai mare putere a lumii pe care a dominat’o prin forta militara dupa castigarea Razboiului Rece, in societatea americana vreme de 35 de ani s’a sadit acesta ideologie inca de pe vremea administratiei lui Bush senior, pentru a se osua in vremea administratiei Clinton, marile universitati americane fiind cuprinse de acest cancer neomarxist ce a metastazat ulterior in intreaga societate americana cu ajutorul ONG’urilor lui Soros and CO, care au promovat asa zisa „Societate deschisa”, exportata si impusa ulterior prin intreaga „lume libera”. Semnul incheierii acestui ciclu se pare ca a fost dat odata cu victoria administratiei Trump, care are sarcina de a salva puterea hegemonica a Americii, desi unii zic ca momentul acesta a venit mult prea tarziu, America de azi nemaiputand sa fie salvata, deoarece este mult prea fragila si divizata ca sa faca fata unei perioade de tranzitie dura, care este mai mult decat necesara ca acest lucru sa se intample.

La final

Dincolo de ce a fost la noi si ce va fi in America, faptul ca in aerul pana mai ieri inecat de duhoarea neomarxista s’a simtit aceasta usoara briza benefica de libertate, ce a batut de peste ocean pana aici, poate ca e cel mai important lucru. Nu stiu ce va fi si nici macar daca va fi mai mult decat atat, dar macar de momentul asta m’am bucurat si am preferat sa fac asta fara a ma gandi la mai mult decat atat, si cu atat mai inspre deloc la Trump ca vreun Mesia.

26 de comentarii la „Dupa victoria lui Trump, americanii traiesc un soi de libertate cum a fost in 1990 pe la noi”

  1. Well, dacă nu am cont de X, zău de s-a simțit vreo briză! În schimb am îmbăiat bucătăria în parfum de gutui, încheind (îmbătată de aromele fructelor ) cu succes sezonul 2024! laugh
    La masterchef s-au duelat două în cartofi pai cu ouă ochiuri, de era să le cadă galeria de masterchefi wannabe drept în cap, de poftă! laugh Și uite așa, în 15 minute, s-au evaporat toate fonfleurile de fine cuisine. sarcastic

    Răspunde
  2. De două zile mă amuz copios despre cum dau vina unii pe alții democrații, sau direct pe votantul care este incult, misogin, rasist, etc .. usr, gen .. același fond genetic, deh.. pelosi îl înjură pe biden că nu s-a dat la o parte mai devreme , alții pe clooney că i-a zis lui biden să lase locul lui kamala..
    Altă scenă amuzantă într-un studio msnbc cred, unde după ce o actriță de origine latino înjură votantul prea prost pentru idealurile woke, o comeseană explică doct că Trump o să deporteze ilegalii latino și nu o să aibă cine spăla wc-urile în LA, de erau să se păruiască kamalistele între ele .. e show ..

    Răspunde
    • Tovarase Cola, gand la gand cu bucurie, e un show de zile mari la care sincer iti spui ca nu ma asteptam sa aiba asa proportii si sa fie atat de misto de privit! Din aceeasi categorie a cautari Acarului Paun se numara si vina barbatilor care au votat cu Trump si punerea in miscare a asa numitei „miscari” #4Bmovement, o schizofrenie de „feminism extrem” copiata din Coreea de Sud, ca pana si fara ideei au ramas, la care s’au aliniat toate uratele care se rad in cap si promit ca nu mai fac sex, de parca era nevoie sa promita cuiva rofl … e paranghelia lumii … winner of the day:

      Răspunde
      • Da da, am văzut și promisiunea de grevă sexuală, gen undeva in america de sud, unele dintre militante având un aspect fizic care sugerează că urmează să intre în grevă fiind deja în șomaj prelungit ..

        Răspunde
          • E, asa da! Noi ne ocupam cu treburi serioase, nu ca si criminalul ala de Putin …

          • Păi da, tovarășe Ice!
            Barbarul de Putin, tributar școlii economice de la Viena, tezaurizează in aur.
            Noi, pionieri ai noilor frontiere vom crea o nouă piață utilizând interfața neuralink prin intermediul căreia vom tokeniza orgasmele utilizând blockchain-ul. Astfel, le vom putea salva în cloud și ulterior, monetiza pe bursă. Vom putea introduce pentru prima oară în istoria omenirii, clipuri publicitare fragmentând climax-ul.
            Vom rescrie epistemiologia eroticului, vom crea noi discipline academice.
            Omenirea va afla cât de mult a irosit din această resursă .
            Vom putea in final aduce în public și ultima fărâmă de intimitate, prin monetizare, evident, liber consimțită din necesitate .
            Într-o astfel de Muskiensis Novus Ordum Seculorum , demersul doctorui Faust ar fi derizoriu și inutil.

          • N’as merge la momentul asta chiar atat de dincolo de operele orwelliene, mai e mult pana departe, aurul barbarului Putin in realitatea asta, avand mai multa greutate decat orice token. laugh

  3. Noi cunoaștem confuzia intenționat întreținută și perpetuată vizavi de ideologiile de stânga și de dreapta. Hotnews ne oferă ocazia de a mai încerca încă o dată lămurirea ei. laugh Argumentez cu titlul articolului:

    Alegeri SUA 2024. Kamala Harris a fost respinsă de public odată cu „respingerea deplasării percepute către stânga a instituțiilor americane: politice, media, divertisment și universități” – opinie dură

    Într-un concurs împotriva idealurilor înalte, cultura conservatoare a zburdat și fostul președinte Donald Trump se întoarce la putere pe un val de nemulțumiri față de stânga politică din America”, începe editorialul semnat de analistul politic Brendan Buck, publicat de MSNBC, după ce a devenit evident cum Kamala Harris a pierdut alegerile prezidențiale. Iar Partidul Democrat va pierde și controlul asupra Senatului.”

    Deci cum? Democrații nu s-au deplasat către stânga, ci chiar sunt stânga?
    Păi și dreapta, liberalii noștri vașnici țin cu ei? pardon
    Dacă PSD e stânga și Forța dreptei- PNL+usr e cu stânga, noi cu cine votăm, tovarăși? sarcastic

    Răspunde
    • Cum ziceam si intr’un alt comentariu de pe aici, dupa alegerea lui Trump e asa de mare degringolada si panica in sistemul de la noi, ca nici ei nu mai stiu cati sunt! laugh Practic i’a prins cu pantalonii in vine si cu limba varata in alte ciururiu ce au devenit irelevante, iar pe la Amerika cica se zvoneste ca ar urma sa fie platite niste polite intre sefi la lume … popcorm

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura