De mai bine de o luna de zile pentru Twitter s’a dus o reala lupta prin consiliul de administratie, Elon Musk castigand intr’un final batalia, el fiind noul proprietar al Twitter pentru care promite respectarea dreptului la opinie ca un “absolutist în privinta libertății de exprimare”.
Elon Musk a preluat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari
Compania Twitter a acceptat oferta de preluare facuta de cel mai bogat om din lume, intr’o tranzactie de 44 de miliarde de dolari. In urma incheierii acestei afaceri, Musk ajunge la conducerea retelei cu 217 milioane de utilizatori, care are o uriasa influenia in întocmirea agendelor politice si de media de pe ambele maluri ale Atlanticului, conform The Guardian.
Initial, actionariatul Twitter a fost reticent in accepta oferta de preluare, dar si’a schimbat pozitia dupa ce miliardarul Musk a anuntat ca a gasit finantarea necesara ca sa faca acesta tranzactie, care satisface pretentiile financiare ale actionarilor.
Musk anunta liberalizarea Twitter prin respectarea dreptului la opinie ca “absolutist în privinta libertății de exprimare”
Primul lucru anuntat de Musk este ca reteaua isi va schimba politica sub conducerea sa, inclusiv in ceea ce priveste moderarea continutului, seful Tesla descriindu’se drept un “absolutist în privinta libertății de exprimare” dupa ce Twitter s’a confruntat in ultimi ani cu decizii ciudate de limitare a dreptului la exprimare, cel mai celebru caz fiind cel al lui Donald Trump care a fost exclus din retea dupa ce postarile lui au fost considerate a fi neconforme cu politica companiei. De’a lungul timpului numerosi alti utilizatori mai mult sau mai putin celebri au ramas fara conturile lor pe Twitter din aceleasi motive, in multe dintre cazuri fiind invocata incalcarea dreptului la exprimare.
??♥️ Yesss!!! ♥️?? pic.twitter.com/0T9HzUHuh6
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
Preluarea Twitter de catre Musk a creat o uriasa ingrijorare in randul politicienilor si critici din partea unor grupuri civice
„Indiferent cine deține sau conduce Twitter, președintele a fost mult timp îngrijorat de puterea marilor platforme de socializare”
a comentat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, despre achiziție.
Senatorul Elizabeth Warren a numit acordul „periculos pentru democrația noastră”.
„Miliardarii precum Elon Musk joacă după un set diferit de reguli decât toți ceilalți, acumulând putere pentru propriul câștig!”
a scris ea pe Twitter.
Rebecca Allensworth, profesor de drept la Universitatea Vanderbilt, a descris acordul ca fiind „bulversant” din cauza acumulatii de influenta detinut de acum de Musk, o preocupare impartasita si de multi altii, cu precadere a grupurilor civice apropiate de democrati.
„Este ceva profund îngrijorător în legătură cu o companie privată care deține puterea pe care Twitter o are asupra discursului public, mai ales dacă Twitter va fi controlat de cineva cu opinii la fel de idiosincratice despre vorbire precum Musk. Legea americană a libertății de exprimare este, în esență, doar primul amendament, care constrânge doar actorii guvernamentali, nu o companie precum Twitter sau o persoană precum Elon Musk”
a spus ea.
Opinie personala
Avand in vedere ca aceasta tranzactie se petrece intr’un moment in care USA se pregateste de midterm election iar democratii se afla in fata unui dezastru electoral dupa 2 ani de administratie Biden in care USA a ajuns sa tranverseze cea mai grea situatie economica din ultimi 50 de ani, preluarea Twitter de catre Musk cu promisiunea liberalizarii platformei poate insemna un ultim cui batut in sicriul democratilor care s’au bazat masiv pe sustinerea mascata a acestei retele in campania electorala din 2020, Trump fiind exclus de pe retea pe motiv ca nu respecta politica companiei. Pe de alta parte de remarcat este ipocrizia de care dau dovada politicienii democrati din USA care nu au vazut nici un pericol la adresa democratiei atunci cand aceasta putere a fost detinuta de miliardarii BigTECH apropiati de politica lor, dar acum, prin aceasta liberalizare promisa de Musk vad un urias pericol cu privire la democratie, dreptul la libera exprimare ajungand in viziunea lor un lux, despre care vorbea candva si Pruna pe la noi. Nu stiu ce va face Musk cu Twitter si nici cata libertate va fi pe acea retea de acum inainte, insa zvarcolirea si deranjul creat printre fanaticii sustinatorii „corectitudini politice” de prin USA si nu numai in urma acestei tranzactii, este cel putin delicios.
Dacă mai întârzia un pic, câteva sute de ani, poate cumpăram eu rețeaua de sms -uri multicast .. in altă ordine de idei, lumea se închină prea mult la rețelele sociale, ca și cum ar fi de origine divină .. înțeleg că la început a fost cuvântul, dar și cuvântul ăla contează cine-l spune, cum îl spune și în ce scop .. până una alta asistăm cu frenezie la globalizarea prostiei și a manipulării .. acționarii de ultimă instanță nu sunt cei de pe bursă, ci alți băieți, care nu cumpără nimic, dar controlează tot .. ca și pe la noi, dar la altă scară..
Cam asa ceva, dar zvarcolirea creata e priceless! Acun exista ingrijorari ca nu se va opri aici, e vazut ca un soi de Putin in BigTech, desi pana mai ieri toti aia ce azi il critica, se inchinau la el!
Altfel …
Las si asta aici:
Ori sunt împărțiți pe facțiuni și șefii la lume, ori diversifică momelile, la oile albe merge cu ” standartele comunității „, la cele negre le- o dau pe aia cu ” libera exprimare”. Ideea e că toți visează la „hăckuirea ” oilor.
@Băieții cumpără din greu, niciodată n- a fost balta mai abundentă și mai diversificată ca acum, am evoluat de la 30 de arginți la doi bani mototoliți…made in China.
Nu cumpără pe persoană fizică, cu CNP, grad și unitate militară, vroiam sa zic .. în vitrină avem civili ‘de bine’, să dea frumos la poporul rumegător de propagandă..
Pei de- asta au făcut mogulii media șușu pe ei și prestează doar propagandă. Sunt primii care s- au lepădat de Dumnezeu, nu mai cred…latră să ne vârâm mințile în cap, să ne supunem…
O imparteala a sefilor la lume este tot mai evidenta, din cate reusesc sa imi dau seama se pare ca le’au fost incurcate iara limbile in constructia noului Turn Babel ce noi il mai cunoastem si ca NWO. Ramane sa vedem ce o fi si cum o fi, eu deocamdata ma bucur doar de carambol, pe Twitter purtandu’se sloganul: „Daca castiga Trump, ma mut in Canada” aducandu’mi aminte de sloganul ce se purta pe la noi in 2004, ala cu „Daca iasa Bombo, ma mut in Congo!” … eh, Congo – Canada … tot pe acolo ca democratii!
P.S. Atat de grav e …
Chiar ma gandeam de ce n-am dormit bine azi-noapte. Cred ca din cauza ca eram preocupat ca s-a reintors libertatea de opinie pe retele… Ha, ha, ce-mi plac glumele mele! Un mouton, deux moutons, trois moutons…!
Eins, zwei, Polizei!
Oi, militieni, cam tot p-acolo!
și, iesi si de pe twitter?
Intreb pt un prieten plecat in vacanță…
Zi la prieten sa isi vada linistit de vacanta si mai putin inspre deloc de grija mea, eu ma descurc, sunt ok!