Desi stiu ca gazda noastra nu-i prea arde, m-am gandit totusi sa ii dovedesc ca ne putem duela la… carnati, asadar daca el a venit cu carnati ardelenesti eu ii dau azi o replica de carnati oltenesti.
Reteta este simpla:
Intai se taie porcul(scene de horror romanesc). Se transeaza(vegetarienii fac atac de cord!). Depinzand de cum vreti sa va iasa produsul final, alegeti carne impanata sau muschi. Una bucata masina de tocat carne cu cutite ascutite. Tocati carnea prin masina, sa fie cam 4-5 kg. Apoi amestecati cu 2 kg carne tocata de vita. Usturoi pisat si sare, dupa gust. Cine vrea, poate adauga piper, boia si alte minunatii, personal nu sunt fan. Se ameteca bine de tot pentru omogenizare.
Cumparati 1 caserola mate subtiri, le puneti intr-un castron de apa cu 1 zi inainte pentru a se desara. Scoateti cutitele de la masina de tocat si puneti-i o palnie de facut carnati – popular se mai numeste tutelca. Suflati matele si unul cate unul le puneti pe palnie, e bine sa o ungeti cu un pic de ulei, apoi umpleti-le cu carne. E bine sa existe doua persoane una la umplut si una sa se asigure ca se umplu carnati uniform.
La final legati capetele cu sfoara si apoi la afumat dupa gust.
Rezultatul il vedeti in foto …
Doritorii sa puna mana pe munca!!
Voi …
Maestre arata superb si fac pariu ca sunt si foarte ok. Nici eu nu ma omor dupa alte arome decat sare piper si usturoi, dar un pic de boia pentru culoare si picanterie este ok. Oricum … te astept oricand la o lupta dreapta alaturi de ceva bere sau zaibar.
Sa dea Domnul,poate reusim ceva la vara!
Las` ca ma duc eu la tara sa-i iau gata facuti
Pai nu’i tot aia … una e sa transpiri la ei si sa ii faci cum iti plac si alta e sa ii iei de’a gata.
Mister Marius la mine a durat fabricatia cam 72 de ore cu tot cu afumat. La tine… 5 minute! .
Important zic eu este faptul ca ne straduim sa consumam loco sin nu tot felul de importuri pline cu toate rahaturile posibile.
O .. Radule si eu cand eram tanar si credeam ca lumea e la un pas de mine gandeam la fel.