Finalul dureros al celui mai galonat sport romanesc

Exista cateva sporturi in care Romania a scris istorie, dar doar unul in care Romania nu doar a scris istorie ci sta la bazele lui moderne iar acesta este Gimnastica artistica feminina. Nu cred ca exista cineva de pe la noi sau lumea asta care a avut cele mai vagi tangente cu olimpiadele sau gimnastica feminina sa nu fi auzit de Nadia Camaneci, copilul dupa care acest sport a renascut din temelii.

Acest mare nume este apoi completat de o pleiada de multiple campione mondiale si olimpice al caror nume il auziti des pomenit si astazi la cele mai complicate exercitii ce le poarta numele pentru totdeauna.

Din pacate, acest sport atat de galonat cred ca a ajuns la un final dureros si nemeritat, dovada stau ultimele rezultate Mondialelor de la Glasgow, unde echipa nationala de gimnatica s’a clasat pe un rusinos loc 13. sad

Nu are rost sa ma apuc eu de analize de ce s’a ajuns aici pentru ca le fac aia mai priceputi ca mine, ce cred eu insa este faptul ca de situatia asta sunt in primul rand responsabili tot aia de ne conduc in ultimii 25 de ani pentru ca nu au stiut decat sa distruga tot ce erau baze sportiva si in acelasi timp sa faca pe dracu in patru sa descurajeze copii sa mai practice un sport, multi nemaiavand unde. Imi aduc aminte de fiica mea care a practicat acest sport la un club local, selectionata fiind intr’o clasa speciala ulterior, unde conditiile erau mai mult decat vitrege in special iarna, cand din lipsa caldurii am fost nevoit dupa 2 ani de performante acceptabile pentru un copil de 5 ani sa o retrag pentru ca se imbolnavise destul de rau de pneumonie. Oamenii de acolo faceau eforturi uriase sa tina baza aia sportiva in picioare, parintii se implicau care cu ce avea, care cu ce putea insa din pacate banii mereu erau mult prea putini si interesul unui stat cretin de la 0 in jos. Nu am dat’o pe fiica’mea la o asemenea scoala pentru ca imi faceam vise mari, ci pentru a face un sport care sa o fortifice si mai ales sa o disciplineze, la fel cum am retras’o insa eu, au fost si multi alti parinti cu copii ce avea deja rezultate la etapele nationale foarte grele din perioada in care echipa nationala mergea ceas.

Se mai mira cineva ca astazi nu mai avem rezultate nici in acest sport? Se va mai mira cineva ca maine-poimaine din acest sport ca din multe altele, vor mai ramane doar povestile frumoase si istoria cu un final trist si nemeritat?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...