Cunoscut si ca friganele, paine in ou sau french toast acest fel de mancare este unul care imi aduce aminte de copilarie pentru ca avand mereu oua proaspete bunica mea prefera sa mi’l faca ori de cate ori avea ocazia.
Ingrediente:
- cateva oua … in functie de cate feli vrei sa faci;
- un pahar cu lapte;
- paine de orice fel chiar si mai veche.
Mod de preparare:
- se bat ouale cu putina sare;
- se pune laptele intr’un castron;
- se scufunda fiecare felie de paine prima oara in lapte dupa care in ouale batute;
- se prajeste fiecare felie si pe o parte si pe alta intr’o tigaie cu ulei incins pana cand oul de deasupra devine auriu;
- Pofta buna.
Se pot manca, cu ceai, dulceata, branza, rosii, unt, sos de usturoi … dupa gustul fiecaruia … posibilitatile fiind infinite.
Ati mancat vreodata asa ceva?
Gata,stiu ce mananc dimineata.Mie imi place cu ceai de menta,dupa cum spuneai si tu,mancarea asta ma transpune in anii copilariei cu asa amintiri inca foarte vii
Cu ceai clar, bine indulcit si neaparat de menta!!
Yum…una din preferatele mele.Eu personal le consum cu lapte batut sau o sana delicioasa
Asa am crescut mare…friganele si lapte cu cacao :))
Deja, a inceput sa-mi lacrimeze stomacul.
Băh,na că mi-ați făcut poftă!Acuși mă duc să ”bucătăresc”și să bag câteva frigănele(mmmm,yum)!
@the sniper-bună ideea cu sana…
Hehheee … daca vad ca a facut atatea victime postul asta o sa am grija sa mai apara cate unul din cand in cand ca daca e ceva cu care sa ma pot lauda pe langa inteligenta si frumusetea nativa este faptul ca sunt un gurmand convins!
Pofta buna la toata lumea!
Da-i inainte,maestre