S’a terminat cu smecheria sau ANAF da doar o lovitura de imagine?

Din surse interne stiam de ceva vreme ca la ANAF se pregateste un serviciu special care sa controleze marile averi si in special pe cele afisate ostentativ. Sa fie un an si mai bine de cand stiam de infintarea unui asemenea serviciu special la care cea mai grea parte a fost recrutarea de personal din cel existent pentru ca nimeni nu se prea inghesuia sa faca parte din acest serviciu de teama unor eventuale belele ulterioare, cunoscute fiind legaturile nu tocmai ortodoxe ale acestor bogati de carton in mare parte fiind vorba de manelisti, camatari si alti liberi profesionisti din bransa.

Actiunea este una mai mult decat binevenita intr’o tara in care desi declarati cu ajutoare sociale pe la primarii, multi membrii din nationalitatile conlocuitoare afiseaza cu nesimtire si sfidare un lux ce nu este justificat sub nici o forma nici din punctul de vedere al veniturilor declarate si in nici un caz al impozitelor platite.

In ciuda declaratiilor belicoase ale ANAF cum ca acest serviciu va intra in actiune la modul foarte serios in curand, nu ma pot intreba daca nu avem cumva de a face doar cu o lovitura de imagine a unui ANAF care s’a facut de ras in primavara dupa ce a luat la puricat buticurile si magazinele mici care functionau totusi legal, inchizand multe din ele pentru maruntisul nedeclarat ca sa nu mai pun in discutie aberatia taxei pe bacis care a sfarsit atat de lamentabil. Inca ma indoiesc ca ANAF va face cu adevarat ceva in aceasta privinta avand in vedere faptul ca nu exista nici o metodologie declarata in acest sens in afara de faptul ca cei de la ANAF vor cere de la primarii/serviciul de inmatriculari/serviciile navale si aeronautice si alte institutii abilitate statistici cu averile declarate de cei ce le si afiseaza in mod atat de ostentativ. Cum va ramane totusi cu masinile foarte scumpe inmatriculate in afara (mare parte din ele) cu banii incasati din cantari de manelisti sau cu banii luati de camatari … valori nedeclarate nicaieri, bani negrii ce se invart in cercurile restranse ale interlopilor?! Care va fi metodologia de control si taxare a acestora? Cum vor sechestra si vor face confiscarile averilor nedeclarate? Il vor obliga oare pe Minune and CO. sa umble cu casa de marcat dupa ei si sa dea bon pentru fiecare strigare la microfon, sau?!

Imi vine greu sa cred ca in curand vor disparea BreakingNews’urile laudativ’pupincurist’tiganiste de la televiziunile de canal de pe la noi cu nuntile tiganesti care sfideaza cel mai elementar bun simt si umilesc o tara intreaga pe motiv ca le este permis atata vreme cat se cotizeaza unde si la cine trebuie, permitandu’si chiar sa blocheze si sa sfideze un oras intreg fara ca nimeni sa se sesizeze si sa existe ulterior niste anchete in acest sens la toti cei responsabili pentru permisivitatea lor suspecta.

Imi pastrez speranta ca macar este un inceput si ca in viitor lucrurile se vor schimba si ca acest nou serviciu ANAF infintat cu surle si trambite va incepe sa isi faca treaba asa cum trebuie pentru ca tara asta sa capete in sfarsit o fata civilizata in care sa nu isi mai faca nimeni de cap pe motiv ca e smecher pentru ca pupa unde trebuie!

Voi ce parere aveti? Credeti ca se va schimba ceva si ca ANAF isi va face cu adevarat treaba sau e doar o lovitura de imagine pe fondul unei probleme nationale dureroase?!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura