Historical reenactment

In traducere libera este un soi de istorie retraita la propriu prin punerea in scena de catre actori a unor fapte istorice din vremuri demult trecute. Asemenea manifestari nu sunt o inventie moderna ele fiind patentate pentru prima oara de catre romani in arenele unde luptau gladiatorii care de multe ori erau folositi pentru punerea in scena a unor astfel de fapte istorice, marea diferenta fiind ca astazi nu mai mor oameni pentru a le duce la bun sfarsit.

Pe dincolo aceste manifestari sunt uriase avand o mare priza la public, pe la noi (mai exact prin adeal) au pornit timid in urma cu cativa ani devenind insa tot mai serioase de la un an la altul. Povestea uneia dintre cele mai celebre trupe de historical reenactment de pe la noi, Terra Dacica Aeterna, pe care i’am vazut si eu la treaba de cateva ori alaturi de alte trupe si pot spune ca sunt chiar buni, o puteti vedea mai jos alaturi de Carmen Avram si emisiunea „In premiera”, n’joy … smileAti participat sau ati participa la festivaluri de historical reenactment? smile

 

 

2 comentarii la „Historical reenactment”

  1. Am vazut, de doua ori. Prima oara la El Djem si a doua oara la Effes. Mult mai spectaculosi turcii, stiu sa se vanda mai bine decat tunisieni.
    Daca includ si ce se intampla pe la Sighisoara, pot spune ca am vazut de mai multe ori.

    Răspunde
  2. Pe la noi e la inceput … dar au evoluat tot mai mult de la un an la altul … ceia ce pe mine ma bucura.

    Daca ajungem pe la Effes … poate prindem ceva. laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura