I-Phone 5 … suflete pentru un telefon?!


La un an de la moartea lui Steve Jobs … considerat si un vizionar al noilor tehnologii … angajatii care produc I-Phone 5 in fabricile Foxconn s’au revoltat impotriva conditiilor mizerabile in care sunt obligati sa munceasca. Nu este pentru prima oara cand se intampla asta … de aceasta data insa la aceasta revolta au participat mii de persoane …

… care au reclamat faptul ca muncesc in conditii de sclavie moderna in care orele de munca sunt non-stop in afara celor in care dorm si mananca … lucrurile inrautatindu’se major mai ales dupa lansarea I-PHONE 5 in urma cereri foarte mari.

Un jurnalist sub acoperire trimis de agentia de stiri Shanghai Evening Post a trait timp de 10 zile experientele traite intr’o asemenea fabrica a mortiilor vii intr’un reportaj cutremurator pe care il gasiti aici. Dupa ce cititi aceste experiente … ma intreb cat de mandrii se mai simt cei care au cumparat un astfel de telefon cand stiu ca pentru fabricarea lui au murit poate cateva suflete in timpul in care altele traiesc intr’o crunta suferinta?!

Probabil ca cea mai mare viziune a lui Steve Jobs a fost cea a unei sclavii moderne! O fi fost el un mare vizionar al tehnologiei (desi ma conving tot mai tare ca NU) … dar cu ce pret?!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...