La cererea “fanilor” …

Mircea m’a rugat sa fac un test cu noul pc primit de la mosi, iar eu pentru a ii satisface curiozitatea am zis sa ii fac si cateva in plus care sa incerce sa reflecte cat mai bine cat de mult conteaza un CPU in raport cu performanta GPU. Iaca ce a iesit …

LuxMark GPU only …

LuxMark GPU + CPU …

Maxon Cinebench 11.5 scoruri pentru OpenGL si CPU@3000MHz (default)

Maxon Cinebench 11.5 scoruri pentru OpenGL si CPU@3830MHz (o.c.)

3DMARK 2006 CPU@3000MHz (default)

3DMARK 2006 CPU@3830MHz (o.c.)

Testele au fost facut in rest in conditii normale de exploatare. Am facut si o.c. la CPU in limita posibilitatilor de racire oferite de cooler (urca pana la limita a 4,2GHz insa nu face fata coolerul montat acum) pentru un comparativ si o mai buna idee.

Domnule Mircea, sper ca esti multumit! N’joy! laugh

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

8 Responses

 1. Mircea C. says:

  Oooo, multumesc ! La LuxMark rezultatele sunt cam la fel pt ca implementarea NVidia a OpenCl nu are obiect CPU “NOTE: NVIDIA OpenCL doesn’t include an OpenCL CPU device. This mean that you will obtain the same result from “OpenCL GPUs + CPUs” and “OpenCL GPUs-only”

  Dar diferenta dramatica se vede la CineBench unde GPU-ul are scoruri de 10 ori mai mari decat CPU. Practic, cu o placa de ultima generatie de la Nvidia sau ATI ai un mic supercomputer in calculator, cu sute de core-uri care pot rula in paralel. Deocamdata nu toate aplicatiile stiu sa foloseasca aceasta putere de calcul, dar sper ca se vor alinia cat mai multe in viitor.

  P.S. Eu cu un mic overclocking la GTX 460 am obtinut 2540 la LuxMark, dar cu o martoaga de Celeron E1200 overclock-at si ala la 2.66 Ghz laugh

 2. ice4you® says:

  Este greu sa obtii un procesor multitasking care sa aiba performantele unuia dedicat pentru un singur task cum este cel grafic. Odata cu implementarea noilor tehnologii cum ar fi CUDA (Compute Unified Device Architecture) de exemplu se ajunge mai aproape de ceia ce spui tu. Probabil ca in timp, unele din sarcinile care acum se adreseaza CPU vor incepe sa fie preluate de GPU mai ales ca asistam si la o tendinta inspre noile APU (Accelerated processing unit).

  GTX 460 este una dintre cele mai bune placi entry level chiar si la ora actuala avand in pret foarte bun si oferind performante decente mai ales daca este varianta cu GDDR5@256Bit.

  Am incercat si eu un mic o.c. Ce a iesit gasesti aici:

  Core: 700MHz
  Memory: 1245
  Shader: 1610

  http://imageshack.us/f/706/750i.jpg/

  Si …

  Core: 730MHz
  Memory: 1305
  Shader: 1662

  http://imageshack.us/f/834/oc2p.jpg/

  laugh

 3. Andrei Ianos says:

  Te felicit pentru un asa PC. Din pacate procesoarele alea sunt de la foarte rare in sus si cand le gasesti au niste scoruri de te ia cu frisoane. Nu am bani sa imi schimb toata platforma si m-ar tenta si pe mine unul, poti sa imi spui de unde l-ai cumparat?

 4. SAM says:

  Q9650 este un procesor puternic dar in acelasi timp foarte firbinte. Cum se descurca coolerul?

 5. ice4you® says:

  Destul de bine, astia de la DeepCool se pare ca se descurca. Idle se situeaza intre 42-45 de grade@800rpm in fulload urca pana in jurul valorii de 65 de grade la aceleasi rotatii. Maximul este de 2800rpm la care este destul de zgomotos insa. Si da … pentru un Q9650 iti trebuie racire serioasa, ala stock de la Intel este o gluma proasta.

 6. Serban says:

  Hmmm, la ce frecventa sunt acele temperaturi ca vad ca l-ai si overclokat?

 7. ice4you® says:

  Default@3GHz … la 3,8 si ceva sare pe la 70 in fullload @ 2000rpm avand activata din BIOS optiunea QFAN control. Ar urca la 2800rpm daca dezactivez optiunea QFAN … da eu am urechi sensibile rau laugh

 8. Radu says:

  Temperaturile se mai pot reduce cu o pasta siliconica de calitate gen Artic Silver. Oricum, este si ramane un procesor fierbinte la fel ca si I7 care mi-a scos ceva bani din buzunar sa il vad in limite decente, amintirile ducandu-ma la Prescott laugh