La Stalingrad s-a acoperit pamantul si de sange romanesc

Voi fi scurt.

La 73 de ani de la batalia de la Stalingrad s-a deschis:

Cimitirul de onoare al militarilor romani cazuti departe de tara.

In campania de atunci 182.441 militari romani (16.566 morți, 67.182 răniți, 98.692 dispăruți) reprezentau gruel tribute platit de Armatele 3 si 4 romane.

Momentan , doar 10 militari au fost inhumati cu onoruri acolo.

Mai multe aici.

Sa le fie tarana usoara!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

 1. ice4you® says:

  Dumnezeu sa ii ierte pe ei, si ei pe noi ca i’am uitat in buna traditie romaneasca!
  Odihneasca’se in pace!

  P.S. Tot respectul pentru URSS … actuala, fost si viitoare! Vorba lui Cristoiu … “am trait sa o vad si pe asta” … generali rusi depunand jerbe si coroane de flori impreuna cu cei romani! Impresionant si istoric moment!

  Oare presedintele nostru prin ce hore se mai prindea ca surdumutu in timpul asta? Nu i’o fi placut la doamna Carmen, Rusia … frig … mall’uri nu pe gustul dumneaei … deh …

 2. the_sniper says:

  Jos palaria in fata ambelor tabere,pentru respectul acordat unul altuia.Faptul ca se comemoreaza evenimentul,inseamna ca uitarea nu s-a asternut inca pe evenimentele din iadul de acolo,si sper sa nu se intample niciodata,pentru ca doar asa putem invata sa nu se repete.Ma bucura ca eroii nu au fost uitati,chiar daca au fost acolo liberi sau obligati.Respect si plecaciune.