Locuri de vizitat in Bucuresti – Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu

Palatul Șuțu este un edificiu din București, situat în zona Universitate, sector 3, construit între anii 1833-1835, după planurile arhitecților vienezi Conrad Schwink și Johann Veit. Clădirea este construită în stil neogotic. În prezent palatul găzduiește Muzeul Municipiului București.
wikipedia.org

Este un obiectiv situat in zona Universitati, vizavi de Spitalul Coltea ce merita vizitat. Din cand in cand, salile acestui muzeu gazduiesc diverse expozitii, asa cum este si cazul expozitiei cu “Instrumente medievale de tortura” care va fi putea fi vizitata pana in luna iunie a acestui an.

Printre acestea se numara fecioara de fier (preferata contesei Bathory), leaganul lui Iuda, scaunul de interogatoriu,garota, tortura cu apa, scaunul vrajitoarelor, roata, diverse masti ale rusinii, teapa, masa de tortura si multe alte instrumente care au darul de a iti strecura fiorii in oase doar cand le privesti! Instrumentele sunt originale, aduse din Polonia si apartin unei colectii private, fiecare instrument avand povestea si istoria sa …

Daca sunteti, sau treceti prin Bucuresti pana in data de 10 iunie 2012, va recomand sa vizitati atat palatul cat si aceasta expozitie ce are darul si de a impresiona si de a infiora! Poate cea mai tare chestie a fost aia ca pentru niste obiecte aparent banale si denumiri ironice (fluierul, vioara, baza…) oameni in maleficul lor au reusit sa le gaseasca niste utilizari terifiante, tainele torturii fiind unele ce ce trec de banalul aparent si culmea este ca cele care parea a fi cele mai blande dintre ele provocau cele mai crunte chinuri! Descrierile si ilustratiile sunt suficient de bine exprimate astfel ca daca sunt combinate cu imaginea instrumentului in sine ai momente cand simti fiori reci privindu’le si stand in preajma lor! laugh

Pretul unui bilet este de 7 lei pentru copii si 15 lei pentru adulti. Fotografierea si filmarea in interiorul expozitiei este inclusa in pret!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Denisa says:

    Nu este de mers singura pe acolo!! laugh Vorbesc cu niste prieteni si poate ca ma duc si eu in weekend!

  2. Vlad says:

    Duminica este deschis?