Lucrurile bune nu mor niciodata pentru ca nu sunt lasate

Povestea noastra cu:

Sa ne intoarcem la perele cacate …

Porneste de la service’ul auto pe care il are un bun prieten al meu, la care i’a crapat laptopul din service asa de rau inca s’a pus problema inlocuiri lui. L’am lamurit ca mult mai ok pentru hala de service si conditiilor vitrege de acolo, ar fi un desktop PC, pentru ca un nou laptop (ce oricum este folosit ca statie fixa pe un birou) va crapa destul de curand (ca si celalalt) din cauze de praf, umiditate si alte d’astea care numai bine nu ii fac. Zis si facut … am trecut la cautarea unui desktop PC potrivit pentru nevoile lui de acolo, si pentru ca avea neaparata nevoie si de port serial am plecat de la bazele unui server mai vechiut (la care i’am maritat intre timp XEON‘ul laugh ) ce il aveam abandonat prin service mergand pe premisa rezistentei ridicate la tavaleala (placile de baza/sursele de alimentare sunt mult mai tapene ca la un PC), i’am trantit un Intel Pentium Dual-Core@3,4GHz/3Gb RAM/HDD 250Gb/DVD … avion cu motor pentru ce aplicatii ruleaza el acolo care in principiu sunt in genul AutoDATA, TecDOC, si ale cateva minuni de astea printre care si cateva aplicatii pentru diagnozele auto pe care le are plus ceva net pentru gugalit diverse informatii din domeniu. Avand in vedere ca PC’ul avea o licenta corporate de Windows 2008 Server/Seven 64 Bit iar configuratia il ducea fara probleme, m’am apucat de instalat la Seven’ul ala increzator ca sunt pe drumul cel bun si toate au mers struna pana cand m’am apucat de instalat la aplicatiile despre care vorbeam mai sus de unde au inceput probleme de diverse feluri, incepand cu erori care mai de care mai bizare in operare ale unora si pana la refuzul altora de a se instala! sad Bineinetels ca m’am apucat de cautat versiuni mai noi sau cel putin update’uri pentru versiunile existente si da’i si chinuiete si dai si cauta si dai si injura si blesteama atat pe aia de la Microsoft cat si pe aia de au produs aplicatiile respective … pana cand am cedat psihic, mi’am bagat picioarele in tot si am ales varianta prin care sa fac un downgrade la instalarea sistemului de operare si m’am intors cu mandrie la good old and imortal WindowsXP SP3/32Bit

Pe care odata ce l’am instalat bineinteles ca a facut minunea de a disparea toate problemele cu care imi rupsesem capul o zi intreaga.

Morala povesti:

Cum dracu sa dispara in conditiile astea WindowsXP chiar si la 15 ani de la lansare atata vreme cat chiar si dupa 3 ani de cand a fost abandonat oficial, inca este necesar in unele domenii de activitate deoarece exista aceasta uriasa fractura intre Microsoft si programatorei de productive software. Cazul aplicatiilor de diagnoze auto ceva mai vechi (si aici vorbim de unele care costa cateva mii de euro … deci nu isi permite nimeni sa le schimbe ca pe ciorapi) nu este singular, am intampinat asemenea probleme si in cazul unor aplicatii medicale sau de contabilitate de exemplu si lista poate continua, mai ales in aparatul de stat unde am dat chiar si peste PC’uri ce rulau inca Windows 988SE la mare cinste. laugh

Long live WindowsXP!

4 comentarii la „Lucrurile bune nu mor niciodata pentru ca nu sunt lasate”

  1. Deoarece nu pot arunca la tomberon un scaner vechi si bun, din simplul motiv ca a fost facut pe vremea lui 98SE iar cei de la HP chiar s-au scremut sa-i faca un update pentru XP, am fost nevoit sa-l instalez intr-o masina virtuala (host Win 10 x64).
    La auzul sunetului de la pornire….mi s-a pus asa, un nod in git, ce vremuri…

    Răspunde
  2. Costine bun venit pe aici!

    Te inteleg perfect … am si eu cateva componente cum ar fi un SB LIVE! 5.1 Digital Platinum Edition care se aude absolut fabulos + un SB Audigy Platinum … dar din pacate … nu prea mai am ce sa fac cu ea pentru ca, vorba ta, aia de la Creative abia s’au scremut de un driver pentru XP, iar de Seven nici macar nu au mai vrut sa auda desi ele si in ziua de astazi ar functiona fara nici un fel de problema pe orice port PCI. Intre timp s’au apucat unii sa faca niste drivere KXProject parca, dar eu unul nu am mai reusit sa le fac sa mearga cum trebuie, plus ca imi lipseste acel control panel care in definitiv era cam toata jmecheria pentru a te juca cu placile alea la adevarata lor valoare.
    Sucks. smile

    Răspunde
  3. Am lacrimat si eu o vreme pe linga Audigy-ul ala, ma si vedeam eliminind un capac de 5,25 de la carcasa ca sa ma pot delecta cu controalele de pe fata dar…era mult prea scump pentru buzunarele mele de atunci.
    De ce nu-ti faci un sistem doar pentru el? Fara net, fara nimic, chior, doar pentru muzica / film.
    Asa ca (in timp) am investit intr-un sistem AV receiver 5.1 si boxele adiacente. Noroc ca stau la curte, la bloc imi faceam firma de dat jos tencuieli, mai ales la ce gen de muzica ascult eu…

    Iar de venit pe blogul tau, n-am facut altceva decit sa urmez link-ul pus la Marius.

    Răspunde
  4. Ei bine ca sa ma intelegi de ce imi bat cuie in cap ori de cate ori imi aduc aminte, eu am bay’ul despre care vorbesti …

    Placile fiind varianta Platinum, iar bay’ul asta functiona impecabil pe amandoua placile de sunet, l’am folosit vreme buna pentru productie audio-video. A trebuit sa renunt la el odata cu placile … pentru o varianta noua de placa audio de la ei trebuia sa cumpar un alt bay … si nu ai putea spune ca sunt ieftine nici placile si nici bay’urile respective.

    Sunt de cacat si Microsoft si Creative … ca alt compliment mai bun nu gasesc acum. laugh Intre timp mi’am tras si eu sistem AV independent dar … la PC am ramas pricopsit cu o integrata ceva mai acatari ce e drept dar tot departe de ce era Creative.

    In rest … ma bucur ca ai venit … cand am pus link’ul ala la Marius vroiam doar sa nu ma intind cu povestile si acolo … no acuma ce sa’i fac, raman dator cu o bere la Marius … sau nu ca i’am dat niste consultatii financiar-contabile … deci suntem chit! laugh laugh

    P.S. Acum am vazut intrebarea ta:

    O vreme l’am folosit pe un multimediaPC cu WinXP insa … as avea nevoie de placa aia pe desktop’ul principal … sad

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura