Lumea a luat’o putin cu caputul

Pentru ca am ceva experienta, de vreo doua saptamani ma straduiesc sa ajut un prieten sa isi gaseasca o masina second-hand, una intr’o limita decenta de bani, omul nu e nici capos, nici fixist si nici excesiv de pretentios, dar vrea si el ceva cat de cat ok de care sa traga cativa ani, daca tot a muncit pentru banii aia. Tot de doua saptamani am inceput cautarea pe celebrele site’uri de anunturi online si printre cunoscuti, poate dam de o masina cat de cat buna pentru ce vrea omul si care sa merite banii aia.

Lumea a luat’o putin cu caputul

Pe langa preturile care au sarit pana la cer la masinile second-hand si clasicele tepe frumos lustruite, marea surpriza e ca dai peste tot mai multi oameni care dintr’o scurta discutie cu ei la telefon, iti dai seama ca sunt plecati putin cu caputul, ultimul din dimineata asta certandu’ma destul de tare cand l’am intrebat daca e disponibil sa venim dupa maina azi, pe motiv ca „masinile nu se vand asa, de pe o zi pe alta cum vreti voi, cel mult azi puteti veni (230 de kilometrii) sa vedeti masina si eventual sa ne auzim de luni incolo!” Sa va mai povestesc aici si de aia care pun pret de vanzare pe internet, vorbesti cu ei la telefon pentru confirmare si stabilirea unei intalniri, iar cand ajungi sa vezi masina iti cer cu totul alt pret pe motiv ca ” pai si eu acum ce sa imi iau cu banii astia, la ce preturi sunt acum la masini?!” shock

Nu mai fumatz, babaieti!

18 comentarii la „Lumea a luat’o putin cu caputul”

  1. Babe, dau cu sapa-n bits&bytes de pe vreme lui ECAROM 881 și SPOT 83, pour les coinesseurs.
    Ce vreau să spun și să vituperez, luni pe la 9 am am pus o recomandata cu confirmare de primire la poștă, Poșta Română mânca-ți-aș. Azi după 4 zile, pe siteul oficial, pe tracking, plicul e încă in oficiul poștal! Plicul în momentul depunerii capătă un cod de bare, etichetă unică care ar trebui conform scopului să îi descrie parcursul către destinatar. Am fost la oficiul unde am depus corespondența, azi, joi pe la ora 12 am. Faceau schimb de tură. Am așteptat 45 de minute ca o duduie purisancă și autosuficientă să-mi spună că nu regăsește corespondența depusă. Mă tutela și-mi reproșa că aș fi excesiv în așteptarea mea ca o corespondentă între 2 localități despărțite de 450 km să poată fi livrată în 4 zile lucrătoare.

    Între povestea ta și povestea mea elementul comun este anomia și disoluția nu a statului, cât a fibrei umane.
    Ne-am pierdut simțul măsurii și busola morală.

    Răspunde
  2. Salut,
    De ceva vreme vroiam sa-ti spun si sa nu mi-o iei in nume de rau.
    Sunt doua campuri de defilare … pe cel din stanga nu-l pot defila chiar daca sunt cu cursorul pe el … in schimb pe cel din dreapta il pot defila fara probleme sus-jos.
    Este un pic enervant sa nu pot defila stanga independent de dreapta … trebuie sa trec prin toate comentariile (nu ma deranjeaza comentariile absolut deloc, la cat mai multe !) sa pot vizualiza tot campul din stanga.
    Si ma refer la asa ceva … smile
    https://youtu.be/gLfDfU_ML1s

    Răspunde
    • Multam de feedback, e oricand bine venit! Nu prea imi este clar care este problema ta si ce anume vrei sa „defilezi”, cum nici ce rezolutie folosesti pe desktop pentru viziualizare, optimizarea temei este undeva la o rezolutie de mijloc, respectiv 1380px (720p) care la mine se comporta destul de ok in cazul utilizari scroll’ului. Tema find una responsiv, utilizeaza trei benzi de vizualizare dinamice care se adapteaza in functie de rezolutie si continutul pe care il au pentru a nu lasa spatii libere cum era in cazul temelor fixe. As putea sa le fixez si in cazul dat, insa ar arata ca un site de acum 20 de ani. Banuiesc ca pe tine te intereseza cel mai mult sa vezi care au fost ultimele comentarii. Am facut cateva modificari, sper ca e mai ok acum.

      Răspunde
  3. Putin mai mult!
    Da’ la mine a fost cu noroc, altfel in ziua de azi aveam un BMW X5 in loc de Ford Ranger.
    Pe scurt vorbesc cu niste nemti la o firma, stabilesc cu ei ca vin in 3 zile si ca vreau masina, le dau si 2000 avans si acolo ajuns imi zice un baiat ca masina e vanduta de cam… ~o luna!!! crazy

    Răspunde
  4. Pai tovarășe, văd la tv că toată lumea serioasă se ocupă cu agricultura de cannabis, și tu tragi cu ajutorul pentru achiziția de mașini care o enervează pe Greta .. dar pe bune, au băgat ceva in aer ăștia , că lumea s-a mediocrizat în masă.. nu mă refer la ceva anume, dar e vorba de interacțiunile mele zilnice presupuse cu oameni bine instruiți și relativ bine plătiți .. vine la țanc inteligența artificială, mai ai cu cine dracu să schimbi o idee , o părere, ceva .. cu oamenii, mai greu..

    Răspunde
    • Tovarășe m-ai îmbărbatat! Povestea cu inteligența artificială, am convingerea că este o reinterpretare modernă a mitului lui Pigmalion.
      Ai grijă totuși ce-ți dorești. Problema e legată de topos, Ovidiu îi face publicitate lui Pigmalion scriind Metamorfozele ba în Sulmona, ba în Roma.
      Ajuns pe la noi, mai scrie doar Tristele. Aici intervine topologia. Ce ne facem dacă algoritmii de învătare ai inteligenței artificiale rulează seturi de date produse proști nativi?
      Producem o unealtă artificială care emulează imbecilitatea naturală?
      dash2
      E ca și cum ai aștepta să citești picanteriile din Arta de a iubi, dar parcurgînd textul dai doar de sumbre și mohorâte evocări hibernale șfichiuit de rafale de crivăț, înecat într-o poșircă acră, învelit într-o blană aspră și împuțită.
      Vae victis!

      Răspunde
      • p.s.
        … cam așa cred că arată viitotul cu AI, o șusă sinistră cu și pentru gherțoi, scenariul lui ideocracy, în interpretarea unor `educatori patrioți` precum Coldea, Maior, MRU, Helvig&Co.
        Iată un posibil teaser, https://youtu.be/7gMCh5utMPs

        Răspunde
      • Dincolo de licențele artistice, ai surprins un adevăr în situația asta – și anume, inteligența artificială este și va fi agresivă, intoleranta, prefăcută.. limbajul uman conține el însuși structura psihicului uman .. unde te contrazic – nu, nu învață din seturi de date produse de prosti nativi ( proștii nativi nici măcar nu citesc, ce să mai scrie ) , învață din ce am incercat fiecare să învățăm, cu capacitățile noastre umane limitate .. nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar tot niște mașini ( cu hardware biologic e drept ) suntem și noi .. ba suntem teribil de ineficienți , și ca viteză, și energetic.. ar trebui să ne obișnuim cu ideea de umilință, suntem ceea ce suntem , legile evoluției darwiniste și-au atins limitele .. de acum încolo, dumnezeu cu mila..

        Răspunde
        • Și dacă tânărul Darwin s-a înșelat, conștient fiind, contra bună retribuție? Dacă teoria sa servea teribil intereselor casei regale, deh, sânge albastru selectat atent în generații… evoluționism la scară mică… și dacă Thomas Huxley (bunicul lui Aldous, da, exact, bunicul) a devenit în epoca „bulldogul lui Darwin” doar fiindcă era necesară legitimarea doctrinei politice ce permitea eugenia? Și poate un alt membru al familiei, Julian Sorell Huxley (fratele lui Aldous) a dus stindardul unei pseudo științe mai departe, promovând eugenia și darwinismul social? Și dacă dragul de Julian Huxley este cel ce pune bazele UNESCO și e și primul său director?
          Și dacă teoria evoluționistă a lui Darwin a tot fost aplicată greșit , acceptăm ideea de „darwinism social”?
          Teza își are originea în stratificarea claselor sociale din Anglia și a fost adesea folosită ca termen general pentru orice argument evoluționist despre baza biologică a diferențelor umane. Bazându-se pe darwinismul social, susținătorii mișcării de eugenie din secolul al XX-lea au căutat să „îmbunătățească” stocul genetic uman, la fel cum fac fermierii în agricultură. Hitler și familia Gates au aplicat teza pe populații extinse… planningul familial desprea asta este. Scriu despre sterilizare foțată nu despre contracepție ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12346214/ ).
          Iar în final, intrebarea mea e câtă incredere poți avea într-o AI alimentată cu date produse direct sau indirect, prin exegeți, de cei de mai sus menționați?
          Suspectezi că un AI va dezvolta o umbră de moralitate rulând un set de date produse din elucubrațiile lui Bill Gates sau Aldous Huxley?
          Ori poate din discursurile lui Greta?
          laugh

          Răspunde
          • …. și eternul meu p.s.
            Urmare a răscoalei din 17 iunie

            Secretarul Uniunii Scriitorilor a dispus

            Să se împartă broșuri pe Aleea Stalin

            În care se putea citi că poporul

            Și-ar fi pierdut încrederea guvernului

            Și că numai prin muncă dublă

            O va putea recâștiga.

            N-ar fi mai simplu dacă guvernul

            Ar dizolva poporul și

            Ar alege altul?

            — Bertolt Brecht, „Soluția“ (1953)

  5. Eu nu dezbat problema moralității, a cenzurii, etc .. în final fiecare își poate ‘instrui’ propriile modele de AI pe datele pe care le dorește .. e ca în presă.. ce zic este că o mână de biți își creează o reprezentare a realității percepute foarte similară cu a ta .. și poate progresa mai mult decât o mai putem face noi..

    Răspunde
    • 1. Nu-ți vei putea alege modelul de AI și setul de date pe care a fost antrenat în procesul de „învățare”.
      2. Reprezentarea realității unei AI nu poate fi similară cu cea a ființei umane deoarece AI nu are o reprezentare a sinelui, emoție, speranță, afect sau orice alt sentiment. AI-ul nu poate dezvolta o viață interioară, nu obosește și nici nu se plicisește. AI-ul nu poate dobândi conștiința morții și nici fiorul erosului.
      3. Ca un adevărat Pigmalion, speri ca așteptările mari legate de AI să ducă la îmbunătățirea performanțelor .. sculptorul care s-a îndrăgostitt de statuia pe care a creat-o încât statuia a prins viață… partea bună/proastă este că în pofida publicității și campaniilor de promovare AI-ul rămâne doar un automaton lipsit de viață, o jucărie sofisticată a sfârșitului unei epoci a rococului tehnologic.

      Răspunde
      • 1. Fals
        2,3 o dai pe metafizică.. realitatea obiectivă spune altceva.. câtă vreme răspunsul ăsta putea fi generat de mine sau de un llm antrenat pe modul meu de a răspunde și a argumenta, ce mai contează frica mea de moarte și alte defecte de fabricație ale spiritului uman .. zic și eu ..

        Răspunde
        • De ce e fals că nu-mi pot alege setul de date de antrenament al AI-ului, precum și modelul de AI?
          Mă lasă gulagul digital al gugălistanului să o fac în ce mă privește și nu am citit eu atent EULA?
          crazy
          Conștiința morții se dobândește pe la 4 ani, urmează conștientizarea sexului … urmare a acestor ” defecte de fabricație ale spiritului uman” a fost posibilă apariția ta și a mea rofl . Nu e metafizică, e viață, cu alei toate, sex… moarte.
          Reducerea forțată a fiintei umane la un automaton e o dogmă.
          Lăs ceva aici, https://www.bitchute.com/embed/7V4UAe5JhWvc/ , poate, poate

          drinks

          Răspunde
          • Depinde de fiecare ce vrea sa creadă.. când un robot e mai eficient decât un om în orice activitate, omul nu are decât să creadă în nemurirea sufletului, ca simplu spectator.. dar atât.. nu suntem nici centrul universului, nici scopul vreunei evoluții.. suntem doar una din fluctuațiile entropice din univers .. dacă suntem doar avataruri într-o simulare, cu atât mai adevărată situația percepută de mine..

          • uffffffffffff, dar cine vrea să concureze cu un robot? dash2 Vrea iepurele să concureze cu glonțul? Își dorește cineva căciulă de blană de alice?
            laugh
            Nu ăsta e scopul existenței.
            Și să presupunem că am fi avataruri într-o simulare, schimbă natura umană? Ne anulează existența?
            Și apoi, am putea evada din simulare, materializându-ne cum, și unde, într-alt spațiu simulat ce către cine?
            crazy

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura