Inceputul razboiului din Israel pune capat razboiului din Ucraina?

Atacarea Israelului de catre Palestina anunta inceputul unui nou razboi care vine cum nu se poate mai prost pentru Ucraina, unde Vestul colectiv si NATO au pierdut dezastruos acest conflict prin proxy in fata Rusiei, de Rusia depinzand acum si impiedicarea extinderii conflictului din Orientul Mijlociu prin alianta sa cu Iranul si mentinerea formatiunilor paramilitare Hezbollah din Liban sub control, motiv pentru care Israelul nu a condamnat niciodata public actiunea militara a Rusiei in Ucraina si nici nu s’a implicat in vreun fel!

Inceputul razboiului din Israel pune capat razboiului din Ucraina, oferind portita de iesire asteptata de Vestul colectiv?

Inevitabila retragere dramatica a Vestului colectiv din razboiul din Ucraina depindea pana acum doar de un moment in care aceasta sa se faca intr’un mod cat mai putin rusinos public, conflictul din Orientul Mijlociu urmand sa fie unul lung si dificil, conform declaratiilor oficialilor israelieni.

”Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas”

a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Prin urmare, odata cu inceputul acestui razboi, cel din Ucraina va trece in plan secund, un moment pe care probabil ca il astepta intregul Vest colectiv si Nato pentru a retrage sprijinului Ucrainei, dupa o serie de evenimente care duc in directia asta si anuntul aproape la unison al NATO si UE, ca in ce priveste sprijinul pentru Ucraina, „s’a ajuns la fundul sacului!”

Un razboi in Orientul Mijlociu care incepe cu multe intrebari si un esec usturator al serviciilor secrete israeliene

„În decurs de câteva ore, zeci de militanţi din Gaza au străpuns gardul de frontieră în sudul Israelului, surprinzând poziţiile militare locale. Bărbaţii înarmaţi au răpit şi ucis israelieni în comunităţile din sud, filmându-şi asaltul în timp ce avansau în numeroase locaţii. Un jurnalist de televiziune din Gaza a prezentat un reportaj în direct despre un atac în interiorul Israelului, un moment aproape de neconceput. (…) Dacă este surprinzător, aceasta se datorează faptului că supravegherea societăţii palestiniene de către Israel este şi sofisticată, şi foarte invazivă, ia monitorizarea activităţii Hamas, în special, este una dintre cele mai importante sarcini pentru instituţiile de securitate. (,,,) Industria israeliană a tehnologiei de supraveghere, după cum a demonstrat scandalul programelor de spionaj Pegasus, este una dintre cele mai avansate din lume. În ciuda tuturor acestor lucruri, pregătirile Hamas au fost ratate.”

scrie in „The Observer” Peter Beaumont, fost corespondent la Ierusalim al cotidianului „The Guardian”, preluat de news.ro.

Asadar, inceputul acestui razboi incepe cu multe intrebari si un aparent esec usturator al serviciilor secrete israeliene, care pe langa ca sunt unele unele dintre cele mai puternice sunt si printre cele mai invazive servicii secrete din lume, Israelul find o dictatura condusa cu mana de fier de aceste servicii, care au motivat invazivitatea lor in societate cu prevenirea unor asemenea atacuri.

„Tot Israelul se întreabă: Unde este IDF (armata – n.r.), unde este poliţia, unde este securitatea? Cum a fost posibil ca acest lucru să se întâmple chiar la împlinirea a 50 de ani de la războiul de Yom Kippur, el însuşi considerat un eşec colosal al serviciilor de informaţii, când Israelul a fost atacat de o coaliţie arabă? Este un eşec colosal; ierarhiile au eşuat pur şi simplu, cu vaste consecinţe!”

a declarat Eli Marom, fostul sef al marinei israeliene, in direct la televiziunea de stat a Israelului.

Cine sprijina, sponsorizeaza si inarmeaza Palestina?

Miile de rachete trase de Hamas asupra Israelului intr’o singura noapte, inseamna pe langa abundenta si acces la aceste rachete pe piata neagra si multe milioane de dolari! Ce nu se stie inca este cine sunt sponsorii din umbra ai Hamas si de unde provin armele pe care le folosesc in atacul Israelului, zvonurile care circula fing legate de arme ce ar proveni din Ucraina, de unde ar fi ajuns in mainile Hamas cu ajutorul dealerilor de arme care opereaza in Ucraina. O alta ipoteza tot mai mult vehiculata ar fi ca acestea arme ar proveni din Afganistan, unde au fost lasate in urma de armata USA, dupa fuga rusinoasa si pe graba a acestora din fata talibanilor.

Opinie personala

Asadar, desi in zona framantarile militare sunt ceva obisnuit, de aceasta data asistam la un razboi atipic ce aduce multe elemente noi ce nasc foarte multe intrebari si mai putine raspunsuri. Pentru cei care sunt pasionati cat de putin de geopolitica, este usor de remarcat faptul ca pentru stabilitatea zonei si impiedicarea extinderi un conflict dezastruos in Orientul Mijlociu, un rol deosebit de important il joaca Rusia si China, cele doua tari devenind in ultimi doi ani cei mai importanti jucatori in acea zona, atat prin extinderea BRICS cat si prin relatiile bilaterale pe care le’au intreprins, China find cea care reusit istorica miscare de a aduce la aceiasi masa Iranul si Arabia Saudita dupa zeci de ani de de conflict. In concluzie, acest conflict dincolo de sangerosul razboi poate fi luat si ca un moment extrem de important din punct de vedere istoric, respectiv ca unul ce face parte din nasterea Noi Ordini Mondiale in zorii unei lumi multipolare.

UPDATE: Pozitia Palestinei

11 comentarii la „Inceputul razboiului din Israel pune capat razboiului din Ucraina?”

 1. Pretext pentru o a doua migrație care ar oferi soluția problemei ukrainiene prin renașterea Umanului hasidic, false flag care să justifice mediatic edificarea unui al doilea Israel în Europa … cât și un nou teatru de operațiuni care să implice Siria și Iran ( vezi tezele lui Zbigniew Brzezinski), astfel blocându-se demersurile BRICS în Orientul Mijlociu?
  La întrebarea cui servește acest conflict, răspunsul în acest moment este că evident nu servește demersurile lumii multipolare.

  Răspunde
 2. Nu pot sa nu observ ca fix dupa ce a terminat Putin de vorbit la Valdai s-a stricat si vremea si a inceput si scandalul in Israel! Cum ziceam… #coincidente, #amintiridinviitor!! wink

  Răspunde
  • Nu uitați că a fost și ziua de naștere a lui Putin, și pe bune începând de ieri s-a mai răcit vremea, nu se mai poate face plajă.. nu-ți mai bate capul tovarășe Ice, radu tudor ne-a explicat ce se întâmplă de fapt – rusia și iranul erau invidioși pe trendurile de vecin pașnic și bună credință ale israelului, și au complotat să strice fengshui-ul din zonă.. apropos de bombardamentele inumane și barbare ale rușilor, ați văzut cum arăta fâșia Gaza sub bombardament în seara asta ? Ăsta e un exemplu de bombardament făcut cu grijă pentru civili.. rușii ar putea folosi modelul, că e cel aprobat de vestul civilizat…

   Răspunde
   • Multumesc tovarase Cola, daca a zis ANAListul militar, acum sunt mai linistit! laugh Pe retele s’a dat intre timp startul la scbimbarea tredului …

    Răspunde
 3. Hollywood style .. men in black a avut o serie de 4 .. plus ăla făcut la presiunile feministelor .. deci încă vreo două conflicte după ăstea și o păruială pe identitatea de gen, și ne liniștim dracu pe planetă..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura