Marin Moraru la 79 de ani

Cu tristete am citit declaratiile maestrului la implinirea celor 79 de ani de viata cat o cariera in care spune ca de ziua lui nu isi doreste nici macar sa fie sanatos. Pentru mine a fost si ma bucur ca inca este, unul dintre cei mai mari si complexi actori pe care i’a dat scoala de teatru romaneasca, un actor cu totul special care a dat in cariera lui viata unor roluri absolut memorabile, fiind o placere sa il (re)descoperi in orice distributie in care a jucat.

In declaratia lui se simte singuratatea de care este inconjurat si poate mai ales lipsa colegilor si prietenilor de scena care s’au retras in mare parte pentru spectacolele ce le dau acum printre stele.

As vrea sa il intalnesc undeva si sa ii multumesc pentru tot ce a facut pentru bucuria noastra, din pacate s’a retras atat din spectacolele in care juca cat si din viata publica.

In doresc macar pe aceasta cale multa sanatate, chiar daca el nu isi mai doreste asta smile , si sa ii dea Dumnezeu locul ce il merita pe scena LUI atunci cand o veni vremea, dar maestre, nu este inca vremea, ne mai poti inca bucura pe noi! smile

6 comentarii la „Marin Moraru la 79 de ani”

 1. Asa se intampla in societatea noastra cu oamenii care au prea mult bun simt. In ce il priveste pe Marin Moraru actorul eu am numai amintiri de valoare cu el. In piesele de teatru in care juca imi placea sa ma uit la el chiar si atunci cand nu avea nimic de zis. Si fara cuvinte stia sa fie un actor mare. Si eu regret ca s-a retras din viata artistica desi cred ca l-au retras altii care nu puteau sa-si expuna nonvaloarea in prezenta lui. Mi-as dori sa ajunga la el cuvintele celor care il apreciaza.

  Răspunde
 2. Intr-un interviu Maestru este intrebat:

  „Faceţi politică? Votaţi?”

  „Nu, observ. Şi nu votez, sunt observator. Societatea este îngrozitoare, e oribilă, mă deprimă. Ar trebui să se întâmple o explozie a mămăligii ca să se rezolve ceva. Nu e admisibil ca un popor să trăiască aşa. Deocamdată nu văd posibilă o schimbare.”

  Răspunde
 3. Poate cel mai mare actor de comedie al nostrum, dupa Dem Radulescu, Dumnezeu sa-l ierte. Adevaratul actor de comedie utilizeaza limbajul, mimica si corpul, arta pierduta azi, coicul fiind azi apanajul vulgaritatii si al bagatului in diverse orificii. Marin Moraru ramane un mare OM si un mare Domn. Mare pacat ca nu mai joaca.

  Răspunde
 4. …”unul dintre cei mai mari si complecși actori’. Sunt de acord cu ceea ce s-a scris aici despre Marin Moraru, poate cu o mica diferență de opinie față de cea a lui Radu, în sensul că nu știu exact pe cine să consider cel mai mare actor de comedie dintre Marin Moraru, Dem Radulescu, Amza Pellea, Toma Caragiu ș.a. Mulțumesc pentru scenetele postate, mi-au prins bine după o zi plină la muncă.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura