Marturia lui Mihai Neamtu, la ceas de cumpana conservatoare: Monica Macovei la nunta lui Soros, discutii despre protestele #rezist

I’se pot imputa multe lui Mihai Neamtu, inclusiv lipirea lui de Traian Basescu, dar tanar find, i’am putea ierta totusi la fel de multe, mai ales ca in ultimi ani si’a turnat cenusa in cap, ruperea s’a de „intelectualii lui Basescu” si pozitiile sale conservatore in ce priveste atacul la Biserica Ortodoxa si valorile nationale, find poate ca alte motive suficiente cat sa ii mai acord o a doua sansa. In acest context, iata si o marturie a lui scrisa la ceas de cumpana conservatoare, despre blestemul Romaniei, Monica Macovei si participarea acesteia la nunta lui George Soros, unde au discutat despre protestelor #rezist din Romania si simulacrul dreptei romanesti.

George Soros și simulacrul Dreptei românești

Era o seară de martie în 2017 când, într-un aeroport aglomerat din New York, m-am trezit umbrit de silueta unui europarlamentar român – persoană publică recunoscută la Bruxelles pentru „lupta anticorupție” și integritate.

Ne-am salutat cordial și, cu zâmbetul pe buze, am întrebat-o pe Monica Macovei:

„Cu ce drumuri prin America?”

Răspunsul a venit prompt:

„Sunt aici la invitația lui George.”

Surprins de nonșalanța replicii, am ținut să verific:

„George Soros?”

Răspunsul a venit la fel de prompt:

Da, am fost chemată să discutăm despre protestele din România.”

Interesant, mi-am spus: un tehnocrat și un plutocrat dezbat mișcările de stradă. Doar atât? Niciun om inteligent nu traversează oceanul doar pentru niște povești la cafea. Dialogurile între politicieni și miliardari sunt rareori triviale și foarte adesea strategice.

„Și tu, Mihai? Ce vânt te aduce pe-aici?”,

m-a întrebat Monica.

„Păi… briza libertății”,

i-am spus rapid, cu aluzie la înfrângerea lui Hilary Clinton.

Discuția noastră n-a durat prea mult, căci eu — umil pasager cu bilet „economy” — n-aveam acces la „Business Lounge”. Ne-am despărțit civilizat, dar melancolic.

Mi-a fost evidentă, atunci, diferența dintre un antreprenor onest, deci limitat în resurse, și reprezentanții „elitei” globaliste, răsfățați cu nesfârșite granturi, stipendii sau funcții în instituții sau organisme transnaționale.

Îmi plătisem singur din propriul buzunar biletul transatlantic, în timp ce europarlamentarul nostru (remunerat din taxele românilor trimise la bugetul comun al Uniunii Europene) se prezenta euforic și obedient la întâlnirea cu finanțatorul Stângii progresiste de pe întreg mapamondul…

Eu vizitam părți importante din America suburbiilor republicane, la invitația unor biserici și familii de creștini harnici și patrioți, în timp ce oficialul român primea lumină de la un miliardar atașat de Black Lives Matter & Antifa.

Ulterior, am aflat „pe surse” că Monica Macovei a participat și la ultima nuntă privată a lui George Soros, întrupând cu eleganță principiul sacrosanct al separației între politică și bani. Câtă distanță între un fost procuror al Republicii socialiste și un magnat anchetat pentru fraude financiare! Am înțeles atunci că despărțirea noastră din „LaGuardia” era definitivă.

În ceea ce mă privește, magnatul Soros nu face parte din norod, ci din tagma jefuitorilor. El este orice, dar nu salvator al națiunii române sau vreun apărător al civilizației creștine.

Personaj amoral, arghirofil și lipsit de scrupule, celebrul mecena din New York a finanțat prin zeci de ONG-uri și fundații programe educaționale și acțiuni de stradă radicale și distructive.

Am relatat incidentul de mai sus unui amic din cercul conservatorilor noștri dilematici. Critic furibund al președintelui Donald Trump, prietenul mi-a spus că e dreptul oricui să se vadă cu oricine. „De acord”, i-am zis, „dar nu pretinzând că reprezinți Dreapta la București, pentru ca o dată ajuns la New York să plescăi și să mesteci vorbele Stângii.”

Nu poți combate corupția la Bruxelles, fiind sluga contorsionistă a unui speculant condamnat în 2002 de justiția franceză pentru tranzacționarea a 95.000 de acțiuni ale companiei Société Générale pe baza unor informații care nu se aflau în domeniul public.

Speculațiile financiare ale lui George Soros au sărăcit milioane de oameni, din Malayesia și Thailanda până în Franța sau Anglia

Cu banii câștigați prin metode uneori legitime, alteori suspecte, filantropul Stângii americane i-a susținut fanatic pe Barack Obama și Hillary Clinton, dar și pe alți lideri rasiști precum Rev. Jeremiah A. Wright. Soros este și-n spatele unor organizații odioase precum Planned Parenthood (implicată în vânzarea de organe a unor copii avortați).

Visceral opus tradiției iudeo-creștine, George Soros a pledat pentru legalizarea consumului de marijuana, finanțând acțiuni subversive, inspirate din manualul de luptă al agitatorului Saul Alinsky.

Sub administrația Obama, USAID a oferit milioane de dolari organizațiilor progresiste din Macedonia. Beneficiarii? Oamenii fostului Partid Comunist (numit astăzi Uniunea Democratică Socială). Ali Ahmeti, politician albanez de extracție leninistă, s-a bucurat de simpatia unor ONG-uri alimentate cu banii Open Society. Cui prodest?

Să fi avut vreo legătură destabilizarea guvernului conservator al unei țări din Balcani cu rolul jucat de Macedonia pe culoarul refugiaților plecați dinspre Siria către Germania?

O situație identică a fost notată și-n Albania, unde fondurile guvernului federal american au fost sifonate de ONG-uri stângiste

Și-n România, organizații precum GDS, Freedom House sau Centrul pentru Resurse Juridice au căutat să redefinească Dreapta, atacând ideea națională și cerând partidelor istorice ale democrației interbelice (PNȚ sau PNL) să renunțe la orice componentă creștină sau conservatoare.

Așa am ajuns ca printre doctrinarii Dreptei românești să apară foști ideologi comuniști, de la Alin Teodorescu până la Vladimir Tismăneanu (care înfiera NATO, prin 1981, drept dușman al blocului sovietic)…

Contaminarea Dreptei românești cu vulgata societății deschise a condus la diluarea creștinismului și la condamnarea conservatorismului drept extremism.

După cum rața și vulturul au fiecare aripi și contemplă — uneori — văzduhul, dar fără să respire vreodată același aer curat al înălțimilor, insul liberal-progresist poate fi oricând apostolul societății deschise, fără să revendice — precum sfinții — atributul catolicității Bisericii.

Progresistul aplaudă imperialismul cultural și omniprezența duhului lumesc („sfera seculară” sau „principiul laicității”), în timp ce credinciosul celebrează ubicuitatea Duhului Sfânt, așadar reperul transcendent și ancora sigură a universalității trupului lui Hristos.

De aproape două mii de ani, creștinismul e, simultan, local și universal, cultivând lectura profetică a prezentului în dialog cu memoria începuturilor apostolice. Globalismul, în schimb, urăște rădăcinile oricărei tradiții istorice și reziliența culturilor ancestrale, pre-moderne.

Cine oferă credinciosului busola discernământului spiritual? Comunitatea numită parohie. Adunarea vie a credincioșilor fixează, indiferent de epocă, acele standarde etice înalte pe care găinile marxismului le consideră depășite, irelevante sau antipatice. Iată de ce confuzia dintre globalism și creștinism reprezintă una dintre gravele erezii teologice ale epocii noastre.

Sub presiunea Stângii, însă, toate conceptele teologico-politice primesc, la noi, o definiție gumilastică

În spațiul american, conservatorii autentici sunt cetățenii puternici și liberi care, în locul vocabularului cosmopolit, preferă verbul direct și substantivul neaoș.

De aici și succesul președintelui Ronald Reagan, actorul fără mască, omul providențial care a câștigat două mandate consecutive la Casa Albă. Cum? Folosind cu inimă largă și bună credință cuvinte precum Dumnezeu, libertate, responsabilitate, patrie, memorie, istorie, credință, antreprenoriat, taxe mici, familii puternice, mama și copilul. Sunt termeni care rareori s-au auzit prin Parlamentul european…

scrie Mihai Neamtu, articolul integral, aici.

Presa din Romania dadea publicitatii o fotografie spectaculoasa

In care Macovei si Soros pozau intr’un grup de mai multe persoane, aminteste Bogdan Tiberiu Iacob.

7 comentarii la „Marturia lui Mihai Neamtu, la ceas de cumpana conservatoare: Monica Macovei la nunta lui Soros, discutii despre protestele #rezist”

 1. Pacat de Neamtu asta, copil tanar cu carte, l-a stricat anturajul, bine ca s-a lepadat de ei, desi imi este tare greu sa uit lipeala lui se scorpia de Macovei si jupanul Basescu, blestemat fie numele! Cu toate astea a scris bine ce a scris, sper sa nu se mai implice politic si sa ramana la asta! hi

  P.S. M-a derutat putin schimbarea, dar nu arata rau!

  Răspunde
  • Cam aia scriam si eu despre el candva, mda, e buna aia cu „pacat ca l’a stricat anturajul”! laugh

   P.S. Blogul trece printr’o perioada de tranzitie. S’ar putea sa ramana asa o vreme, s’ar putea sa nu … deocamdata m’am ocupat mai mult de partea tehnica a lui, respectiv viteza de incarcare care incepuse sa sughite. hi

   Răspunde
 2. „…tanar find, i’am putea ierta totusi la fel de multe…”
  ok! Dumnezeu sa-l ierte! E bine asa?

  bre @ice, pe langa faptul ca sunt un pesimist „greu”, sunt si foarte conservator in privinta schimbarilor extreme de mentalitate. Mi-e foarte greu sa cred ca unul din cei mai entuziasti si vocali basisti, dar si adept fervent al „agiornamentelor” la care sa se adapteze B.O.R., prieten „la catarama” (poate doar candva?!?!?!) , al lui baconschi, al lui papa-lapte-hagi, cristian preda dar si al jigodiei lup-in-blana-de-oaie sever voinescu, poate cel mai periculos dintre ei,cel ce zi-de-zi, prin intermediul Trinitas TV, toarna otrava in mintile si sufletele romanasilor ortodocsi slabi de inger. De-aia spun Dumnezeu sa-l ierte! ca io unul pe un asemenea om nu-l mai poci crede in ruptul capului!

  Ma rog, am priceput ca scriitura ta era mai mult despre betiva macoveanca si rolul ei in tragedia romaneasca, decat despre mucosul de neamtu, dar pentru ca urasc ENORM DE MULT grupul cacatilor de la cluj, la care s-a lipit si prostul de neamtu (probabil in virtutea inertiei de bun-ardelean si salvator- al- poporului- roman-de- peste- munti-de-mitici-si-de-ei-insisi, ca asa se cam cred toti cacatii din grupul respectiv), nu m-am putut abtine sa nu dezvolt treaba cu „cenusa”!
  Acum, gata, m-am descarcat! Va doresc o zi frumoasa in continuare! victory good

  Răspunde
 3. Bă boieru`, cu tot cinismul la care vine la pachet cu vârsta, cu mizantropia consecință a experienței de viață , tu @ice vrei să spui că un teolog care s-a adăpat cu poftă din izvorul cunoașterii Școlii de la Frankfurt se culcă progresist și se trezește doxologind de nebun in spațiul public, în spasme și remușcări?
  Și dacă da, când ar fi trebuit să-i dăm crezare, când atârna pe geamul wc-ului lui Băsescu înghesuindu-se cu madame Macovei, ori poate acum ?
  Ori poate firesc ar fi să ne întrebăm, acest domn practică coprofagia de foame sau doar de poftă?
  Aș înclina să cred că doar de foame, căci prea se aliniază cu mare precizie zeitgeist-ului și mai ales. trendului electoral. Vezi tu, nu poți alege drumul Damascului și să fii credibil doar fiindcă ești invidios pe cel ce a incasat 30 de arginți din visteria imperială.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura