Microsoft duce lupta impotriva pirateriei la un alt nivel

De curand Microsoft anunta brevetarea unui nou algoritm dezvoltat pentru a impiedica utilizatorii de internet sa acceseze continut online piratat, iar detinatorii licentelor ar putea şti imediat cine sunt respectivii utilizatori şi daca au mai folosit continut piratat in trecut.

Pe langa posibila implementare in viitoarele sisteme de operare dezvoltate de ei, Microsoft are de gand sa obtina profit si din vanzarea licentiei noului algoritm care ar putea fi implementat atat in browsere web, servicii cloud dar si chiar in aplicatii de redare multimedia ce ar putea raporta oricand continutul rulat catre detinatorii licentelor ce ar putea fi folosite ulterior ca probe in instanta in cazul unor procese pe care le pot deschide companiile respective impotriva utilizatoriilor care folosesc continut piratat in mod repetat.

Sursa.

Parerea mea este ca prin implementarea acestui algoritm, Microsoft violeaza drepturile la viata privata ale utilizatorului, lucru ce cu siguranta va duce la intreaga controversa legata de tracking care este considerat ilegal prin cam toate constitutiile din tarile democrate. De asemena, vestea asta va face ca tot mai multi utilizatori sa renunte pe viitor la produsele Microsoft si sa se indrepte inspre alternativele open-source care cu siguranta ca vor cunoaste o dezvoltare exploziva ce va da o lovitura serioasa atat celor de la MS cat si producatorilor de soft care vor implementa acest algoritm care chiar si celor care l’au achizitionat in mod legal, nu cred ca le va provoca mare bucurie sa se stie permanent monitorizati.

Intr’o lume tot mai mobila in care evolutia si dezvoltarea a fost sustinuta puternic de open-source si deschiderea oferita utilizatorilor si dezvoltatorilor, mie unul Microsoft imi demonstreaza inca odata ca este prins in timp ca ideei si viziune pentru viitorul din care, oricat de aberant ar parea, Microsoft s’ar putea sa nu mai faca parte in primul rand din pricina acestor idioate practici protectioniste care nu mai au nici o relevanta in realitatea actuala.

Ce parere aveti? Discutia ramane deschisa pe la comentarii.

10 comentarii la „Microsoft duce lupta impotriva pirateriei la un alt nivel”

  1. eu o vad un pic altfel .. dincolo de un mecanism de protectie copyright (asta poate fi reglementat si altcumva – prin plata cota parte din traficul generat de continut, de exemplu – da nu vrea google, microsoft, etc), e si un mecanism de autoprotectie .. nu de alta, dar te fac ‘unii’ si n-ai nicio forma sa te aperi, pe actualele legi .. daca nenea ala cu nume pe pom si domnitor – paltin sturza – nu se autoinregistra in timp ce vorbea la telefon, era halit pe niste inregistrari fabricate .. cata vreme nu exista privacy real efectiv, mai bine renuntam la el deliberat, si asta este .. macar e mai mica tentatia unora sa fabrice invinuiri pentru cei incomozi.. parerea mea ..

    Răspunde
  2. No problem, vom folosi Linux !!!
    Şi să fie rulat într-o maşină virtuală, ca să nu trăbuiască făcute configurările stufoase de la instalare. Asta ar fi soluţia cea mai comodă.
    Mai sînt şi altele, pentru care sigur se vor găsi „rezolvări”, pentru că la orice măsură de protecţie(?!) luată, se va inventa cîte o contra-măsură…

    Răspunde
  3. Hai nene ca gluma asta e la fel de buna ca aia cu PSD-ul care o sa creasca nivelul de bunastare al romanilor prin politica pe care o duce.
    Da, e frumos ce spun astia, dar au mai spus-o si altii inaintea lor, au mai incercat-o si unde s-a ajuns?
    Cunosc oameni care-ti violeaza sistemul de licentiere al Windows 10 in cel putin 6 moduri diferite si tu crezi ca astia or sa fie vreodata capabili sa faca un sistem bulletproof? N-au mai incercat-o si aia din Germania si si-au luat-o in barba?
    Singura solutie impotriva pirateriei e accesibilitatea. Cand un sistem de operare n-o sa mai coste in unele tari un salar intreg, cand acelasi sistem de operare n-o sa primeasca update-uri scumpe si proaste atunci lumea n-o sa mai aiba motiv sa pirateze, dar cand produsul oferit e si scump si prost atunci e o chestie ce tine de cultura.
    Tocmai de asta Netflix si Amazon Prime castiga batalia cu salile de cinema, pentru ca ei vand pe o suma fixa, modica un anume continut si te lasa sa alegi ce merita. 90% din continut e prost, dar macare nu joci ruleta ruseasca cu el ca la cinema.

    Răspunde
  4. Exact asta am discutat si noi pe aici. Lumea s’a schimbat si este intr’o permanenta schimbare, tampeniile pe care le face MS in ultimi ani dovedesc ca daca mai ieri erau cei care revolutionau o lume, azi se transforma in niste dinozauri ai lumii create de ei candva, pentru ca pur si simplu nu reusesc de nici o culoare sa isi schimbe mentalitatile invechite si nici viziunea mai ales in ce priveste aceasta vesnica lupta impotriva pirateriei pe care nu o vor catiga niciodata, orice ar face., ba chiar mai degraba risca ei sa dispara.

    Răspunde
  5. Pe noi astia normali la cap ne ingrijoreaza spionajul asta non stop ,dar vad ca altii nu au nimic de ascuns.Vreau si eu o lista cu femei ce nu au nimic de ascuns ,vreau sa verific daca au sau nu au nimic de ascuns.

    Răspunde
  6. „Singura solutie impotriva pirateriei e accesibilitatea. Cand un sistem de operare n-o sa mai coste in unele tari un salar intreg”

    Vorbim de același sistem de operare care a fost gratuit timp de un an de zile?

    Răspunde
  7. Ei, nu a fost chiar gratuit! Ca sa beneficiezi de el trebuia sa ai in prealabil o alta licenta cumparata a unui SO mai vechi de la ei, gratuit a fost doar update’ul.

    Răspunde
  8. Amu nu toata lumea are spume de astea in cap sa se inscire ca insider, de unde tragem concluzia ca a fost destinat ca gratuit doar pentru o masa restransa de oameni, nu la modul ala: veniti si luati ferestreee. laugh In plus de asta, sa fim seriosi, nici macar nu aveam de a face cu un sistem nou de operare, ci cu un SP pentru Windows 8, un soi de 8.2 cu toate imbunatatirile pe care le’au scos din 8.1 in ultima clipa inainte de lansarea unui pachet major de update’uri, icoanele de la Windows 3.1 si ceva traking ca bonus. laugh

    Răspunde
  9. Cand am vazut ce porcarii idioate face Microsoft cu al lor telemetry in Windows 10, m-am jurat pe totii sfintii (chiar daca sunt ateu) ca n-o sa folosesc niciodata Windows-10 ca principal sistem de operare. E pur si simplu inacceptabil pentru mine asa ceva.

    Deocamdata inca folosesc Win-7 atat la munca cat si acasa, cu planuri serioase de migrare permanenta catre o distributie Linux in viitor.

    Enough is enough.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura