Oare la ce mai avem nevoie de pasapoarte?

In UE calatorim de 10 ani fara a mai avea nevoie de altceva decat de banalul buletin de indentitate, dar asta se aplica doar si numai in UE, pentru ca in afara UE intervine obligativitatea detinerii unui act suplimentar, generic numit, pasaport. Logica unui asemenea document era utila in urma cu 20-30 de ani avand in vedere faptul ca lumea era impartita cu totul altfel, dar in ziua de azi, cand toti suntem cetatenii aceluiasi sat global, de ce oare mai avem nevoie de acest document suplimentar pentru a calatorii sau legitima intr’o alta tara din afara UE cand cel de indentitate ar trebui sa fie mai mult decat suficient, eventual avand alaturi o mica anexa ce sa contina viza pentru tarile care inca se incapataneaza sa mentina acest sistem perimat de acces pentru anumiti cetateni?

Credeti ca se va renunta vreodata la acest document mai ales intre Uniunii si satelitii lor sau dimportiva, in ciudatul context international s’ar putea sa reapara obligativitatea lui chiar si in tarile din viitoarea UE?

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. Malin says:

  Din cate stiu, pasapoartele se emit in continuare in formatul actual peste tot pentru simplul fapt ca pe ele se “stampileaza” vizele si foarte multe tari care incearca sa controleze imigratia sau contrabanda vor sa verifice vizele respective.
  Nu cred ca sunt obligatorii in continuare din punct de vedere logistic ci mai degraba din punct de vedere al securitatii cam la fel cum e si cu zona Schengen in UE.

 2. cola says:

  Sunt tari care au doar pașapoarte.. Gen us.. doar nu vrei sa intre lumea la granița cu permisul de conducere, sau cu Coranul, doamne ferește, precum a încercat nebunul ala din UK..

 3. ribon says:

  greu de crezut ca se va renunta la pasapoarte…mai degraba se vor introduce noi reglementari!