Palma data de fermieri lui Sosoaca, este defapt o palma data intregii clase politice, papusarilor si slugilor statului esuat

Operatiunea ademenirii transportatorilor si femierilor la un protest organizat de Sosoaca si dronele sistemului, in frunte cu Nicusor Dan, protest organizat in Piata Revolutiei ce i’ar fi compromis iremediabil, s’a dovedit intr’un final a fi poate ca cel mai mare esec de diversiune de tip securist din ultimi 34 de ani, Sosoaca reusind sa adune in Piata Constitutiei un singur tractor, protestatarii reali care sunt de 11 zile in strada, refuzand aceasta oferta otravita, ce le’ar fi inabusit protestul legitim, transportatorii si fermierii independenti aplicand in acest fel o palma intregii clase politice, papusarilor si slugilor ce pastoresc statul esuat ce ocupa aceasta tara anulata!

Palma data de fermieri lui Sosoaca, este defapt o palma data intregii clase politice, papusarilor si slugilor statului esuat

Si aceasta este realitatea dincolo de mistocarelile ieftine de prin mass media si social media generos mituite, dezvaluind o uriasa problema sistemica cu care diversionistii sistemului se confrunta odata cu acest protest care continua in toata tara, chiar daca nu este acoperit de mass media si care nu a putut fi nici deturnat si nici confiscat de 12 zile incoace, desi sistemul a apelat la toate trucururile de manual ce au fost folosite de 34 de ani pentru a deturna, confisca si inabusi orice protest legitim, de la Revolutie incoace.

Opinie

Daca pana acum timpul era manipulat in asa fel incat sa lucreze impotriva protestatarilor, de data asta si probabil ca pentru prima oara in ultimii 34 de ani, timpul pare sa lucreze impotriva sistemului, deoarece, cu fiecare zi care trece in  care oamenii aia nu se lasa nici sedusi si nici dusi din strada, se spun tot mai multe lucruri reale si dureroase, se transmit tot mai multe mesaje despre realitatea mizerabila din Romania ce a fost doar bine bagata sub pres pana acum; se creaza tot mai multa emotie si empatie; se creaza tot mai multe tribune de unde vorbeste tot mai multa lume; mocneste si se aduna incet si sigur tot mai mult revolta. Toata lumea vede cum sunt tratati si batjocuriti oamenii astia de slugile statului esuat, si tot mai multi incep sa se intrebe ce ar fi daca maine vor fi in locul acestor oameni si cat de mult mai conteaza defapt oamenii si doleantele lor in tara asta? Dupa ce militia a reusit sa „sparga” protestul de la Siret, am scris:

…mutarea a catorva tractoare si camioane din strada de catre niste oameni cu bun simt si de buna credinta, nu inseamna nimic, deoarece nemultumirile sociale raman si se vor amplifica, marea majoritate a tarii sustinand aceste proteste in ciuda uriaselor eforturi de compromitere a lor pe toate caile si pentru care a fost activata infernala masini de propaganda!

Pentru ca:

Nimeni in tara asta nu mai crede in nimic, nimeni in tara asta nu mai asculta nimic, nimeni in tara asta nu mai pune botul la nimic si nimeni nu mai accepta nimic! (…) Lucrurile au ajuns mult prea departe si nu se vor opri aici, iar daca azi au simtit asta pe pielea lor fermieri si agricultorii, treptat lucrul asta vor incepe sa il simta toate categoriile sociale, si pentru ca tot ne apropiem de ciclul ala istoric in care in Romania s’a petrecut o mare schimbare, poate ca ala va fi momentul trezirii poporului roman din somnul cel de moarte, ce sa aduca acea schimbare. Sa ne rugam doar sa fie una pasnica.

Iar aceasta palma data de transportatori si fermieri sistemului, nu face decat sa confirme ce scriam atunci si sustin in continuare.

23 de comentarii la „Palma data de fermieri lui Sosoaca, este defapt o palma data intregii clase politice, papusarilor si slugilor statului esuat”

    • „Proteste” unde?! In Piata Constitutiei? Probabil ca asta a fost tot acolo, sistemul ramanand cu muja academica, in vremea in care cele legitime continua, azi la Afumati find asteptati sa ajunga si alti fermierii care s’au pus pe drum de prin toate colturile tarii, la Vama Siret urmand sa se revina dupa obtinerea unei autorizatii pentru care au fost depuse demersurile necesare, conform organizatorilor de acolo, care s’au constitutit intre timp in acest fel.

      Răspunde
  1. De pe margine fiind, înclin să cred că finalul acestor miscări ( nu doar proteste) va fi unul violent și nu mă refer la violențele de staradă produse de infiltrați pentru a putea justifica intervenția în forță a trupelor de jandamrmerie.
    Ce vedem este doar doar un eșantion al ”refuznicilor” de a accepta modelul social pe care sistemul dorește să-l instaureze. Altfel spus, refuznicii din categoria socioprofesională a agricultorilor refuză să se supună sistemului.
    Modelul sistemului este unul coerent , impus pe o strategie top-down. Dacă un segment soioprofesional nu se poate integra în noua construcție socială, mecanismul se blochează.
    Din acest motiv refuzul agricultorilor de a se integra va fi catalogat ca un risc major și va fi tratat ca o amenințare.
    Evaluarea nivelului de alertă în fața acestei amenințări va fi direct proporțională cu încăpățânarea agricultorilor de a-și atinge integral obiectivele.
    Cu cât agricultorii vor fi mai lucizi și tenace în a-și atinge scopurile, cu atât agresivitatea sistemului indreptată împotriva lor va fi mai mare.
    … sunt șanse reale să se lase cu lacrimi, sînge și muci, https://youtu.be/FjPdyWxT8lo?t=1731 .

    Răspunde
    • In distopica minte a alora de se cred elite, e un scenariu plauzibil, in realitatea insa, istoria ne’a dovedit ca desi s’a incercat periodic, ca cei multi sa fie calariti ce cei putini, planul asta a fost unul ce a sfarsit tragic la un moment dat, marile revolte pornind de la talpa tarii care la un moment dat are revelita ca puterea celor putini este toata iluzie in care nu mai cred. Eh, desi unii traiesc in distopia aia, omenirea a intrat din nou in zodia unui asemenea moment istoric, iar cei care azi cred ca imperiul lor este vesnic se vor trezi intr’o zi printre ruine. Ca mai devreme, sau mai tarziu … asta nu poate sa prevada nimeni, ce este insa cert e ca se va intampla, pentru ca mecanismul s’a gripat deja, iar crapaturile in sistem sunt tot mai vizibile si acute odata cu toate nereusitele sistemului de a il mai unge pe ici, pe colo in speranta desearta ca va dudui ca altadata! Ca sa fiu in ton cu concluzia de la Davos, ne asteapta „noua normalitate”, atat ca „ei” in aroganta „lor” desearta, inca nu s’au prins ca nic multi dintre „ei”, nu vor mai face parte din aceasta „noua normalitate”! smile

      Răspunde
      • Mi-ar place ca viziunea ta să devină realitate. Am dubii că delirul distopic se va isprăvi pașnic si curând. Nu este încă formată masa critică care să genereze schimbarea.
        Indiferent de variantă finalului, tranziția spre altceva are nevoie de momentul de catharsis pe care sa se poată clădi fundația noii lumi ce se va naște.
        Ce-i ce-și doresc schimbarea nu au încă viziunea lumii ce va fi din ziua de după.
        Cu cât schimbarea va afecta mai multe teritorii, mai multă populație, cu atât chatarsisul va fi mai dramatic și cvostisitor în destine și vieți umane.
        De datat asta, la noi, nu cred ca se mai rezolvă în fața zidului de la Târgoviște.
        Mai mult, nu întrezăresc valorile comune în jurul cărora să poata fi făcută noua construcție.

        Răspunde
        • Wtf, ce am scris e fara un orizont de timp definit, dar este evident ca lumea s’a pus in miscarea de care pomeneam si lucrurile tind inspre o schimbare majora. Cand si cum va fi, putem doar specula, dar doar cel de SUS stie …

          Răspunde
  2. Orice protest e bun intr-o democratie adevarata! Astia trebuiau sa fie demult in Piata Victoriei sau in fata Parlamentului, dar nu… o ard pe centura cu viteza mica, patruleaza! Pentru cine?
    S-a dat ordonata pentru 100 de euro, frectie!
    Cum naiba sa obtii ceva adevarat daca nu ai organizare, nu te reprezinta nimeni!
    Protestele nu se fac in ianuarie, de fac la recoltat! Daca ai coaie atunci lasi recolta pe camp… si numai dau idei ca ne salta astia! wink

    Răspunde
    • Am inteles protestul ala de la Afumati atata vreme cat ziceau ca acolo se pune la cale o forma de organizare a fermierilor, ce sper inca se traduca intr’un partid al Fermierilor care in mod cert va avea orientare 100% de dreapta suveranista, si pe care multa lume l’ar vedea ca alternativa pe care o asteptau si ar da o grea lovitura sistemului, dand peste cap cam tot ce exista azi ca si calcul electoral! Inca vad ca o taraganeaza si nu prea inteleg ce asteapta, pentru ca asta e cam sigura sansa pe care o au sa aiba partea de o reprezentare politica a intereselor pe care le au! Pe de alta parte, nu noi le dam idei, dar cum mereu ni s’a spus sa luam lumina de afara, pot si ei acum sa faca acelasi lucru, daca partid nu’s in stare … blush

      Răspunde
      • Ce vezi tu in Franta sunt asociatii de fermieri extrem de puternice, care ridica mingea la fileu cui i sprijina si aia stiu exact ce au de facut, nu le trebuie partid. Partidul e o capcana pentru cetatean Beleaua e ca efectiv nu sunt bani si bugetele sunt chele in toata Europa pentru ca stim cu toti de ce!!

        Răspunde
        • In Olanda solutia aia a fost si a functionat, iar cum incercam sa imi sustin idea pe aici, pentru Romania o asemenea miscare politica este mai mult decat necesara, pentru ca in Romania nevralgici nu sunt neaparat banii, ci strarpirea urgenta a „canalele” prin care ei se scurg spre alte interese! Sustin cu tarie, ca asta e ce avem nevoie noi ca tara, problemele find diferite de ce e pe la altii! smile

          Răspunde
  3. Orice sistem bazat pe subvenții generează corupție și ineficiență .. părerea mea .. dacă dau 100 de euro pe hectar, să zicem, la anumite culturi, în anumite condiții, înseamnă că în marja pierdere 100 euro/ha până la profit oricât de mic/mare pe ha, nimeni nu dă faliment . Ok, ăsta deja nu mai este capitalism .. atunci justificarea este in caracterul strategic al activității .. ok și asta, dar în cazul ăsta statul putea fi achizitor al mărfii, la un preț peste prețul pieții, în marja de 100 euro/ producție pe hectar .. și te asiguri tu, stat, că ai rezerva strategică a mărfii pe care o dorești.. nici asta nu faci … Păi …
    Ce vreau sa spun cu asta – toată manevra UE, cu subvențiile, este o fraudă financiară de mari proporții, nu în favoarea fermierilor, care habar nu au ce se întâmplă de fapt, ci a unor grupuri bine agățate pe filierele de inputuri și a lanțurilor de distribuție/desfacere .. să fiu bine înțeles, în capitalism pot exista stimulente financiare – e modul de a împinge economic domenii importante la un moment dat – dar e vorba de a taxa mai puțin, la modul general, iar în oglindă, taxele sunt mai mari la alte activități, gen jocuri de noroc, să zicem .. dar asta cu subvențiile nu se leagă de nicio teorie economică .. în ultimă instanță, oamenii protestează acum in stradă pentru bunăstarea ălora din spatele manevrei oculte cu subvențiile ..

    Răspunde
      • Asta cu parloaga, ca și altele care sunt, și altele și mai și care vor fi, sunt la derută, să fie Greta mulțumită .. subvenția in cazul agriculturii UE este o mită să nu facă scandal fermierul că nu are acces la piață liberă, că își ia inputurile de unde are voie, samd .. în esență nu mai este agricultor, nici industriaș, mai degrabă un hobbyst cu voie de la stăpânire.. la fel și în zootehnie, etc .. subvenția nu se regăsește la raft, dar prețul la poarta fermei este condiționat de subvenție.. prin urmare, în al cui buzunar se duce subvenția, plătită de noi toți? .. și discutăm de cel mai mare buget sectorial în UE.. cel puțin până când în loc de tractoare a trebuit sa ne dotăm cu tancuri..

        Răspunde
        • Si eu si Vasile, am discutat mult pe tema acestor subventii si sunt de acord cu tine! Rostul par devine tot mai evindent faptul ca nu au nici in clin si nici in maneca cu a sustine productivitatea si preturile mici la raft, ci sunt o uriasa sursa de coruptie si levier de control in acelasi timp, prin acordarea lor fermierii find dependeti de stat si avand o viziune socialista asupra agriculturii fara de una capitalista cum ar fi si normal! Asa s’a distrus intreaga piata concurentiala, fermieri find invatati sa stea cu mana intinsa si sa nu dezvolte nimic mai mult decat o agricultura bazata pe aceste blestemate de subventii care ar fi trebuit de multa vreme suspendate, cu exceptia celor de urgenta, si lasata agricultura sa se dezvolte asa cum s’a dezvoltat inainte de introducerea acestei metode de control al ei, respectiv inrobirea mascata a proprietarilor independenti de pamanturi si controlul direct al productiei de alimente, cu care acum incearca sa ne controleze pe toti restul.

          Răspunde
        • Sunt satul de normele de bune condiţii agricole şi de mediu GAEC. Pana acum s-au dat derogari functie de problemele locale, de la tara la tara, dar fix anul asta comisarul european pe agricultura a zis ca nu se va mai da nimic!

          Răspunde
          • Văd că nici unul din voi nu zice nimic de „protecționism”, adică fix motivul pentru care au apărut subvențiile în UE. Fiecare a vrut să protejeze ceva „al său”, doar românii n-au fost în stare să apere nimic de nimeni!!!

            @cola,
            Or fi subvențiile sursă de „corupție și ineficiență” dar dau unor fermieri ioropeni, suficient „oxigen”=€ cât să îngenunchieze fermierul românaș

  4. Îmi e oarecum greu să cred că ceva major o să se întâmple anul acesta, și nu doar la noi. Nu contează foarte mult cine sau ce categorie socială protestează, bun, fermierii și transportatorii rutieri sunt ceva mai vizibili datorită mediului fizic al protestelor.

    Există însă un substrat mult mai profund, nemulțumirea aia de care vorbește ice4you. Cu puțin efort și ață de papiotă virtuală se pot conecta multe, nu doar de la noi și nu doar pe zona fermieri/transportatori.

    Opinia mea, vai ce îmi place când spun asta – opinia mea, e că suntem ca și model social, economic și politic cam la 2mm de un mare reset. Nu sunt sigur în ce constă acest ”big reset”, că o fi despre reconfigurarea geo-politică, o fi despre AI, o fi despre WW3, o fi despre verzulii.. aici îmi dă mie cu virgulă, dar ceva mare și maro urmează, circa final de 2024, început de 2025.

    Răspunde
    • Cum am mai scris pe aici printr’un comentariu, in afara de cel de SUS, nu cred ca poate cineva sa prevada cand si ce se va inatmpla mai exact, dar ce stiu eu din toata istoria asta a umanitatii este ca niciodata planurile celor care au intentionat resetarea acestei lumi, nu au iesit asa cum planuisera sa fie! Practic, dupa ce au pornit bulgarul ala la vale si resetul ala s’a terminat, de multi nu a mai ramas nici oale, nici ulcele, doua exemple recente find cele doua razboie mondiale, dupa care din imperii au ramas ruinele, pe care s’au construit cele de azi, ce vor fi ruinele de maine, la randul lor. Nicio contructie omeneasca nu e vesnica, fie sociala, fie din piatra, pentru ca vesnicia nu ne este data si asta nu a acceptat omul niciodata si tot din cauza asta ne’am tot jucat cu reseturile, pana cand Dumnezeu s’a saturat si ne’a resetat de tot. hi Probabil ca iar suntem aproape de un moment de ala …

      Răspunde
      • „…doua exemple recente find cele doua razboie mondiale, dupa care din imperii au ramas ruinele…”

        Da, bre @ice, așa minunat nu se pare nouă „rândășilor”, dar uităm tot timpul că lumea e o scenă și deasupra ei stau unii care manipulează păpușele fie dintr-o tabără, fie din alta, fie DIN AMÂNDOUĂ. Singurul adevăr care rămâne valabil oricând este cel cu Dumnezeu care poate da reset fără să ne ceară părerea…! Dar asta numai după ce lasă Păpușarii să ne zăpăcească detot și să le demonstreze până la sfârșit CINE E TATA LA LUME! 😉😁

        Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura