Si totusi, de ce nu isi fac fermierii si transportatorii independenti romani, un partid?

Avand un bun momento de vizibilitate si sustinere publica, precum si cativa comunicatori foarte buni intr’un nucleu format deja la Timisoara, trenarea acestor inutile proteste zilnice in strada, care scad din intensitate de la o zi la alta, nu vad ce folos le poate aduce fermierilor si transportatorilor independenti din Romania, care asteapta din partea slugilor intereselor straine ce alcatuiesc cloaca politica romaneasca, solutii la uriasele lor probleme nationale.

Si totusi, de ce nu isi fac fermierii si transportatorii independenti un partid?

La 24 mai 1875, lua finta Partidul National Liberal, un partid care s’a format in urma unei necesitati reprezentative politic a doleantelor si intereselor micilor industriasi si afaceristi romani, care au dorit inchegarea unei forte politice de opozitie parlamentara, ce a devenit ulterior principala forta de dreapta conservatoare intre 1887 si 1895. In actualul context politic din Romania, in care fortele de dreapta conservatoare lipsesc cu desavarsire, pe modelul PNL, un partid al fermierilor si transportatorilor independenti, ar putea fi forta de dreapta national-conservatoare, care sa catalizeze o mare parte a celor 4 milioane de voturi suveransite care asteapta doar ca o asemenea formatiune politica sa ii reprezinte si care ar reusi, fara mari eforturi, sa convinga acesti alegatori sa mearga la urne si sa le acorde un mandat, ce ulterior l’ar putea folosi pentru alcatuirea unei aliante cu AUR, si in felul asta sa rastoarne actuala coalitie fara drept de apel, aceasta find dealtfel si singura sansa a Romaniei de a scapa de blestemul politic al slugilor ce reprezinta exclusiv intereselor straine.

Opinie

Acest model a fost aplicat deja in Olanda, unde dupa indelungi proteste, „Miscarea agricultor-cetartean” (BoerBurgerBeweging – BBB) a reusit sa castige alegerile regionale si sa rastoarne guvernul Routte, BBB devine cel mai mare partid cu 19% din voturi, ceea ce i-a permis sa obtina 15 din cele 75 de locuri in Camera superioară neerlandeza. Acelasi lucru l’ar putea pune in practica fermierii si transportatorii independenti din Romania, care alaturi de cetatenii liberi ai acestei tari, ar putea da aceiasi lovitura sistemului, care prea multe lucruri nu ar avea ce face, deoarece nici dracu nu mai baga in seama nici propaganda si nici manevrele tipic securiste, dovada sta si protestul esuat a lui Sosoaca. Doar asa se poate schimba ceva intr’o democratie si doar asa suveranistii ar avea o puternica voce reprezentativa in Parlament, deoarece oamenii aia odata ajunsi acolo, odata cu interesele lor, le’ar apara si pe ale noastre, iar asta s’ar vedea in mancarea ce o punem pe masa.

Asadar: dincolo de raspunsurile  de ce nu isi fac fermierii si transportatorii independenti un partid?

Foto: opiniatimisoarei.ro

42 de comentarii la „Si totusi, de ce nu isi fac fermierii si transportatorii independenti romani, un partid?”

    • Dupa cum au vazut, nu ii ajuta cu absolut nimic, falimentul e cel care ii asteapta acasa, motiv pentru s’au cam lepadat toti de ele, sau azi nu ar mai fi in strada! hi

      Răspunde
  1. Asa au fost si in Olanda, asa e peste tot ca asta inseamna independenta, dar pana i’a unit o voce! Si la noi sunt cateva prolifice deja, ar putea prelua initiativa.

    Răspunde
    • Asa au fost si in Olanda, asa e peste tot ca asta inseamna independenta, dar pana la urma, i’a unit o singura voce! Si la noi sunt cateva voci prolifice deja, care ar putea prelua initiativa alcatuirii unui consiliu provizoriu al initiativei civice sub forma unui fundatii ce o pot folosi pentru lansarea platformei program, pana reusesc sa obtina actele constitutive ale unui partid.

      Răspunde
      • Taica-meu (inca) are o vorba, „satulul nu crede flamandului”.
        Marii agricultori versus celorlalti mici, ca asa cere „competitia”.

        Răspunde
          • Si dinspre cei mici catre cei mari este aia cu „capra vecinului”(invidia).
            Daca se rezolva macar astea doua … „satulul nu crede flamandului” si „capra vecinului”, probabil vor avea un lider.
            Recomand celor mari, sa evite sa-si expuna bogatia ostentativ (aviz amatorilor).

          • Am punctat ceva mai jos, in comentariul pentru Vasile, care cred ca se potriveste si aici …

            „Daca fermierii nu pricep nici acum in cel de al 12-lea ceas, ca asta trebuie sa faca si inca repede, atunci isi merita soarta pe deplin si in cativa ani, nu vor mai exista nici unii, oricat de vesnici par a fi azi, pentru ca insasi proprietatea privata este intr’un pericol cum n’a mai fost din ’47 incoace, si atunci a fost parfum! Zic si eu … smile

  2. Sa nu-mi zici ca vrei Partid Taranesc? laugh
    Lasand gluma la o parte pana la partidul agricultorilor e nevoie de asociatii de fermieri adevarate pe categorii nu amestecati, ala cu 2000 de ha cu ala cu 50 sau ala cu fond de investitii in spate cu primi enumerati! Asa ceva nu se va face neam in Romania! Acum exista niste simulacre de asociatii da’ sunt pentru controlul maselor si care nu respecta directie impusa nu au viata lunga pentru ca sefii ajung de obicei la puscarie… Vezi cazul LAPAR care e federatie de asociatii, cu sef turnat de cei din urma influentati politic… greata! bad

    Răspunde
    • Ce avem noi ca sindicate si asociatii, sunt niste simulacre penbile, care doar au imbogatit pana la Dumnezeu si inapoi niste agenti de influenta, asa zisii lideri de sindicate si asociatii! Poate ca acum e momentul ala taman bun, ca ce ziceam intr’un comentariu mai sus sa se intample …

      „…ar putea prelua initiativa alcatuirii unui consiliu provizoriu al initiativei civice sub forma unui fundatii ce o pot folosi pentru lansarea platformei program, pana reusesc sa obtina actele constitutive ale unui partid!”

      Daca fermierii nu pricep nici acum in cel de al 12-lea ceas, ca asta trebuie sa faca si inca repede, atunci isi merita soarta pe deplin si in cativa ani, nu vor mai exista nici unii, oricat de vesnici par a fi azi, pentru ca insasi proprietatea privata este intr’un pericol cum n’a mai fost din ’47 incoace, si atunci a fost parfum! Zic si eu … smile

      Răspunde
      • De exemplu uite ce zicea actualul presedinte LAPAR, dupa ce au scapat de „delapidatorul” Laurențiu Baciu,
        Nicu Vasile, LAPAR: „Scandalul în stradă nu rezolvă problemele agriculturii!”
        asta dupa ce fostul adunase mii de fermieri în Parcul Izvor sa protesteze împotriva hypermarketurilor in 2016… a urmat apoi 2017 cu sefi de banci si corporatii amestecati printre protestatari, apoi Baciu a ajuns la puscarie si multi de care lumea nu are habar si chiar erau implicati #coincidente!
        De aia nu se mai baga nimeni cu adevarat sa faca nimic!
        De ce mi-as pune eu pielea la bataie pentru idioti, fiecare pe barba lui ca e mai sanatos si traiesti mai mult!

        Răspunde
        • Este opinia pe care o asteptam cel mai mult, pentru ca este o opinie a unui fermier, printre altele! smile

          Da, Vasile, eu inteleg ce spui tu acolo tovarase, insa problema este ca multa vreme nu va mai tine modelul asta al micilor fermieri independenti, in care fiecare e pentru el! A fost gresit din ’90 incoace ca model de dezvoltare, azi, e gresit, pemtru ca in fata tavavalugului socialist care vine, daca nu va exista implicare, fie si la nivel politic, si ideea individualista de „fiecare pentru el”, nimei si nimic nu va rezista, pentru ca nimeni nu a incercat sa macar sa atenueze la timp nenorocirile promovate si adoptate prin legi si directive! O gura de oxigen anul asta nu inseamna nimic, la anul va fi si mai crancen, pentru ca stand asa si lalaind’o toata lumea, cine dracu sa schimbe ceva?!

          In ce am scris mai sus, nu incerc sa te contrazic, ci doar imi exprim opinia intelegand’to in aceiasi timp punctul de vedere! hi

          Da, tovarase Vasile, insa tot atunci inca mai existau ceva ramasite de lideri si prin politica! victory

          Răspunde
          • Poate ai vrut să zici să-și facă o corporație, Ice, căci partidele pun ele guverne, dar guvernele sunt conduse de corporații, iar în schimb partidelor li se permite sa fure și ele ce mai rămâne de furat ..
            Și dincolo de caterincă, cam ăsta e drumul să putem preveni vânzarea terenurilor agricole către corporații și cetățeni străini .. sau măcar bănci locale/regionale cu capital romanesc, dedicate exclusiv finanțării agriculturii .. bine, și asta dacă nu se pun BNR și guvernul cu curul in ușă .. iar legislația ar fi minimală – gen, nu se plătesc impozite la dobânzile la depozitele de la aceste bănci populare .. în caz de faliment, măcar nu se înstrăinează terenul, iar banca se obligă fie să delege administrarea tot către cetățeni români, fie să vândă către persoane fizice și juridice doar din Romania .. au făcut și alții asta, deci se poate

          • Exact cam incercam sa transmit si eu tovarase Cola, multam de completarile de printre randuri! hi

  3. 1. Îmi e greu să cred că tu nu cunoști (chiar și superficial) ce *mâncătorie* există între fermieri, transportatori, etc, și câte *capre ale vecinului* au dat colțul. Nu au o voce comună, un reprezentant care să nu fie mânat de interese. Așa că, strigăm, luptăm, ce-o fi, o fi.

    2. ”oamenii aia odata ajunsi acolo, odata cu interesele lor, le’ar apara si pe ale noastre”, am râs cu lacrimi de crocodil. Puterea corupe, mirosul diafan al banilor corupe. ”Oamenii ăia” trebuie să aibă coloană, dezinteres material, dedicație și un spirit de bun samaritean. În politică? Pe bune?

    3. Multe se rezolvau cu ”planul cincinal”, măcar se vedea o viziune coerentă, cineva gândea o strategie pe termen mediu și lung. Nu comentez rezultatele umflate ca să satisfacă orgoliile unora. Unde vezi tu o viziune în țara asta? Unde ai măcar o idee că peste 5 ani am terminat fundația la ceva? Îți poti face un plan de afaceri pe 5 ani sau sa trecem anul că după vedem cum ne învârtim…

    Răspunde
    • 1. Ajunsi cu cutiul la os si cu scroafa moarta in cotet, s’ar putea sa nu le mai pese atat de tare de capra vecinului, dandu’le Dumnezeu si mintea de pe urma;
      2. Ti’a scapat esenta, care era, fix unde ai scos acel text, din context: … iar asta s’ar vedea in mancarea ce o punem pe masa! smile In traducere libera, ca sa le mearga bine si se giftuiesca, trebuie sa isi mentina afacerile, iar afacerile lor sunt in legatura cu mancarea pe care poporul asta o pune pe masa. Indirect si fara voia lor, ghiftuiala lor, se intoarce si la pulime;
      3. Ca unul care a avut 4 afaceri pornite de la zero in perioade diferite din ultimi 34 de ani, si la care a muncit sa le ridice pentru ca mai apoi sa renunte la ele, nu ca au dat faliment, ci ca nu mai puteau functiona datorita instabilitatii si predictibilitatii, cred ca ti’am raspuns deja! Nu, ca IMM in Romania nu poti dezvolta absolut nimic pe termen lung, fara a fi mufat la o teava de bani a statului si asta cata vreme esti lipit acolo! A fost un moment scurt in care Romania o luase pe calea cea buna, dar a fost doar o licarire ce a activat intregul aparat subteran care a inabusit’o scurt si la obiect. Si, da. asta este cea mai mare problema sistemica in tara asta!

      Răspunde
      • 1 și 2. Continuă să crezi că nu mai pot de grija la ce pune restul pe masă. Procentul ălora este undeva la 2%. Da, există fermieri interesați de ce și cum vând boborului, interesați în bine, oameni care nu sunt puși pe căpătuială… crede-mă că îi numeri pe degetele de la o mână din 100.
        3. Și atunci? Sclăvăgim? Sclăvăgim, Măria ta! Eu aștept meteoritul, când aflu că vine mă duc la marginea Pământului plat și mă arunc, nu mă prinde ei.. laugh

        Răspunde
        • Ok, sa fiu si mai explicit in exprimare: interesul lor este sa isi vanda produsele, sa faca banetul gros, si prefer sa isi faca afacerile aici sa isi vanda produsele aici, sa isi ia ei banetul gros si sa faca ce or face cu ei pe aici decat sa luam toate mizeriile de la altii, iar intregul capital sa ajinga in offshoruri! Mai explicit de atat nu stiu cum sa fiu … nu era vorba in niciun caz de vreo bunavointa sau binele boborului, ca nu’s naiv si nu am fost niciodata!

          Si atunci … ? Atunci! :))

          Răspunde
    • Să nu uităm că oamenii ăștia sunt in competiție economică, nu sunt colegi de cârciumă.. de aia nici nu se înghit unii pe alții, asta nu înseamnă că nu există probleme reale care le distrug afacerile.. doi la mâna, plan cincinal nu cred că mai au decât ăia in coreea de nord, de aia s-au inventat leasing-ul și asigurările .. deci nu acolo e problema.. pur și simplu statul român, plin de securiști vânduți ucrainei, a făcut imposibilă afacerea pentru mulți dintre ei – inputuri scumpe de la inflație, piața de desfacere inundată de produse fără taxe de la alții, în condițiile în care statul a majorat taxele pentru imm-uri, că nu se mai ajungea cu banii pentru speciali.. soluția e tot la stat, că el a creat problema – fie taxează tot ce intră pe piață, fie nu taxează ce produc ai noștri.. doi, cum am mai zis, finanțarea – statul trebuie să aibă interzis să aspire banii de pe piață, să își acopere cheltuielile fără număr – finanțarea trebuie sa se ducă către întreprinzătorii mici din agricultură, industria alimentară, ușoară, etc ..

      Răspunde
      • Nu mă refeream exact la cincinalele alea apuse, vroiam să spun că exista o coerență, un plan.
        Apropo de Corea, bine, sunt cei din Sud, poftim investiție cu cap, #dăcât vreo 470 miliarde de coco.. crede cineva că politicul lor nu îi susține coerent? https://siliconangle.com/2024/01/15/samsung-sk-hynix-build-471b-chip-hub-south-korea/
        La noi îți faci azi fermă (că tot suntem în zona asta), dar peste 1 an te trezești cu o invenție de taxă sau o schimbare 180 la facilități etc și planul tău măreț s-a dus pe…

        Cumva, anul trecut am lucrat fix și exact într-o (unica) piață agro-alimentară engross. Am ajuns să îi cunosc pe majoritatea, de la samsari de ardei și până la producătorul direct. Calitatea dictează prețul, ai marfă de calitate, ceri 10 lei/kg, te și doare la bascheți că ardeii din Ucraina, Turcia, etc se vând cu 3 lei/kg.

        Gogorița cu marfă ieftină și murim din cauza Ucrainienilor e impinsă fix de aia (mari) la care s-au stricat niscai jocuri prin Turcia, China.. că au concurență, calitate identică sau uneori puțin mai bună și preț identic sau puțin mai mic.

        Răspunde
        • @Un Om,
          Cre’ că matale ai lucrat în piața aia vânzând marfa ukrilor, altfel nu văd de ce ai emite idei de genul celor scrise mai sus!!!
          Băi UnOmule! Problema mărfii din Ukra A FOST și încă ESTE o problemă! Adică și românii răsculați, și polacii, și ungurii, și slovacii sunt niște proști! Doar tu ai găsit chichirezul!!! Dășteptule, ieși din rând, să te văz, să te șchip să nu te deochi! Mi se pare mie sau ești cam sub genunchiul broaștei?
          Sau îți lucesc nește trese de sub tricou? Că parcă merge cam greu în ultima vreme „motoru'” lu’ ice! L-ați pus „pă tester” sau ce????

          Răspunde
          • La asta cu motoru’ drept îi, ar fi bine sa ne ocupam o vreme de poze cu căței sai pisici‼️😎

          • Sa luam lumina de unde am fost mereu indemnati sa o facem … victory

          • @fane, Nu, nu am vândut nimic, înafară de cafea (cea mai bună cafea) și suc.

            Prefer să mă retrag din aceste conversații unde stimabile domn Fane, cam întreci limita glumelor sau a conversațiilor spumoase.

            Lipsa ta de a accepta că există oameni care au și altă părere, aluziile către diverse direcții.. în fine. Speram să găsesc oameni dispuși la dialog, cu un umor plus înțelegere ceva mai mare decât, citez „genunchiul broaștei”.

            Aaaa sau nu am prins eu gluma, dacă fermierii aruncă cu rahat, să aruncăm și noi că e ”trendy”.

            Mă scuzatz, nu vă mai deranjez.

          • Eu zic ca ai gasit parteneri de dialog pe aici, eu unul am apreciat ce ai scris pe aici si apreciat dezbaterea creata, amu, eu zic ca nu e cazul sa te retragi pentru ca ai primit si o replica ceva mai dura, in dezbateri se mai intampla! smile Parerea mea e sa revii pe aici ori de cate ori vrei si sa continuam discutiile, ca avem destule de dezbatut pe aici! smile

          • laugh friends o tempora!
            Vechii cercetători s-au preocupat de sexul îngerilor, astfel încât urmașilor urmașilor urmașilor lor nu le-au rămas de studiat decât pârțurile vacilor și cozile câinilor ( cu covrigi sau fără? ). pardon

          • În mod cert nici nu bănuiești. laugh

            “ Scuze, poate nu știi: la Cluj se anunță un proiect de scanare a palmelor unor elevi ca să li se spună după aia ce ce cariere li s-ar potrivi. Știu că sună a banc, dar nu e, proiectul e pe bune susținut de Inspectoratul Școlar, Universitatea Babeș-Bolyai și un ONG.”

            Desigur, întotdeauna e un “oengheu “ la mijloc, aspirator de date și lovele. Masă caldă? Nici măcar contra cost, ca la Parlament! Transport? Burse? Noooope!

            “ Un fel de ghicit în palmă electric, care determină talentele și personalitatea tinerilor scanați.”

            Sursa. rofl

            “Inventatorul aparatului de citit cariera în palme, Dumitru Grigore, a declarat pentru Euronews România că nu este de acord cu protocolul anunțat de Inspectoratul Școlar Cluj și că el nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.”

            Interesante sunt și informațiile despre inventator și cui i-au mai făcut cu ochiul invenția sa. laugh

            Și un fel de povestea pcr reîncărcată…ce plictis pe unii!

  4. Te consumi prea mult pentru ceva ce nu va veni, cel puțin nu acum, și care e încurcat ca naiba și nu-i în mâinile noastre. Desigur că sunt și oameni care suferă și care sunt bine intenționați. Nu așa a fost mereu?

    Răspunde
    • Tov’sa … nu asa m’am consumat mereu, poate pentru si mai putin? laugh E o datorie pe care o am in primul rand fata de ai mei, care s’au luptat si jerfit pentru pamantul asta, si in al doilea rand fata de mine, ca atunci cand o venit ziua sa ma uit in urma, sa nu’mi fie rusine! Sanatosi sa fim, ca ce o da Dumnezeu o da, si ce o fi, o fi! friends

      Si ca sa ne si distram un pic, Intre timp, peste ocean, incepe furtuna ce poate ajunge intr’o zi si pe la noi, ca e tot mai interesant ce se intampla …

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura