Probabil ca cele mai multe locuri unde poti sa mananci ceva se afla in Bucuresti. Nu e strada, colt de strada, statie de RATB unde sa nu iti dea pe la nas niscaiva miresme mai mult sau mai putin imbietoare si asta pe langa enorm de multe restaurante cu specific care mai de care mai traditional sau fistichiu. Cand ajung pe undeva si mai ales aici prefer mancarea stradala care parca iti ofera ceva din orasul in sine in locul unor restaurante rigide. Pentru ca pe la munte unde stau mai mult timp din an nu mananc fast-food aproape deloc, pe aici imi fac de cap si am luat cam pe rand locurile pe unde se poate manca genul asta de mancare scotand in afara discutiei concernele internationale care au reusit sa ma dezamageasca fara exceptie.
O sa mai scriu eu si despre alte locuri, azi insa e randul #SoculuiKebap, un loc unde shaorma aia mare e cam cat un nou nascut bine infasat …
Iar pe langa dimensiunile pantagruelice, e si proaspata, arata bine …
Si e plina de carne cum nu mi’a mai fost dat sa vad pe la altii …
Oricat de flamand am fost si mancau sunt … eu unul nu am reusit sa o prididesc pana la capat. Nu a mai ramas mult din ea, dar cred ca si daca ma scobeam in urechi dadeam de shaorma La gust e buna, singura chestie e ca nu prea are multe sosuri sau ceva deosebit. E cam seaca pentru gusturile mele, insa in mod clar cea mai generoasa din cate am mancat, iar de costat costa vreo 18 lei aia mare daca nu ma insel.
Tot la Socului Kebap, si aici exceleaza, gasiti cea mai buna pizza din targ … sau din cate am mancat eu prin Bucuresti sau alte locuri …
Aici aveti o Quatro Formaggi de dimensiunea unei roti de car mai mic (43cm), cu un blat subtire, fin, mediu crocant si un strat generos de branzeturi. Va spun cu mana pe inima ca e atat de buna, ca iti bati copii, ii urci in pod si le iei si scara! De costat costa cam cat dimensiunea … 43 de lei daca nu ma insel, dar nici pe asta nu am reusit sa o dau gata ca ma trageam pe maini. De recomandat as mai recomanda si Speciala pentru aia de prefera cu de toate.
Va recomand acest loc daca vreti sa mancati ceva prin Bucuresti, mai au in oferta numeroase meniuri printre care si ciorbe sau deserturi rapide, preturile fiind acceptabile, iar de livrat livreaza si acasa pentru Sectorul 2 si 3 comanda minima fiind de 30 lei intre orele 11-23.
De gasit ii gasiti langa Arena Nationala sau zona Socului din sectorul 3.
Daca ajungeti pe acolo astept pareri iar din partea administratiei ar merge un voucher pentru ca le’am facut reclama si sunt si client vechi
Voua va place genul asta de mancare? Ce shaorma recomandati si pe unde?
La noi in Slatina de Olt avem cateva locuri unde fac pizza de si italienii care vin pe aici – avem fabrica Pirelli – au zis ca e”magnifica”, mai ales o varietate taraneasca, cu branza de casa si carnati oltenesti – 20 de lei – , iar la capitolul shaorme, desi nu sunt fan, avem in local cu patron turc rupe pamantul de bune ce le face!
Insa fala orasului este cofetaria La Atletul albanez, veche de vreo 150 de ani, care fac inghetata, braga, limonada, halvita si baklava dupa retete originale, adica din Albania si Italia, iti urci copii in salcam si le iei scara, ca sa manaci tu!
Dati pe net o cautare, Amza Pellea era innebunit dupa dulciuri de la ei, de cate ori venea in Craiova oprea in Slatina.
Cat despre Bucale…in zona Piata Iancului era un restaurant turcesc prin 2006 , nu stiu daca mai e, acolo am servit o mancare turceasca nemaipomenit, iskender, completata cu o cafea la nisip si in ceai turcesc…si acum mai simt gustul!
Deci cea mai proasta pizza pe care o poti manca pe planeta e in Italia. Nu ma mir ca sunt incantati … pai te cred si eu, la noi nu se pun ingrediente cantarite cu cantarul de farmacie, la noi romanul e generos pe modelul „sa fie”. In rest … m’ai convins, cand vin pe la Slatina sa te vizitez, daca nu ma duci la turc nu esti om!
De treaba aia cu Piata Iancului, pune mana si detaliaza … cauta, da informatii concrete … nu fa numa gura apa la om si lasal cu balele!
P.S. Calif cumva? Sau Sultan?
P.S.2 Ca sa stie lumea despre ce vorbim:
İskender kebap
Fasii subțiri de carne de miel (sau amestec oaie-vita) perpelite la gratar, sos de tomate, bucați de pita, unt de oaie și iaurt de oaie, legume la gratar si un sos dumnezeiesc condimentat cum numai adulatorii lui Alah stiu. Dute ma Radule … ce’ai avut acuma cu mine?!
Nu mai tin minte numele, era vizavi de in liceu in intersectie la Mihai Bravu, revin!
Edit:
http://dabodoner.ro/wp-content/uploads/2016/08/daboslatina-300×150.jpg
Asta e bomba caloric cu kebap, in Bucales nu aveti!
http://cuptoruloltenesc.ro/
http://cuptoruloltenesc.ro/wp-content/uploads/2016/06/P246_ProductImage_Large_en_Default_19000101_075719.png
Astia-s cu pizza.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Atletul_albanez
http://elenaciric.ro/wp-content/uploads/2013/08/DSC07011_1.jpg
Iar aici servim produse orientale de la niste oameni de toata isprava
http://metropotam.ro/La-zi/Iskender-saorma-la-Dimitrov-art2695238481/
Asta e, mama ei de shaormerie, se cheama chiar Iskender
http://urbo.ro/sites/default/files/imagecache/photo-big/fotos/2010/40/1/161474/161474-10662-82646.jpg
Astia la Iskender servesc iskenderu in farfurii mari de lemn, iar arnea era acoperita cu iaurt si avea intr-o latura in orez de se topea in gura!
Din pacate, je nu mai serveste carne, vita si oaie am interzis, a dracului de guta, ma priveaza de cea mai buna mancare.
Dar in ceai turcesc tot beau, mama ei!
Ia zi, maestre, gasim maine unde sa bem in ceai turcesc?
Pai ce am facut ma nene, maaa?! Reclama moka fara numar?! Pai nu vor ei baietii daca tot apar pe aici sa dea un voucher ca eu nu am sila de nimic, oaia fiind preferata mea facuta de pagani?!
Aia cu pizza is minori … nu am gasit si eu cantitati, nimic. Cei sub 40cm … se numeste supozitor! Te duc eu in Hunedoara la VIVA … sa intelegi cum e cu pizza la cantitate, gust si pret. Aia cu dulciurile … din poza aia parca is la degetar, pai treaba ii asta?! Freasca Dumnezeu …d’alea mici as lua la kil.
Pe aia de pe Mihai Bravu clar ii atac zilele astea, revin!
In rest … Hai, numa hai … ca eu ma multumesc cu ceai de hamei.
Nu sunt prea mare consumator de fast-food, dar o pizza spectaculoasa din cand-in-cand e foarte binevenita.
Daca sunteti vreodata in Cluj, neaparat incercati pizza la Napoli-Centrale. E ceva mai scumpa decat in alte locatii dar compenseaza foarte foarte mult prin gustul incredibil. O alta locatie foarte buna pentru pizza in Cluj e la Don Sebastian, mie personal imi place foarte mult. E un local foarte micut cu capacitate de productie mica, poate tocmai de aceea se simte atat de bine ca se pune suflet in pizza care se face acolo.
Un pic offtopic ca e de pe meleaguri straine, dar post-ul asta mi-a amintit faza: un local turcesc care mi-a placut super mult a fost unul care l-am gasit in centrul Paris-ului in cele cateva saptamani cat am locuit acolo anul trecut. Vreo 2 din angajate erau din Moldova, asa ca de fiecare data cand mergeam acolo ziceam ca mergem „la moldovence”. Mancarea era absolut bestiala totusi (ca de altfel cam toata mancarea din Paris).
Multam de recomandari, s’a notat!
In Franta si Paris mai ales ma indoiesc ca ar putea supravietui un restaurant daca nu ar oferi mancare buna de oricare ar fi ea.