Prima zi de iarna …

… afara mirosul iernii s’a transformat in gerul rece … ce musca cu salbaticie parca din sufletul meu. Il primesc … imi este cunoscut … iarna sunt eu … o zi frumoasa … cu un rasarit bland privit printre florile de gheata ce au impodobit geamurile … arta la care iarna ii va ramane vesnic maiastru. Ma bucur de aceasta zi ca de ultima … mangaiat de aburul de cafea fierbinte … poate singurul moment de magic zbor inspre lumii ce nu imi sunt refuzate. Aprind o tigara … nefericit blestem si viciu … si in fumul ei albastru imi privesc visele … ce le’as pune ca pete de culoare in conturul ce poate trebuie sa mai astepte pana ii va veni (sau nu) randul. In linistea ce ma inconjoara … imi aud respiratia … sunt eu cu mine … o cana de cafea si o tigara ce isi arde linistita existenta scurta intr’o scrumiera. Ma gandeam uneori ca poate de la o tigara am avea multe de invatat … povestea ei incepe intr’o stare inerta … ce odata aprinsa … isi arde existenta cu intensitate pana la capat, chiar daca in urma ei nu ramane decat scrumul, ce praf in vant va deveni … ea … si’a ars existenta … fara teama ca in scrum se preface.

Cafeaua din aceasta dimineata … parca este mai amara decat cea de ieri … as putea sa ii mai pun un cubulet sau o lingurita de zahar … dar oare facand asta, nu as transforma’o in cafeaua de ieri? Ma bucur de ea asa cum este … si ii las aroma sa ma mangaie doar … fara a o vrea mai dulce decat este … caci poate in cea de maine, voi regasi dulcele celei de ieri, dincolo de amarul celei de azi …

Ma uit in sus acum … si mai sorb o gura de cafea …

Buna dimineata … iarna …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...